16 Август, 2024 22:05 2 182 13

Владислав Панев: Очевидно е, че акцията срещу Гайтански е част от войната в ДПС

  • владислав панев-
  • акция-
  • румен гайтански - вълка-
  • война-
  • дпс

"Естествено, че се е източвала Банката за развитие. Бяха сметнати 8 кредита за 1 млрд. лв., аз не съм сигурен, че всички от тях са без обезпечение. При всички положения става въпрос за поне стотици милиони загуби, ако не и над милиард, от времето когато Мавродиев управляваше банката. Такава банка не бива да съществува", коментира бившият депутат от ПП-ДБ

Владислав Панев: Очевидно е, че акцията срещу Гайтански е част от войната в ДПС - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Очевидно е, че акцията срещу Румен Гайтански е част от войната в ДПС. В случая една сделка, която намириса още от 2019 г. Още тогава беше ясно, че Гайтански има общи фирми с Ахмед Доган, че му помага по този начин. Прокуратурата спа толкова време, сега вече се разработи. Този кредит е толкова престъпен, че няма накъде. Този е 150 млн., защото по закон банките имат право да имат експозиция към едно лице в рамките на 25% от собствения си капитал. Очевидна лъжа е стойността на обезпечението. Пак са положени подписи, пак е имало оценител, някой е излъгал за стойността на обезпечението. Не е невъзможно да има осъдени", заяви бившият депутат от ПП-ДБ Владислав Панев в "Денят ON AIR".
Според него е важно да има присъди, за да има и възмездие.

"Важно е да бъде обица на ухото на всеки, който тепърва ще мисли да си позволи злоумие с държавни средства. Кредитът е отпуснат по правилата на банката, но подписи има, обезпечение има, което някой си е позволил да сметне, че да го оцени ще е достатъчно, за да покрие стойността на кредита. Кърджалийската фирма е обезпечението. Тепърва ще излизат доказателства", допълни Панев пред Bulgaria ON AIR.
Стотици милиони са загубите от кредити от Банката за развитие
По думите на госта апетитите към държавна банка винаги ще са големи.

"Естествено, че се е източвала Банката за развитие. Бяха сметнати 8 кредита за 1 млрд. лв., аз не съм сигурен, че всички от тях са без обезпечение. При всички положения става въпрос за поне стотици милиони загуби, ако не и над милиард, от времето когато Мавродиев управляваше банката. Такава банка не бива да съществува. Тази банка е създадена, за да обслужва малкия и средния бизнес", коментира гостът.
Възможно е изместване на изборите, ако Горица Грънчарова-Кожарева се откаже от поста

Големите теми в областта на икономиката отсъстват и това допринася за свалянето на доверието, категоричен е бившият депутат.

"Ако Горица Кожарева се откаже, ще се изместят изборите. Правителството трябва да бъде избрано между номинирания за министър-председател и президента. Така че двамата трябва да обсъждат в екип състава на Министерския съвет. Ако има натиск от други хора, това не е добре и здравословно за системата. Не е добре да бъдат отложени изборите, защото това означава този парламент да продължи да работи няколко седмици повече. Този парламент досега не ражда особено гениални идеи", заяви още Панев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    22 0 Отговор
    "Този парламент досега не ражда особено гениални идеи". Нали в следващия ще са същите хора, трябва висока избирателна активност за да има промяна.

    Коментиран от #8

  • 2 Парламент

    14 2 Отговор
    Докато политиците са утайката на обществото, нищо добро не ни чака.
  • 3 Кабамилионеров

    15 3 Отговор
    Ши.ши е държава в държавата....жалко,че има толкова много енича..ри-проку.рори и всякакви хитри шо.пи.Робско продаж.но племе....за огромно съжаление.
  • 4 Последния Софиянец

    8 8 Отговор
    Държах заведение до Японския и Вълка ми беше хазяин.Много коректен за разлика от други хазяи.

    Коментиран от #10

  • 5 Статукво

    11 2 Отговор
    От първо лице съм видял всичко. Всички са част от скритата власт създадена чрез вратички в конституция. Кой кривне от пътя - дори малко го викат, правят му доклад в едни папки и вече трябва да представлява интересите на скритата власт. Един от най-видните примери е когато К. Костадинов иска прегласуване на закон предложен от герб, след като не минава защото Възраждане гласуват против заедно с ПП-ДБ. След прегласуването закона се приема. На запис се вижда как от ГЕРБ се скарват на Костадинов. Всяка Опозиция се претопява. ГЕРБ сами се подкопаха, Атака ги купиха, Възраждане кривнаха и ги хванаха, Величие ги купиха, а ПП-ДБ се топят като лед на слънце защото са млади и некадърни, каквото и да стане тях ги обръщат виновни. Трябва алтернатива която да има самостоятелно мнозинство и качествени, умни политици. Чак тогава може да потръгне държавата. Но и тогава може да ги спрат и да трябва ВНС.
  • 6 По-добре късно , отколкото никога

    9 2 Отговор
    По-добре късно да се усетиш, че това е територия , която никога няма да се оправи, и да си купиш еднопосочен билет.
  • 7 Той е добро момче

    9 1 Отговор
    Очевидно е, че ще изкарате, че Гайтански е най-честния човек в България, но заради тези битки го натопихте. И други има натопени честни. Само добри момчета, а след смърта им полицията казва "беше добре познат, разработван с престъпни деяния".
  • 8 Баба

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Европеец":

    Нека не се заблуждаваме безсилни сме пред истината Отвратих се от нагласен и Избори и Изборни назначения Преди избори с временна заповед след избори с постоянна Същите изборни назначения се правят и в Европарламента Войнолюбка е преизбраха Вместо да пращат помощи да отиват в Украйна да видят как невиннсемеиства загиват Там от бомби тук от мизерия Затова вече не гласувам Гледката е потресаваща за пустите пари са готови на всичко

    Коментиран от #9

  • 9 Генерала

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Баба":

    "Надеждата умира последна"
  • 10 Редовно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Те е о нождал затова си го харесвал
  • 11 Име

    5 1 Отговор
    Когато и последния българин замине, тогава България ще възкръсне и ще се издигне като феникс от пепелта...
  • 12 665433

    2 0 Отговор
    Ако ще да е така. Важното е че разни хрантутници дето цял живот живеят на нашия гръб сега ги хващат в схеми. Не че всички не сме го знаели, но нищо не бе правено досега.
  • 13 Владко с мозъчето гладко

    2 2 Отговор
    Нали щяхме да вкарваме газ от Алжир??? Какво стана господин Панев??? Къде е газта??? Аре другия път да ги дрънкаш тия на...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол