19 Август, 2024 21:37 2 361 47

Радомир Чолаков: Рискува се държавата заради его. Излиза, че егото е от страна на Радев и предлагащите Калин Стоянов

  • радомир чолаков-
  • държава-
  • его-
  • иск-
  • румен радев-
  • калин стоянов

Вече сме в конституционна криза, смята председателят на Комисията за изменение на Конституцията в 49-ото НС

Радомир Чолаков: Рискува се държавата заради его. Излиза, че егото е от страна на Радев и предлагащите Калин Стоянов - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът не е нарушил Конституцията, защото подписът на президента върху указа за назначаване на служебно правителство е елемент от т.нар. сложен фактически състав. Без този подпис не може да се извърши съставът и не може да бъде назначено правителството. Това коментира председателят на Комисията за изменение на Конституцията в 49-ото Народно събрание Радомир Чолаков в предаването "Денят ON AIR".
Намираме се в конституционна криза
По думите му вече сме в конституционна криза, но служебното правителство е във функциите си и то може да продължи да съществува.

"Ще имаме служебно правителство на г-н Главчев с клатушкаща се вече легитимност. Имаме непрекъсваемо Народно събрание, което може да приема в момента каквито си поиска закони", каза Чолаков пред Bulgaria ON AIR.
Той отбеляза, че бавно ПП-ДБ постигат целите си.

"Те създадоха такава психологическа ситуация в 49-ото Народно събрание, че трябваше да се промени Конституцията. Те казват: "Ние ви поставяме в ъгъла, вие изпълнявайте нашите желания". Не е добре за държавата това, което искат", изтъкна Чолаков.

Нарушил ли е Румен Радев Конституцията?
Гостът е на мнение, че няма основание за искане на импийчмънт на президента. Той обясни, че за да бъде стартирана процедурата, трябва да бъдат събрани 60 гласа, след това трябва да бъде гласувана със 160 гласа в НС, да отиде в Конституционния съд и той да вземе решение, но по думите му такова мнозинство е невъзможно.

"Рискува се държавата заради его. В момента излиза, че егото е от страна на президента и от страна на тези, които предлагат Калин Стоянов", посочи още Чолаков.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром от Роман

    41 4 Отговор
    всичкото Гербераст на амбрузуратъ в защита на джандар гилзе .

    Коментиран от #5

  • 2 пфф

    41 3 Отговор
    Как пък веднъж нещо за собственото си его не казахте?

    Коментиран от #30

  • 3 Питам:

    46 3 Отговор
    Умнико, ти като председател на комисията за промяна на конституцията защо не посипеш главата си с пепел и се пръждосаш от парламента без право на връщане ????
  • 4 Реалист

    43 3 Отговор
    Абе умнико въртиопашков , само ти ли не разбра директивата на Боко ? Мълчане и спотайваме докато не се наместят пластовете . Кой ти е дал думата ? Да не ти я вземат за постоянно .
  • 5 Ромей

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ром от Роман":

    Онуфри, ти прочете ли статията или пишеш, колкото да не заспиш!

    Коментиран от #20

  • 6 калинка шишева мееверее

    24 3 Отговор
    при избори осигурявам доста проценти
  • 7 Мдааа

    9 7 Отговор
    Сорос не харесва баш милиционера и радев. трябва да прави теманета на педофилите от ппдб/ЛГБТ , въпрос на баланс! Подписа закона срещу педофилите и сега им се мазни!
    Гнусен евроатлантизъм!
  • 8 Костя

    6 19 Отговор
    Ако дебелите платят добре може и да се намерят 160 гласа за импийчмънт.
  • 9 Перо

    9 30 Отговор
    Радев е виновен, че се намеси в работата на предложения кандидат-премиер, който носи цялата отговорност за изпълнителната власт!
  • 10 на тоа му се губат

    26 3 Отговор
    10 години от биографията
    За него може да се каже
    Гербераст
  • 11 Тоя

    25 2 Отговор
    мазен хрантутник вечен , голям експерт щом е стигнал до Мутрьо в името наличния си интерес ! Жалък !
  • 12 !!!?

    15 1 Отговор
    Его на Говедо !
  • 13 Толкова жалко изглеждате

    25 5 Отговор
    продажниците! Едно нищо сте! Онова в кофата е милион пъти поовече от вас! Седнал и той Радев да обсъжда! Та ти цял живот ще лазиш в краката на българи като Радев!
  • 14 Фалшиво

    23 2 Отговор
    хлъзгащо се същество , смятащо хората за дебили , а себе си за хитрец , играещ си с тях за личен интерес !

    Коментиран от #42

  • 15 Конспиратор

    4 18 Отговор
    Конституцията задължава президента да назначи служебно правителство , а състава му е право САМО на кандидат премиера ИЗБРАН ЕДНОКРАТНО. Няма текст възлагам на кандидат, отменям възлагането и повтарям упражнението многократно.
    (5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 106 от 2023 г.) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът след консултации с парламентарните групи и 💥по предложение на кандидата за служебен министър-председател назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок.💥 За служебен министър-председател се назначава измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.
    Президента е нарушил конституционните си задължения , като сваля кандидат премиера 9 дни след като е направил своя избор. Нещо като преврат.

    Коментиран от #32

  • 16 !!!?

    5 24 Отговор
    Всеки един ден Радев президент е още един ден загубен за България !!!?
  • 17 Липсва ли ви власта

    25 1 Отговор
    Поредния тъпанар от Герб. Некъдърник от всякъде, но мазник и послушко.
  • 18 Аква

    24 2 Отговор
    Ти ненормален ли си? Как така само пепедебе? Ами вие? ГЕРБ Е ГЛАВНИЯТ ВИНОВЕН ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО! Вие поискахте тези идиотски промени, гласувахте
    за тях с две ръце и унижихте президентската институция. Доволни ли сте сега? Шут за герб и за пеевски - вредни сте!
  • 19 Без коментар

    14 1 Отговор
    Анализ на председателя на комисията, която промени конституцията и ни вкара в кьорсокак.
  • 20 Ром от Роман

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ромей":

    няма смисъл слид кат видя тоз пингвин ,всичкуту ми става ясну за коиту секачил на амброзуртъ да защитавъ джандар гилзе понежи е от негувъта партия , всикуту Гроб на абразуртъ строй са на баламатума .

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никси

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ром от Роман":

    и ти разбираш от политика като магаре от военна музика и баба от футболен мач , от къде ви копат текива , не четиш ли първо статията ? !!!.

    Коментиран от #41

  • 23 оня с коня

    9 3 Отговор
    Докато има Политици като тоя,бат Бойко ще печели БЕЗОТКАЗНО Избори всякакви.Не че е умен като Академик,но тия са просто безнадеждни!Та взел да се възмущава тоя на снимката че Президентът и Горица в ролата си на кандидат-служ. Премиер слугували на Егото си,т.е. на Гордостта си до степен "Неотстъпчивост"...Ама кви са тия глупости с това Его бе Аланколу,след като и зад Двамата стоят МОЩНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ГРЪГОВЕ които се борят за Надмощие?Его...как ли пък не...Други Завалии пък се чудят по медиите толкова ли е важен някакъв си Калин за България...Ама естествено че не Лицето Калин,а ПОСТЪТ КОЙТО ЗАЕМА е от особена важност за същите Икономически и Политически Кръгове които направляват България,а разликата дали начело на МВР ще е Калин или Рашков точно "Балкан"!
  • 24 Сглобка ОПГ

    9 2 Отговор
    Шарлатаните и шайкаджиите повериха на Пеевски да ни пише конституцията и сега берем плодовете на съдебната им "реформа".
  • 25 Мнение

    16 1 Отговор
    Калин Стоянов на малкия пръст на Бойко Рашков не може да стъпи! Калинчо е милиционерче от провинцията, а Бойко Рашков е български ЮРИСТ и университетски преподавател по НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО в в Юридически Факултет при УНСС!!!! Интелекта, компетенциите и опита на Бойко Рашков е солиден! Докато Калинчо е новопръкнала Калинка от нищото, дори няма нужните качества да говори цивилизовано, изразните му средства са като на Мутра от Тъмния преход на страната ни!

    Коментиран от #27

  • 26 дьвас

    17 1 Отговор
    Чоли, ГЕРБ негодник, видя ли каква промяна на Конституцията си гласувал, палячо? Видя ли какво сте направили с ГЕРБ? Сега излизаш и акъл даваш? За себе си нямаш ама раздаваш и това дето нямаш. Калпав си и по добре да не си показваш мръсната ГЕРБ муцуна.
  • 27 Никси

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Мнение":

    евала за коментара ти , заслужаваш да те черпя с домашна ракия от грозде на чужда сватба , кво че пиеш ? !!!.
  • 28 До горския

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Горски":

    Калин Стоянов е самозабравил се полицай, некомпетентен и силно зависим от пеевски. Синдикатът който го подкрепя , е само един , със съмнения за същите зависимости и не е цялото МВР. Никой полицай от структурите в провинцията не се меси в политическия кабинет. Да не говорим , че струпването на полицаи с политически искания е абсолютно забранено. Те имат ли обяснения, какво толкова ги притеснява , ако не е някой си Калин. Защо се вживяват толкова? Кой ги организира и плаща!

    Коментиран от #45

  • 29 Хммм

    6 0 Отговор
    Политици да рискуват държавата заради собственото си его не нищо ново. По странно е къде са тези, които гласувайки или не гласувайки са ги направили политици и после "си пият кафето". И по зле ще става, докато народа продължава да чака някой месия или извънземдн да у подреди държавата, Това, което човек си направи сам и Господ не може да му го направи!
  • 30 Европеец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "пфф":

    Особено за тиквата.....пфу....
  • 31 Црвлт

    5 0 Отговор
    Чолаков като как виждаш его в трето лице мн число. Та, това се учи в трети клас, бе шмульо.
  • 32 Ром от Роман

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Конспиратор":

    нещо ми намекваш пак сичкото Герб да са на амбразуратъ щоту Росито Кирува е прецедателю на парлементъ , много си умен батко аиде бягай , не ни прави че сми паднали от Юпитер .

    Коментиран от #36

  • 33 гражданин

    10 0 Отговор
    За Радев са гласували 1.5 мил. ,а за ГРАБ 380 ХИЛ. !!!
  • 34 Образован

    10 0 Отговор
    Добре Радо, ако кандидат служебния премиер подочи за министър на вътрешните работи Митьо Очите трябва ли президента да се съгласи?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Конспиратор

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Ром от Роман":

    Предложение за правителство е право на кандидата за премиер , а не на президента. Право на президента е еднократно да избере само кандидата за премиер . не може сега избирам един, а после избирам друг, а после избирам трети кандидат за премиер. Текста на конституцията ал.(5) чл99 е на ясен български език без изопачавания.

    Коментиран от #39

  • 37 Марис

    5 0 Отговор
    Радо ходи да правиш скечове с Ники Урумов, със сигурност ще си по-добър отколкото в политиката, а номера с мигача ще кърти !!!
  • 38 С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

    7 0 Отговор
    само така

    Конституцията е за по нататък
  • 39 Ром от Роман

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Конспиратор":

    нищо нетъ разбрах , ко туй конспиратур ? да не спираш конети с каруцити на мойто брадчеди ? , амааах .
  • 40 Радомир Чорапов

    6 0 Отговор
    Датата на следващите предсрочни парламентарни избори отива към Хелоуин. Тикволандия дълбае дъното
  • 41 Ром от Роман

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Никси":

    абе батко аз чита прес редовете на обратну кат Габровци на кръгувото как обръщати и вартътъ се едно си намират в Японците или Англиките с деснуто волан на лявуту въртелешка .
  • 42 Невероятно

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фалшиво":

    Точно мнение!
  • 43 ФАГ

    2 1 Отговор
    ТОЙ САМО ГО РАЗПИСВА ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Горски

    2 7 Отговор

    До коментар #28 от "До горския":

    А за какви нечестни избори говори комплексирания президент Румен Радев, а ? За какви нечестни избори обвинява сегашния министър на МВР Калин Стоянов? Има ли партия, която при провеждане на избори с Калин Стоянов да е поискала касиране на изборите, за какво врачува сега Радев, че щяло да се случи, ако останел същия министър? Кой съветва тази озлобена душица Радев с 14 000 месечна заплата? Масоните му Пламен Узунов, който прибираше корупционни подаръчни торбички, или Николай Копринков - който мъкне чувалите от " пътя на копринката ". При всички избори досега непрекъснато се месеха в полза на определени политически сили?! Лице, което вдигна юмрук срещу мафията и докара още по - голяма мафия - неговата и излъга цял един народ, пробутвайки му най - големите измамници. Тези неща по нашите ефирни телевизии едва ли ще ги чуеш.
  • 46 Ха-ха-ха

    5 0 Отговор
    Пеевски е изключително неприятен . Около него него има нещо много гадно и нечисто. Избирам Радев пред него. Дори простоКирчо е за предпочитане.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол