16 Август, 2024 15:51 920 15

Стартира работата по предизборната платформа на обединената левица

  • работа-
  • подготовка-
  • предизборна платформа-
  • обединена левица

Теми като мира в Украйна, развитието на ядрената енергетика, преразглеждането на Зелената сделка, проблемите в образованието и здравеопазването, качеството на живот в отделните населени места бяха очертани като водещи в предстоящите дискусии

Стартира работата по предизборната платформа на обединената левица - 1
Снимка: БСП

Представители на обединените леви, лявоцентристки и родолюбиви партии се събраха на “Позитано” 20, за да обсъдят подготовката на предизборната платформа на коалицията за предсрочните парламентарни избори. Това съобщават от пресцентъра на БСП.
Теми като мира в Украйна, развитието на ядрената енергетика, преразглеждането на Зелената сделка, проблемите в образованието и здравеопазването, качеството на живот в отделните населени места бяха очертани като водещи в предстоящите дискусии.
На срещата беше решено десетте работни групи по основните приоритети да започнат работа от следващата седмица, като първи ще направят своите срещи тези по социална и демографска политика, по образование, наука и култура и по здравеопазване.
Амбицията е в първите дни на септември предизборната платформа да бъде представена за обществено обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конспиратор

    2 1 Отговор
    Румен Гайтански - Вълка се предаде.
  • 2 Стига вече

    8 3 Отговор
    Ние я знаем програмата им... Да одерем работещите, за да раздадем на всички останали и май вече да има тлъст пай за новите леви лидери 😂
  • 3 Град Козлодуй

    6 3 Отговор
    БКП са Бившите СДС
  • 4 Пожелаваме успехи

    5 1 Отговор
    Няма проблем
    Да изхарпат малко долари на Митрофанова за да фалират ония по бързо
  • 5 Иванов

    6 2 Отговор
    Крайно неприятни субекти
  • 6 САФА

    6 0 Отговор
    Ай са ще с скарат за депутатските места и кой да е най отпред на избираемо место.
  • 7 Искаме да знаем!!! :

    2 0 Отговор
    Обединената левица, Косерватори ли ще бъдат за България или Либерали???!!!
  • 8 Вълк единак

    7 1 Отговор
    Всички заедно в БЕЛЕНЕ!
  • 9 Вацев

    6 0 Отговор
    Днес се опитват да обединят 30 малки партии, за да направят една голяма партия. В политиката едно и едно не е две, а може да бъде по-малко дори и от едно.

    Това, което правят в момента в БСП, е пълно идеологическо и идейно нищо. Те са убоги. Левиците, когато са живели, никога не са живели така. Това не е характерно за левица. И разбира се, те няма да получат левица, а ще получат нещо по-малко от 30, макар че го сумират като 30. От десетки малки партии ще се получи една още по-малка партия.

    Коментиран от #10

  • 10 Днес левите

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Вацев":

    партии имат нужда от това, което Нинова, поради неудобството на терминология, наричаше ляв консерватизъм. Това може да се назове по някакъв друг, не толкова странен начин. Тук е важна същината.

    При Корнелия Нинова неприемането на Истанбулската конвенция, за което съм й благодарен, защото тя беше права, поради недостиг на терминология, тя го наричаше ляв консерватизъм. И аз бих приел такова име.

    Това е новото ляво, което вече е отвъд европейската социалдемокрация. Има го в Западна Европа, има го в САЩ, в Русия, в Китай – леви, които са с традиция; леви, на които не можеш да говориш за Истанбулска конвенция; леви, които не са от типа на тези, които окепазиха Олимпиадата и на откриването, и на закриването.
  • 11 Анализатор

    6 0 Отговор
    Новото-старо временно ръководство води преговори за голяма коалиция и казва, че листите ще се редят от коалиционен съвет, в който ще участват всички партии, с които ще се подпише коалиция.

    Тоест, АВБ, Т.Дончева, Мая Манолова, Румен Петков и т.н. ще бъдат в този коалиционен съвет и той ще реди листите.

    Това е абсурдно, защото по Устава на БСП листите се редят от Националния съвет на партията и ако те направят такива листи, ще бъде против Устава на БСП и ще могат да бъдат оспорени.

    Но дори да подредят такива листи, в ЦИК искат удостоверение за актуално състояние на партията, за да се регистрира за участие в изборите. В това удостоверение все още фигурира името на Корнелия Нинова.

    Така че дори да наредят такива листи, трябва да я поканят да ги подпише, иначе няма да бъдат признати в ЦИК.
  • 12 Запознат

    4 1 Отговор
    Има голямо брожение вътре в партията по отношение на това горяма ляво обединение. Положено беше старание да се обединят всички леви партии. На 1 май т.г. се направи сбирка на над 30 леви партии и сдружения.

    Но и това не даде резултат.

    Механичният сбор не води до повишаване на резултата, опасявам се, че и сега така ще стане. Затова в партията има голямо брожение срещу този вид на мехоническо коалиране – събрали се лидерите, наредили се в листите и какво от това.

    Казаха, че ще има манифест, обща програма. Къде са? Ще дойде време за листите и ще се изпокарат кой коя листа да води. И до какво ще доведе това - до още по-слаб резултат.
  • 13 Искаме отговор??

    5 1 Отговор
    Обединената левица комунисти ли са или капиталисти?
    Да Не говорим леви фашисти ли са или ционисти ли са какви са ??
    Да кажат със Росия ли са или със САЩ??
  • 14 Деций

    5 0 Отговор
    Смешници,събрали се дърти шантонерки изгладнели ,за пари и власт.
  • 15 Богданов

    0 0 Отговор
    Какво падение,на социалистическата Партия,което започна от предложеното на Първанов за Председател на БСП на Станишев,което продължава и сега !!!За да се стигне до тук,причината е,",че не идеите на "социалната политика",са водещи,а личното обогатяване,трупане на милиони,от ЕЛИТЪТ,в разградената държавност и съдебна власт в България !!!Единствено Левицата,начело с Паскалев,е моята надежда,да обедини Левите,политически сили у нас,и на предстоящите избори да влезе в Парламента да защитава интересите на трудовите хора и социалистическите принципи !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол