12 Август, 2024 18:10 4 516 67

Колите с неизправности, свързани с отработените газове, няма да се спират от движение

  • коли-
  • технически прегледи

Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност. До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движени

Колите с неизправности, свързани с отработените газове, няма да се спират от движение - 1
Снимка: shutterstock

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, съобщиха от пресцентъра на министерството. Наредбата е публикувана на страницата на Министерството на транспорта и съобщенията и в Портала за обществени консултации на Министерския съвет за срок от 30 дни.

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков бе сформирана работна група, която преразгледа текстовете на Наредба Н-32. Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност. До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движение.

С настоящите промени в Наредба Н-32 се предвижда неизправностите относно емисиите в отработените газове от моторните превозни средства да се класифицират като „значителни“. В този случай на собствениците на превозни средства се дава срок за отстраняването им, след което отново преминават технически преглед. Друга промяна в Наредбата предвижда срокът за отстраняване от 14 дни да стане на 30 дни.

Колкото по-добре поддържаме автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме на техническия преглед, коментира казусът в края на миналата седмица служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мдааааааа

    53 2 Отговор
    Промените в наредбата сега ще ги обсъждат 30 дни, а после кога ще я приемат не е ясно. А дотогава тия които минават на технически преглед и са заредили от боклучивото гориво в бензиностанциите ще ги спират от движение.
    Предлагам докато не се приемат измененията в наредбата нито една кола да не припарва до пунктовете за технически прегледи. А те са все собственост на избрани хора. Като им секнат паричките да видите какъв вой ще нададат.

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Никога

    49 1 Отговор
    Повече гласове за ГЕРБ , ПП- ДБ , и ИТН !
  • 5 Как

    45 2 Отговор
    Абе пускайте всички , както беше до сега.
  • 6 ако

    63 3 Отговор
    тук можеше да се живее нормално, всеки щеше да кара съвременен автомобил.Но в тази жaлка и мизeрнa кoчинa си просто плeбей.Нямаш пари - пеш.А като нямаш мобилност си ставаш жив крeпостен.Глaден , прoст и мизeрен - мечтата на чорбаджията.
  • 7 Уфффффф

    59 3 Отговор
    Референдум за отмяна на техническите прегледи. Каква е гаранцията, че след като мина прегледа на другия ден няма да се повредят примерно спирачките, да се спука някое маркуче? ? Или поне да са на 2 или 3 години. Ако ги оставим да си правят каквото искат ще ни карат да минаваме на технически прегледи всеки месец.
  • 8 питам

    29 1 Отговор
    Пред изборен подарък ли правят капотата на ОПГ наричащи се партии !!
  • 9 граф Монте Кристо

    37 2 Отговор
    Какви поддръжки е,орун-гел,хората нямат пари да се усмихнат,той за ремонти говори,напълно безсмислени.500 КИНТА Е МИЗАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА ЗА НАЙ--НЕПРИтенциозна тачка,ами горивото ,ма други работи,гуми и т.н.?

    Коментиран от #20

  • 10 Директора

    7 24 Отговор
    Само ние дишаме най-големите боклуци
  • 11 граф Монте Кристо

    29 2 Отговор
    Какви ги дрънка тоя,уж така ,пък всъщност онака,това да не ти е развратния запад,тук из българско е трагедия.Какви са тези претенции,все едно ще проверяват и окачествяват космическа совалка и данъци и взятки като за автобус Икарус.
  • 12 Орел

    33 0 Отговор
    Абе да вземем едни пари, става дума.
  • 13 Мда

    31 0 Отговор
    Де е тоя ,,Портал за обществени консултации на Министерския съвет", че аз като част от обществото съм готов да отида и да обсъдя някой казуси с тях?
  • 14 Реро

    19 2 Отговор
    Дава им се време за бракуване
  • 15 оня с коня

    20 6 Отговор
    Двигателът на БМВ-то ми Дизел 6 цилиндров на 200 хил.км е БЕЗУПРЕЧЕН.на Прегледа преди няколко месеца бе направено замерване с някакъв Уред на изгорелите газове и на въпросът ми какъв е резултата,отговорът бе "Ами нормално за дизел".Останах с впечатление че резултата е "Полузасекретен" след този уклончив и нищо незначещ отговор,но ПОСЛЕ разбрах ч„е всъщтостна Техн. Путкт НИЩО НЕ РЕШАВАТи всичко се предава в Сф.И така - получих "Евро-2" ,което ме приравнява към най- изоставените и пушещи дизели,независимо че наливам само от по-скъпата нафта,слагам добавка "Цетан+" за мощност,както и още няколко добавки.А какво правят Софиянците получаваши инфо от Пунктовете в Цялата страна?Ами настройват Компютърана "Автоматична стрелба" който мигновено отправя Обратно инфо за всяка кола съобразно ГОДИНАТА Й НА ПРОИЗВОДСТВО без изобщо да се интересува от показанията на Измервателния уред на газовете!А какво ще стане утре?Ами ще бъдат въведени Зони в Сф и другите големи градове със ЗАБРАНА за движение на МПС-та с малко Евро- примерно до "Евро-4" и гепи ли те Камерата там- Глоба!

    Коментиран от #17

  • 16 Абе Гвоздейков

    37 2 Отговор
    Зашо не кажеш ,че са въведени занижени стойности по ниски от заводските.И това което сте въвели не е по изискване на ЕС ,а вие пак сте се направили на Гоуеми еколози и сте се направили на мъже.

    Коментиран от #18

  • 17 камерта иска лазарче

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    камемрата като я осветиш с уния по мощни детски лазарчета дето са по 50лв и започва да пуши и всичко в нея изгаря !
  • 18 Град Козлодуй

    34 1 Отговор

    До коментар #16 от "Абе Гвоздейков":

    европа като пръдне, наще се насират
  • 19 Отговорната партия

    32 1 Отговор
    Референдум за отмяна на техническите прегледи готвят от Възраждане !

    Коментиран от #26

  • 20 Ллама

    12 20 Отговор

    До коментар #9 от "граф Монте Кристо":

    Ами като си беден, няма да караш. Ша копаш доматиту у двора. По време на социализма не всеки имаше кола.
  • 21 Мрънкачи сър !

    9 22 Отговор
    0,2 % са върнатите коли. 0.2% бараки, които са опасни за здравето и безопасността на движение.
  • 22 Помнещ

    6 27 Отговор
    Искате ссср комунизъм, а? Хайде, връщаме всичко! Чакаш 3 години за трабант и 5 за москвич. Лада само за големците. Да имаш кола е лукс и не е за всички. Свикнахте за 4500 лв на старо лесно да се купуват достиженията на запада , ама като трябва да се поддържа се реве.

    Коментиран от #33

  • 23 граф Монте Кристо

    19 2 Отговор
    Какво е това еко-категория,е?Толкова ли е жизнено важно или брюкселските дантели се подиграват с бедните българи.Искат от ауспуха да мирише на карамфили ибългарска роза ли,по рано и горивото не смърдеше така, сега на масло и смрад от преизподнята.
  • 24 СенЗор

    4 0 Отговор
    Пак, нищо не каза. Замете искането,
    за да остане опороченото. Това е
    мисля трето изказване под индиго.
    Горица, що го ни смени. Следващият
    може да се обърка в наша полза.
  • 25 граф Монте Кристо

    5 0 Отговор
    Пак ще се раз-стр-ел-ва-меее,по рано е ило по тъмно по горичките,а сега ще е по видело и по площадите,публично,по рано тайно пращане по ТПО(ТРУДОВО-ПОПРАВИТЕЛНИ ОБЩЕЖИТИЯ, асега ще е официално,с присъди ,каквито са давали по сталинско верме,10-15-20 годинки каторга.
  • 26 Петър

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Отговорната партия":

    Не лошо като идея, в трите най коментирани държави в света в момента, няма ГТП за личните автомобили.
  • 27 граф Монте Кристо

    16 3 Отговор
    Виждате накъде отиваме,държавата е превърната в сви-нщи-на,може ли да се иизлезе на глава с някой мин-дил,който е крал 35г. и се еоял и не може да търпи раята да му се мотае из краката.
  • 28 Да ама

    16 1 Отговор
    Това нищо не решава Дунев, ще ви върне 3 пъти и ще ви предложи "изгоден" ремонт, който нищо няма да реши, а вие, ще сте му изсипали една торба пари!

    Коментиран от #34

  • 29 граф Монте Кристо

    10 2 Отговор
    А именно такъв е изохда,прегледите да са по желание,който иска да си провери колата,ако е толкоз глупавв и не може сам,а също и данъците да се сведат до нула,зощото това си е пладнешки обир и само крадливи милионери се справят без проблем.

    Коментиран от #36

  • 30 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааааааа":

    Ти добре предлагаш, ама българинът си етъпанар по рождение иедва ли ще стане тая детоси я намислил. Нали го виждаш какво говедо е- дава си парите на чуждите вериги и после точи сополите, че е беден..
  • 31 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    14 1 Отговор
    В ГЪРЦИЯ, СТРАНА ОТ ЕС, ГТП СА ВЕДНАЖ НА ДВЕ ГОДИНИ..И КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ ТАРАЛЯСНИЦИ СИ ДЖИТКАТ..СРЕЩАЛ СЪМ ДОРИ БЕЗ НОМЕРА, А НОЩЕМ Е ПЪЛНО С ЛЕТЯЩИ ХОЛАНДЦИ, ДЕТО СЕ ДВИЖАТ КАТО ПРИЗРАЦИ В ТЪМНОТО..КАК ВИЖДАТ БЕЗ СВЕТЛИНИ, ФИРКАНИ ДО КОЗИРКАТА, НЕ ЗНАМ..годишно там жертвите са над 3000... ние сме си отличници в сравнение с тях.

    Коментиран от #35, #37

  • 32 Следващата стъпка е

    20 1 Отговор
    Следващата стъпка е автомобилите с газови уредби да са с по-занижени изисквания за газовете. Там не отделят азотни, серни оксиди и сажди. Най-добре е това да се включи в поправката на наредбата сега.
  • 33 тъуиохуйв

    24 6 Отговор

    До коментар #22 от "Помнещ":

    Ще го търсите вий кумунизъмъ ама е късно...

    Колко струваше Москвич-а тогава? Под 6000лв... Колко струваше Лада 1500? Отиваше към 8000лв... Колко струваше 3-стаен, реални 80 кв.м. + 10м2 тераси и маза? Около 10 000-12 000лв....

    Значи са нужни към 20 000лв. за Лада и голямо жилище... При заплата от 500+лв. за мъжете и 350+лв. за жените излиза, че тези 20 000лв. са семейният доход за ДВЕ ГОДИНИ... И това беше по силите на поне 50% от населението...

    Днес 90м2 жилище (реално ще са 75м2) струва едни €150 000 (и нагоре), един що-годе свестен Опел струва €30 000 => общо €180 000, които много лесно могат да станат и 200 бона... За да изравним това към "семеен доход за 2 години" излиза, че трябва да изкарвате семейно по 15 000лв. на месец... При положение, че едва ли и 5% имат общ семеен доход над 5000лв., а масовите доходи са в порядъка на 3000лв. излиза, че 10 години не трябва да ядете за да имате онова което при комунизъмъ получавахте за 2 години...
    Но пък имате банани...

    Коментиран от #39

  • 34 Стар автомонтьор..

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да ама":

    То да е само тоя измамник.. всичките са такива, до един. Ама за техните мошеничества закон няма... пишат ти сменени части, а всъщност саамо са спали, вързани за кардана.. а после изписаните части вървят на наши хора по тънката лайстна.. Да не говорим, че има автомобили , които си джиткат по 20 000 с уж сменени масла. После се чудят защо маслото станало на петмез и матора затегнал
  • 35 Ходи карай в Гърция бе, мен.

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "Хи Хи Хии 🤣🤣🤣":

    Ходѝ и плащай 28% данък печалба и 24% ДДС, а после коментирай.

    Коментиран от #40, #43

  • 36 Не си ли граф Андрешко?

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "граф Монте Кристо":

    После ще имаш претенции за пътищата, детските градини, образованието, да не ги изреждам.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 граф Монте Кристо

    10 1 Отговор
    Голям цирк устроиха с тия коли,защото е златна мина,и държавата цуца яко,и полицията т.е кат,и техници с частни пунктове,застрахователи,изобщо грабежа е като за световно,а сега се изхитриха и желязна бариера да спускат,царя дава ,ИИ не дава,може ли да спориш с робот

    Коментиран от #41

  • 39 Айде по-полека с цифрите

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "тъуиохуйв":

    Млад специалист - 175 лева брутна заплата. Ама работиш по разпределение някъде си. Вноска за кола - 15 години. 1200 загинали по пътищата годишно. Средна продължителност на живота за мъжа - 67 години.

    Коментиран от #46, #47, #56

  • 40 да ти кажа ...мен

    15 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ходи карай в Гърция бе, мен.":

    Аз живея в Гърция бе, говедо балканско. И съм сто пъти по-добре от тебе.. На тебе профсъюзите връщат ли ти ДДС.. връщат, ама га пръдне гугутке.. толкова сте заухави, че нема до къде.. Даже при 24 % ДДС/ ФПА ПО ГРЪЧКИ/ ИМА СТОКИ, МНОГО ПО-ЕВТИНИ ОТ КОЛКОТО ГИ КУПУВАШ ТИ БЕ, МЕН.. ПА ЗА КАЧЕСТВО ИЧ ДА НЕ СРАВНЯВАМ. МЕН.

    Коментиран от #42

  • 41 Каква златна мина ти се привижда?

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "граф Монте Кристо":

    Годишно давам 1500 лева за гориво (газ) и само 65 лева за ГТП. От тези 65 лева 20 отиват в държавата за лицензионни такси и данъци. Ориентираш ли се къде е златната мина?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Някой си..

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ходи карай в Гърция бе, мен.":

    На тия боклуци, дето ядеш всеки ден скъпо и прескъпо, и това ДДС дето плащаш идва три пъти повече.. а като им гледам пътищата, селата или гробищните паркове дори.. ми ти си жив умрел бе, пич. Някой бе казал че за една нация можеш да съдиш по отношението им към скъпите им покойници.. и не е излъгал да ти кажа..
  • 44 да ти кажа ...мен

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Глей ся, мен":

    Останал си с грешно впечатление, мен.. Толкова си зле, че дори не можеш да си представиш.. дори не можеш да различиш истината от химерата в която живееш. Жалък си да ти кажа .. и за това си най-бедният, най-завистливият..най - вмирисаният.... уж европеец..
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Чугун глава не увира

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Айде по-полека с цифрите":

    Тоя явно не е виждал официалната статистика за заплатите по години по онова време. Събираш за вноската около 7-10 месечни заплати и после докато излезе колата, караш на боб, леща, картофи и каквото там имаш, или ти дадат от село. Завърших висше 1979 г. - млад специалист, начална заплата 165 лв. Отделно ме забиха по разпределение на г.на.г. Хубавите местенца бяха за партийните другари. Данъци, квартира и за огромен резил - помощ от нашите, които вече не плащаха издръжката ми за образование.

    Коментиран от #49, #50, #51

  • 47 Айде малко цифри

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Айде по-полека с цифрите":

    Средна продължителност на живота през 89 - 91 година, 68.02 мъже и 74.66 жени. През 2022 година - 68.34 мъже и 75.81 жени. Та така с цифрите.

    Коментиран от #52

  • 48 Подгорец

    4 1 Отговор
    Явно министъра иска да си измие ръцете с този срок от 30 дни, защото не се знае дали ще бъде пак министър! Въпрос-ще се съобразят ли с общественото мнение и ще променят ли наредбата или само хвърлят прах в очите на хората, че уж се дебатира нещо предварително решено? Защо, не се замерват алтернативните горива- пропан Бутан и метан,които са екологични или ще се правим по европейци от европейците?
  • 49 Инж-Конструктор

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Чугун глава не увира":

    Като чета какви си ги написал и си ми ясен какъв специалист си бил. Аз като младо инженерче започнах като конструктор с 285 лева , с добавки от тук -от там опирах на 400.. и пак ми се виждаха малко. Слязох в производството и там съм стигал до 1300 лева. Говоря за завод от ВПК.. .. Отделно имах доста командировки- Иран, Ирак, Либия. Арабите ги обиколих по два пъти почти всичките. А по едно време, докато бях в конструкторския отдел , дойде един млад специалист/ такъв като тебе/... що зор видях докато го науча че гайката с крилца правилно се наименова крилчата гайка.. та си ми ясен де какъв си бил специалист..Оценили са те хората на 165 лева, щото толкова си бил специалист.

    Коментиран от #53

  • 50 Инж.Конструктор

    8 3 Отговор

    До коментар #46 от "Чугун глава не увира":

    Само да добавя- първата си лека кола закупих от Кореком -Михайловград- Волга ГАЗ-24 .. след 4 години трудов стаж, съвсем сам, без да взема една стотинка от майка ми баща ми. А тия официални статистики са за баламурниците , дето на времето скачахте и ревяхте - Кой не скача е червен, Вемето е наше.. и ко станА сега- минА мерака да скачате, а се оказА , че времето е ваше , а парите- техни..И сега не ми излизай с лакардиите , че Урън Бъфет репа де яде пред тебе, преуспелия бизнесмен от Чапръчане..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Айде по-полека с цифрите

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Айде малко цифри":

    Имаш право на собствено мнение. Нямаш право на собствени факти. За останалото - нси.бг
  • 53 ьдцфжгбх

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Инж-Конструктор":

    Ееее, не всеки можеше да е у ВПК-то ама като цяло си прав...

    Коментиран от #60

  • 54 Май и европейците се научиха да карат

    2 1 Отговор
    Стари коли и в Европа автоиндустрията е с затихващи функции хората като дадат много пари за кола и трудно възстановяват дадените пари
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хъс

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Айде по-полека с цифрите":

    Тези заплати , бяха през 70 те.
    Към 85 бяха средно около 650лв.
    По- малко бяха на готвачите в т.н.
    работнически столове, но те не
    даваха пари за храна.
    Даже, колегата леко е завишил
    цените, но общо взето- да. Отделно,
    всяко предприятие даваше жилище,
    или общежитие.Имаше годишни
    премии средно -1500 лв.
    14 дена-14 лв на море- пълен
    пансион???...

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Инж.Конструктор

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "ьдцфжгбх":

    Ами не, всеки кадърен работник или специалист можеше да е във ВПК. Там където работех, смените бяха 24/7, бачкаха близо 13 000 души и винаги имаше свободни работни места. Да имаше само мерак да работиш и да се квалифицираш. Още на онези години заводския МОЛ беше с размерите на една голяма БИЛА, целия Плевенски , ч е и Ловешки и Врачански окръзи идваха да пазаруват.. имаше собствен стоителен комбинат и автобусен парк.. събираха се всеки ден на три смени хора чак от Дунавските села.. та не беше баш така. Освобождаваха от казарма ако подпишеш 5 години за заварчик, голям глад беше за заварчици а най -големи заплати вземаха дробеструйчиците в камерите..под 1000-1200 лева не падаха..
  • 61 Инж Конструктор..

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Чугун глава не увира":

    На такива менте -специалисти , дето лъжите не хващат дикиш все трябва да се обяснява, И да ти кажа - хич не ми дреме какво си мислиш .Аз съм си добре и тогава, и сега. Бачкам си , имам хубава професия и семейство а дали ще ми вярваш.. хич не ми дреме , ще си спя спокойно , така че не ме мисли. Само че лъжи по-малко. А може би не лъжеш.. ако си бил мамино синче и все си търсил на труда лекото и на хляба мекото....

    Коментиран от #62

  • 62 Чугун глава не увира

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Инж Конструктор..":

    Разбрахме за хвалебствия ти, знаем и кои ръководни кадри изпращаха командировка в чужбина. Държавата не беше само "инженер-конструктор". Сега можеш ли да кажеш колко вземаха юрисконсулти, учители, икономисти, лекари, зъболекари. Точно никакви пари. Сега остава да ми кажеш, че обикновени работници в БДЖ са вземали твоята заплата. Огромната част в страната бяха точно такива. Свекърва ми учителка, свекърът ми икономист и цял живот в мизерия. Пенсионираха се 1989 и 1990. Отиваме на гости и все гледахме да занесем нещо и то така, че да не се засегнат. Надул си се като пуяк и други, освен теб не са съществували. Ааа и повече не мисля да ти се връзвам и оставям удоволствието да си последен и да удовлетвори егото си. Лека нощ.

    Коментиран от #63, #64

  • 63 Инж.Конструктор

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Чугун глава не увира":

    Ами баща ми бе маневрист с около 580 лева бруто преди пенсионирането си. Майка ми - елктрокаристка в колетните пратки- около 350 лева. Напълно нормални пари с които добре живееха.... да не говорим че работното им време им позволяваше да отглеждат два декара двор от който си докарваха отлични доходи.. а това че ти и твоите родители сте били от голямото добро утро, дето са искали да командват парада... е друг въпрос. И знам как на чиновниците им изплащаха тлъсти годишни премии.. та не ми пей арии от Виенската гора.Бяхме приятелски семейства с икономическия ни директор и знам как на 31 декември изнасяха $ от банката с чували за премии на нашите чиновници в комбината ...
  • 64 Инж.Конструктор

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Чугун глава не увира":

    И да поясня- не съм бил ръководен кадър, а част от бригада за гаранционно обслужване на изделията и рекламации.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Емо

    1 0 Отговор
    Ако сме единни, и протестираме, ще премахнат и ГТП-то. Но ние винаги трябва да се делим, и да сме един срещу друг, и да противоподставяме и да сочим с пръст, аама той защо, като кара на другото колко повече замърсява.
  • 67 Принципният

    0 0 Отговор
    Да се проверяват служителите в Пунктовете за Годишен преглед относно Алкохол
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове