15 Август, 2024 07:11 970 27

Кунева: Няма да закъснеем с кандидата ни за еврокомисар

  • меглена кунева-
  • еврокомисар

България никога не е имала някой от големите и тежки ресори, отбеляза първият ни еврокомисар

Със сигурност България е готова да представи своя кандидат за еврокомисар, аз не смятам, че тези сценарии как ние ще закъснеем и няма да представим кандидат, ще се сбъднат.

Това каза в студиото на Euronews Primetime първият български еврокомисар Меглена Кунева.

Според Кунева сред темите, които се обсъждат от политиците за служебния кабинет и неговите министри, влиза и тази за следващия български еврокомисар.

Предполагам, че политическите сили, включително и президентът, ще водят разговори в тази посока. Дадох си сметка обаче, че вероятно няма да има изслушване в Народното събрание, защото депутатите ще бъдат във ваканция. Ако решат да се съберат извънредно, за да го изслушат – това е въпрос на добра практика.

Меглена Кунева обясни, че ресорите в Европейската комисия се разпределят на базата на няколко критерия. Първият от тях е какво е имала досега страната и какво не е, за да може да се намери баланс.

„България никога не е имала някой от големите и тежки ресори – това са ресорите не където има много средства, а където Европейската комисия и комисарите имат най-много правомощия. Това със сигурност не е енергетиката например, защото това е една сравнително нова и скорошна политика и там има друго уреждане на отношенията със специален договор. Най-интересното портфолио, разбира се, е „Конкуренция“, където комисарят и ЕК имат наистина голяма власт. „Търговия“ е друг много интересен ресор“, отбеляза още Кунева.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на сидеров

    48 0 Отговор
    белене, белене.......!
  • 2 Сандо

    60 1 Отговор
    Тая откъде изпълзя?Толкова вреди нанесе на страната ни и още ни я натрапват?А би трябвало да я изпратят в Сливен на държавна издръжка.
  • 3 Тази не ли в Сливен или пак е избягала?

    47 0 Отговор
    Неприятна за гледане и слушане си бабо!
  • 4 дцилм

    50 0 Отговор
    Кривата уста на Симо казиното, защо не е в затвора? Затвори с лъжа 3и 4 реактор на Козлодуй и нанесе щети за 10 ки милиарди лева, а още пърди на свобода. До кога бре? Кога ще почнете да ги прибирате в затворите?
  • 5 пожелание

    38 0 Отговор
    Баба Яга да се качва на метлата и никога повече да не се връща от гората !!!
  • 6 Въй тая още ни оправя😧😧😧😧😧😧

    38 0 Отговор
    Гайтански Кожарева Грънчаров

    Котюклиева Везенкова Гущерова Свинаров Ковешки Бъчварова Тицин Паси
    Ризова Главчев Плевнелиев . Чобанов Овчаров Киселова... Масларова..Белобрадова Коритарова...мн. д-р

    Абе това някакъв заговор срещу нормалните хора ли е??
    По имената ще ги познаете
    Сабуди се юнак балкански 😴😴😴😴

    Коментиран от #20

  • 7 Хайде пак тази пратете,

    38 0 Отговор
    че да допродаде България, има още реактори за унищожаване!?
  • 8 жжжжжж

    26 1 Отговор
    вчера по хоризонт радиото на дс даваше думата на хора от дс . няма случайни неща. мартинчо. куневица оня зеления.....
  • 9 Верно

    19 0 Отговор
    И да закъснеем не е болка за умиране !
  • 10 ДА ПУКНЕШДАНО КРИВАМУЦУНО

    28 0 Отговор
    ДЕТ затвори АЕЦА и стори мноооогодруги зулуми..
  • 11 Кривоустатата

    31 0 Отговор
    Продажница, е кандидатка, тя счупи Енергетиката на България!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никси

    23 0 Отговор
    тая да ходи да се скрие някъде ,защото е толкова алчна нагла и продажна жена , АЛО ЗАЩО ЗАТВОРИ УМИШЛЕНО 4-ТЕ РЕАКТОРА НА А Е Ц КОЗЛОДУЙ , СЕГА АКО РАБОТЕХА ЩЯХМЕ ДА ПРОДАВАМЕ ТОК НА СЪСЕДНИ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ И ДА СЕ ИЗДЪРЖАМЕ ВСИЧКИ ОТ ТОВА НЕЩО , КАК НЕ ВИЕ СРАМ ДА СЕ ЯВЯВАТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ С ТОВА БЕЗДРАМНО ДЕБЕЛООЧИЕ И ДА ДАВАТЕ МНЕНИЯ И АКЪЛ , СКРИИ СЕ НЯКЪДЕ КЪДЕТО КУЧЕ НЕ МИНАВА И ЧОВЕК , АКО БЕШЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА , СЕГА ЩЕШЕ ДА ТЪРКАШ НАРОВЕТЕ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР ,ОЛИГОФРЕН !!!.
  • 14 1914

    26 0 Отговор
    Част от комунистическата клика,която предаде България и затвори новите3 и4 блок на АЕЦ - КОЗЛОДУЙ....вместо под отговорност тя съвети дава ...ужас!
  • 15 Перо

    23 0 Отговор
    И тая ли се слага в сметката за Еврокомисар, дето провали строителството на АЕЦ Белене и подписа крайно неприемливи квоти на селското стопанските стоки с ЕС?
  • 16 Биби Кинг

    9 0 Отговор
    Мани ги таа флейска бе!
  • 17 Демократ

    11 0 Отговор
    Няма отърване от номенклатурата на ДС и БКП, защото те са задкулисните сценаристи. Пръмовица няма срам както и всичките от това престъпно котило, което съсипа България за своя изгода. Тя също доказва що за партия е измислената от КГБ - НДСВ. Велика еврокомисарка с препълнена гуша с долари и евро, с апартаменти по света и у нас, която създаде на България тежък енергиен проблем след ненужното затваряне на 2 блока в АЕЦ Козлодуй ,за да се отвори по нареждане на Кремъл бездънната руско-българска яма Белене за ограбване на българския народ. Тези безскрупулни наглеци отдавна трябваше да бъдат осъдени за национални престъпления и имената им да бъдат напълно забравени. Вместо това тези същите престъпници продължават 35 години да ни управляват и да дават акъл как да се оправи България. Те я съсипаха и докато търпим това, така ще е.
  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    8 0 Отговор
    Тази гн.ясна антибългарка диша ли още ?!?!

    Ако зависеше от мен при презареждане на 5 или 6 реактор на Белене ще пусна вътре да "светне" и ще е оставя до новото презареждане.
  • 19 факуса

    5 0 Отговор
    и да сложат ще е некое продажно небинарно,което ще ще действа против българия
  • 20 факуса

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Въй тая още ни оправя😧😧😧😧😧😧":

    нема юнак,стана бунак балкански
  • 21 Мда

    6 0 Отговор
    Другарката Пръмова ликвидаторката на АЕЦ защо продължава да дава мнение
    .
    Сарафов няма ли да прибереш тази комунистическа подлога ?
  • 22 Нафталинка

    6 0 Отговор
    Не за първи път изказвам мнение по адрес на въпросната еврокомисарка Кунева пова е едно същество което по време на комунизма беше снаха на комунистически лидер което се ползваше от всякакви привилегии дори мъжът й ходеше на специализации в Америка по онова време та ето какви ни представляват в Европа то реално ако не си престъпник там и крака ти няма да стъпи да не говорим за върховното й постижение със затваряне на блоковете в Козлодуй
  • 23 Eдин

    6 0 Отговор
    Помним, помним КОЙ преговаря за ЕС! Заради ей тая "хубавица" 1,2,3,4 реактор на Козлодуй ЕС ни ги СПРЯХА !!! Белене! Малко и е !
  • 24 бай Иван

    4 0 Отговор
    Що бе ? Ти ли Куневица пак ще се кандидатираш. А още не сме ти оправили старите поразии.
  • 25 хммм

    1 0 Отговор
    Не че ще закъснеем, а ще го и отложим!
  • 26 Кунева Кривоуста Продажнице!!

    1 0 Отговор
    Д. О. Л. Н. А. М. Р. Ъ. С. Н. А. Г. А, Д
  • 27 Кунева Кривоуста Продажнице!!

    1 0 Отговор
    Д. О. Л. Н. А. М. Р. Ъ. С. Н. А. Г. А, Д
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове