15 Август, 2024 06:37 4 302 23

Депутати изслушват бившия шеф на КТБ Цветан Василев

  • цветан василев-
  • парламент-
  • депутати-
  • ктб

То е по повод разследването за нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаности на представители на съдебната власт

Депутати изслушват бившия шеф на КТБ Цветан Василев - 1
Снимка: БГНЕС
Бившият шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев ще бъде изслушан на заседание на временната парламентарна комисия, предаде dariknews.bg.

Изслушването е във връзка с проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаности на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

В дневния ред на заседанието е заложено и изслушване на служебния вътрешен министър Калин Стоянов, председателя на ДПС Делян Пеевски, както и на Лозан Панов.

Все още не е ясно дали Василев ще бъде изслушан чрез видеовръзка – както участваше в заседанията по делата за фалита на КТБ, или ще присъства лично. 10 г. след фалита на банката, Василев е в Белград, и не може да бъде екстрадиран в България. Ако прекрачи държавната граница на вход, обаче, ще бъде арестуван.

Преди около седмица депутатът Златан Златанов от "Възраждане" съобщи, че след неговия призив за съдействие с информация за временната комисия, разследваща криминалните групи, водени от Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото, се е отзовал именно Цветан Василев. Василев е изпратил писмо до депутата, в което изразява своето желание да сътрудничи на комисията. Той информира, че е научил от медиите за предложението на Златанов, в качеството му на заместник-председател на комисията, за неговото изслушване.

"Въпреки опитите за саботаж, все пак ще бъда изслушан от комисията „Нотариуса". Благодаря на депутата Златан Златанов, който направи предложение това да се случи, както и на депутата Надежда Йорданова за официалната покана", написа Василев в "X".

На предходното заседание на комисията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски не се яви на изслушване, което принуди ПП-ДБ да му изпрати писмени въпроси към него.

В сряда прокурорската колегия към ВСС реши да изпрати всички документи, събрани за групата за влияние в съдебната система на Мартин Божанов-Нотариуса, на временната парламентарна комисия за Нотариуса и Пепи Еврото.

След убийството на Божанов в края на януари Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предприеха поредица от изслушвания и анализ на документи в опит да бъде установено търгувал ли е той с правосъдие с помощта на прокурори, следователи и съдии.

Мартин Божанов с прякор Нотариуса бе разстрелян на 31 януари т.г. в столицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    35 2 Отговор
    И тоя от снимката и голяма част депутатите трябва да бъдат изслушвани от прокурори и съдии.
    В краен случай от народната " любов"
  • 2 Изкукуригал

    32 5 Отговор
    Това се казва бойкова демокрация.
  • 3 Ако изобщо ,

    20 2 Отговор
    ще с видео връзка !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име

    21 3 Отговор
    КТБ беше "пирамида", то не че другите Банки са "цвете" - взимат 10 лева комисиона.

    Ама - такива са нещата в "големият" свят. Сега - това е смешно - какво пък знае Цветан Василев.

    По-скоро - Делян Пеевски трябва да бъде разпитан - какво знае за Цветан Василев - не - за някакъв Нотариус.

    Абе и - техното не е живот, пари - ама - като подгонени, то щом и Доналд Тръмп го обвиниха за не знам какво, считай - има избирателно правосъдие.
  • 6 Артилерист

    41 3 Отговор
    Най-после се престрашиха да изслушат най-знаещия и най-засегнат от ограбването на КТБ. Гешевия чадър вече го няма, но след скандала на Пеевски с Доган, се решиха да дадат думата на Цв. Василев за мошениците, ограбили милиони пари и успешни бизнеси с далаверите си. Пеевски е най-вътре и затова не се е явявал досега на изслушване...

    Коментиран от #7

  • 7 Дон Отворко

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "Артилерист":

    ПЕЕВСКИ НЕ Е ВЪТРЕ, А ТОЙ И БОЙКО ОГРАБИХА КТБ ПОД ЧАДЪРА НА ГЕШЕВ-тогава разследващ прокурор, помогнал за фалита на КТБ.Заради 150млн.$ на ВТБ/банката на Путин/ в КТБ-Пеевски пребит в Дубай да връща парите, а Бойко направи на Путин Турски поток през България без едно отклонение за 3,5млрд.лв.-наши пари
  • 8 Тити

    6 17 Отговор
    Този индивид гушна 5 милиарда сте ще го слушат как разтяга локуми.

    Коментиран от #13

  • 9 ......плитко заравяне

    31 1 Отговор
    СВИНЕГЛАВЕЦА,ДОГИ И БОКИЧА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДУШМАНИ НА ТОЗИ НАРОД !
    НО ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
  • 10 Какъв фалит авоарите са изнесени в

    20 1 Отговор
    Чужбина тука беше затворена сградата само
  • 11 Да,да

    7 1 Отговор
    Драги слушатели!
  • 12 българин 777

    11 0 Отговор
    мафиот на мафиота око не вади файда никаква от разпити или ще му дадът част от плячката или ще го заплашат пък бълъците да вярват че уж ще го изслушват дран дрън
  • 13 Имаш ли доказателства?

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тити":

    Или си фантазираш?
    КТБ- VTB- КГБ
  • 14 Биби Кинг

    8 2 Отговор
    Пембенаците забравиха вече кой бе на власт,кой бе главен прокурор и кой управляваше БНБ. Малоумни ка си е било од ка са пембенясали и руслямясали!
  • 15 Демократ

    17 1 Отговор
    ДС сценаристите управляват живота на нормалните българи 35 г. чрез създадената от тях псевдодемокрация. Точните моменти на значимите събития се определят с голям задкулисен план и са навързани така, че общественото внимание да бъде насочено където е набелязано. В такъв момент беше фалирана и КТБ и бяха откраднати милиардите на нищо неподозиращите хора. Цветан Василев защо 10 г. не беше разпитан от прокуратура дистанционно, което е законно,а пък сега уж ще говори пред парламентарната комисия и то по покана на копейките от Възраждане и от Надежда Йорданова? 35 години едни и същи номера с една и съща цел- мафията да държи властта,парите и контрола над всичко и всички. Всички управляващи участват задружно в гаврата с хората и държавата, за д не се променя нищо. Няма нито един осъден виновник, няма правосъдие, няма разделение на властите, няма пазарна икономика,няма свобода на словото,печата и личността и няма честни избори. Едни и същи бандити от едно и също ДС котило държат всичко в ръцете си. Докато те не бъдат изхвърлени на политическото бунище нищо няма да се промени.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майора

    6 5 Отговор
    Един човек ако р чист пред съвестта си няма да се крие като мишка в друга държава и да отделя всеки ден по 10 000 долара за охрана и живеене в луксозен хотел! И кой ще повярва на човек изградил от КТБ пирсмида и ощетил кои Енти те с 5 млд лв , които обикновените хора платиха, с богопомазаните си взеха всичко! Жалко , да е жив и здрав , но Господ си знае работата , пред неговия съд никой не се оправдава!
  • 18 ШъМъТрият

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    Докато народонаселението е тъпо стадо овце, нищо няма да се промени
  • 19 Хейт

    6 1 Отговор
    Пука ми. Ако имаше да каже нещо с имена, дати и събития - щеше да го е казал досега. Пак ще си затрае, че е правил същото като Пеевски.
  • 20 Ирина

    4 1 Отговор
    Мафията изслушва офииално мафията
  • 21 Андрей

    3 1 Отговор
    Слушат го, чак и евала му правят на престъпника. Сбъркана държава.
  • 22 граф Монте Кристо

    2 0 Отговор
    Това пък изслушване на Ц.Василев ще да е ответния удар от доган по пеевски,взеха да си вадят взаимно кирливите ризи,макар всичко да е банално известно и втръснало.Но щ е е интересно да се види как официално банкера хвърля обвинения пряко в лицето на дебелян,а също и на боко,без чийто властови съпорт нямаше да е възможно да се бастиса ктб.
  • 23 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Ясно! Колеги от финансовия бранш ще обменят опит !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове