19 Август, 2024 18:28 2 458 34

Стефан Софиянски: Конфликтът е по оста Радев - Борисов - Пеевски

  • стефан софиянски-
  • икономика-
  • бизнес

Положението в икономиката е изключително тежко

Стефан Софиянски: Конфликтът е по оста Радев - Борисов - Пеевски - 1
Снимка: БНТ

Конфликтът между президента Румен Радев и политическите фигури Бойко Борисов и Делян Пеевски продължава да доминира политическия живот в България. Според бившия служебен премиер и бивш кмет на София, Стефан Софиянски, този сблъсък поставя страната в състояние на нестабилност и пречи на икономическото ѝ развитие.

В интервю за Българското национално радио, Софиянски изрази своето недоволство от начина, по който се отхвърлят предложения и решения, свързани с управлението на страната, без ясна аргументация.

Според Софиянски, проблемът не се корени толкова в правосъдната система или в конституционния хаос, а в икономиката на България, която не върви в правилната посока. Той изтъкна, че основната задача пред страната е изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, който е обвързан с реформи, но постоянната смяна на правителства и нестабилната политическа обстановка затрудняват този процес.

"Основната дискусия, която обществото трябва да води, не е нито правосъдната система. Конституционният хаос и политическата обстановка са неприятни, но основното е, че икономиката ни не върви", коментира Софиянски.

Той изрази загриженост относно честите промени в правителствата и министри, които работят без ясна перспектива колко дълго ще останат на своите постове. Това, според него, се отразява негативно не само на ежедневието на гражданите, но и на функционирането на държавната администрация.

Софиянски посочи, че конфликтът по оста Радев - Борисов - Пеевски влияе негативно на стабилността на държавата и на икономиката. Той обясни, че без съгласие между основните политически играчи и ясно изразени аргументи, решаването на политическата криза изглежда все по-трудно. "С тази загадка - единият човек е президентът, другият е Калин Стоянов, според мен единият трябва да отстъпи", сподели той.

Бившият премиер отбеляза, че въпросът с назначението на министри и отхвърлянето на проекто-кабинети без обяснение създава допълнително напрежение и неяснота. "Ако имаш аргументи, ако имаш факти, ги кажи, за да сме убедени ние", призова Софиянски.

В заключение, Стефан Софиянски подчерта, че настоящата ситуация в страната изисква спешни и ясни решения, които да доведат до стабилност и икономическо развитие. Той призова политиците да спрат с вътрешнопартийните конфликти и да се фокусират върху изпълнението на реформите, необходими за развитието на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    37 16 Отговор
    Радев мачка дебелите момчета, като козунаци!

    Коментиран от #4, #23

  • 2 Ръждива

    12 1 Отговор
    ос !
  • 3 модела Софиянски

    36 2 Отговор
    Усмивки от старите филмови ленти.
  • 4 Стоянов

    15 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Рови в пътя на копринката и хич не е удобен на мистър КЕШ

    Коментиран от #22

  • 5 Опа

    36 3 Отговор
    Защо ни занимавате с този политически труп, който разпродаде над 100 детски градини в София като беше кмет. Ако не ги беше разпродал, сега нямаше да има проблем с приема на деца.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 така така

    16 1 Отговор
    ССтефан ССфинянски.
  • 8 свиреп ОХЛЮВ

    37 7 Отговор
    Стефане , в грешка си , чичка !
    Конфликтът е по оста Борисов и Пеевски срещу целия нормален , обикновен , български НАРОД !
    Конфликтът е ПРОСТАЩИНАТА , ЛИЦЕМЕРИЕТО , АЛЧНОСТТА , КОРУПЦИЯТА и ГРАНДОМАНИЯТА - срещу хората !
    Байганьовщината не може и не бива да е наша национална доктрина !
  • 9 нашия

    28 6 Отговор
    стига глупости бе Софиянски...."конфликта" е от некадърното пипане на конституцията.....никога преди "поправките" не е имало проблеми при съставяне на служебно правителство....

    Коментиран от #16

  • 10 Удри

    9 21 Отговор
    Когато змията (Радев, Доган, Прокопиев) е застрашена, тогава хапе най-много.
  • 11 Зелен Чорап-Радев

    14 9 Отговор
    Дебелян Пеевски се кара с президента! Там е конфликтът. Буци стои мирно отстрани нищо не казва.
  • 12 Невероятно сме тъпи

    23 2 Отговор
    и човекът бивш министър-председател дойде да ни осведоми.
    Ако знаете какви неща помня от неговото време......
  • 13 Анджо

    15 3 Отговор
    Кой каквото прави и накрая си изтриват ръцете с Борисов. Ама то така много лесно да правиш анализи. Лоша работа е да те наричат. Тоя господин не знаеше ли ,че омъжва дъщеря си са съмнителна фамилия , или те са си били приятели още през социализма.
  • 14 Мхм

    16 5 Отговор
    Тия милиционерчета пак си правят протеста с нашите пари
  • 15 Баба

    20 1 Отговор
    Софиянски кажи как преди изборите седна на кметския стол и как се отказа Ренета Инджова от нагласен и те избори и изборни назначения. Костов Надето и пеехте времето е наше е да държавата и тя беше ваша до просешка тояга и фалит това ли заслужи булариският народ
  • 16 Анджо

    10 16 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    Е много спечелихме от тоя Радев с неговите служебни правителства. Тоя направи най големите бели на България, защото ни набутва зорлем в руският ареал.
  • 17 Жжжж

    11 2 Отговор
    Не знаех че има толкова скъпоценни мижатурки за министри
  • 18 Въпрос

    13 5 Отговор
    Как може час по-бързо да се отървем от двамата корполентни - прасето и толупа? Коледа е далече, за да се заколи прасето, а толупа от зайчарника, той и без друго е със заешко сърчице, там ще му лобното място - в зайчарника.
  • 19 Предателя на демокрацията

    19 2 Отговор
    Изпълзя от нафталина, наследниците му демократи се опитват да го задминат!
  • 20 Поручик Чунчево

    21 0 Отговор
    Неговата "реформа" Стефан я направи: раздаде общинско имущество на свои хора за жълти стотинки: кръчмари, "сини" активисти, измамници, приятели, дори на аг. Николай и царския адвокат Ошанов даде общински жжилища на хубави места, в квартала около Докторския паметник.Направи заменки, апортира общинско, т. е. наше имущество в съмнителни дружества, приватизира други, бившият унгарски ресторант на Раковска е негов, сега е с друго име, оттам бившият хилещ се кмет взема 100 бона евро на месец. А има и доста други имоти.Щом на други раздаде по двадесет имота в регулация за жълти стотинки, представете си той колко е взел. Той и Любо Пъпката станаха едни от най-богатите в бедна България.
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    17 1 Отговор
    Нахиленият каш-рен. крадец на аптеки се изказва "компетентно ".
  • 22 Хаха

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стоянов":

    А съд и прокуратура не искат да изслушат Цв. Василев, Черепила и Вълка, какви ги говориш изобщо!?!? Остави тези свинcки опорки!
  • 23 ТтТ

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Мачка жен.ти
    Тоя нафталин Софиански винаги му дават трибуна, да си изкаже симпатията си към Борисов!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор
    Ново поевтиняване на горивата.........ХАХАХАХА!!!!
  • 25 Софийския крадец!?

    13 0 Отговор
    Тоя трябваше даье в Затвора, но се Откупи, Ожилиха го здраво?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ветеран от Протеста

    6 1 Отговор
    Сватанака на Черепа ,самия Софиянски ,финансирал хаоса в Държавата дава съвети как да няма Хаос...
  • 28 Радев и

    2 1 Отговор
    Борисов са приятели
  • 29 Крадлев

    7 0 Отговор
    При тоя мошеник нямаше "Сини", нямаше комунисти. неговото веру бе :Всички на масата. Тоест всички ще крадем. И крадоха доста, затова сега София е на това дередже.Образуваха му четири дела, той се ткупи, а по някои нарочно му съставиха такива обвинения, които да не издържат в съда. Стар трик.Кръчмари и други взеха на безценица обширни общински терени на апетитни места- до пазара Ситняково, бул. Гоце Делчев, до Военна академия. После построиха жилища и ги продадоха и взеха още имоти. Сега тия простаци не си знаят парите.Купуват по четири коли едновременно и то все ЕС класи.Построеното го отдават под наем на фирми или на чанки за по 10000-12000 евро на месец А един такъв има поне 60 помещения, представете си колко са ощетили народната хазна ....Вероятно се отчитат и на тоя на снимката.

    Коментиран от #30

  • 30 поправка

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Крадлев":

    Не "чанки", а банки
  • 31 Оги

    0 5 Отговор
    Защото не върви икономиката, затова ли заплатите дръпнаха с 50 % за 3 години? Средната заплата в София е 3000 лева, а не познавам човек да взема под 4-5 бона чисто.
  • 32 И ТИ СИ В КОНФЛИКТА ТЪПАКО

    3 0 Отговор
    НЕ БЕШЕ ЗА ТЕБЕ ТАЯ ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА - АМА ТИ НЕ СЛУШАШЕ МАЙКА СИ ! АЙДУУУУУУУК !
  • 33 КапейкаРуто

    0 0 Отговор
    Ще има нов 10ти ноември и много ще бягат при путин заедно с Радев доган, Копейкин, слави и всички рашки глашатаи и поклонници,чиято цел за разградена България си мислят, че постигат. Същите са зло за България. Не Пеевски трябваше да е магнитски, а доган и Радев и ще са. Рубладжиите и троловете ще им бъдат отрязани крилата скоро и истината ще излезе на яве. Факти е в кАмбина с задкулисието
  • 34 КапейкаРуто

    0 0 Отговор
    Данс на Радев, и същите заедно с доган, Копейкин и сие работят за путин. Ако успеят, то България ще е без източна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове