12 Септември, 2024 10:53 5 358 31

Христо Проданов: На 9 септември Пеевски си купи БСП. Никога досега съдът не се е произнасял за толкова кратко време

  • христо проданов-
  • 9 септември-
  • делян пеевски-
  • бсп-
  • покупка-
  • съд

Не става дума за борба за БСП, а за борба срещу паралелната държава. Корнелия Нинова не беше удобна на тази паралелна държава, не пасна на пъзела и затова трябваше да бъде сменена, посочи социалистът

Христо Проданов: На 9 септември Пеевски си купи БСП. Никога досега съдът не се е произнасял за толкова кратко време - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

„Хората разбраха какво се случи на 9 септември. За тези, които не са – ще го кажа просто: на 9 септември Пеевски си купи БСП. Никога досега съдът не се е произнасял за толкова кратко време. Което навява съмнения“.
Това заяви пред EuroNews народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов в коментара си за решението на ВКС по делото за вписването на председателя на БСП.
Той припомни, че по същия казус – оставка и конгрес, през 2022 г. съдът казва, че оставката на председателя на БСП, както е по Устав, трябва да бъде констатирана на конгрес, а сега казва обратното – че оставката не трябва да бъде констатирана. „При все, че прокуратурата в съдебното заседание излезе със становище, че е незаконосъобразно вписването в СГС – когато има подадена оставка и когато тя не е констатирана от конгреса“, посочи Проданов.
Социалистът беше категоричен: „Не става въпрос за борба за БСП, а за борба срещу паралелната държава. Докато не се справим с тази система, докато Борисов и Пеевски определят дневния ред на държавата, ще тъпчем на едно място. И БСП до този момент беше единствената партия, която не беше достъпна за тези хора. За съжаление, търговците на 9 септември се намърдаха в храма“, посочи Проданов. И продължи:
„За тази паралелна държава Корнелия Нинова е неудобна. Тя не пасна на пъзела на Борисов и Пеевски и трябваше да бъде сменена с някой, който е удобен и послушен. Казват „хората на Нинова“ – ние сме хора на БСП. За нас е важно не просто кой е председател, а политиката, която води този председател, посоката към която води БСП. Борбата с паралелната държава е битка на Корнелия Нинова. Тя направи всичко възможно БСП да не бъде овладяна. И ние сме верни на това“, заяви социалистът и добави:
Говорим за Пеевски. Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС? Станишев. И сега той е водач на листа в новото ляво обединение. Мая Манолова каза, че тя е предложила Пеевски, но всички знаем, че е Станишев“, добави Проданов.
Христо Проданов бе категоричен: „Няма да ни видите в други листи. Да, имали сме предложения, но сме отказали. Корнелия Нинова е политик с морал и достойнство. За нея не е самоцел – и това се доказа, да е депутат или евродепутат. Не е тайна, че Борисов ѝ предлагаше най-високия пост в държавата – на председател на Народното събрание. Не е тайна, че тя като председател на БСП можеше да е водач на евролистата и днес да е евродепутат. Запитан дали той ще е кандидат от листите на новото ляво обединение, Проданов отговори: „С мая Манолова и Станишев – не, благодаря“.
„Много от хората се възмущават от това, което става в БСП. Социалистите не обичат предателството. А заместниците на Нинова, които стояха от лявата и от дясната ѝ страна извършиха предателство. Тези, с които сега правят ляво обединение също предадоха БСП в годините назад. Сега, сборът от предателите какво ще направи – не мога да прогнозирам“ заключи Христо Проданов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 12 Отговор
    Само Народния съд може да раздаде справедливост в България.Съда и прокуратурата са на Мафията.

    Коментиран от #20, #24

  • 2 Така е

    53 4 Отговор
    в най - корумпираната държава на Европа - ти като , че ли до сега си живял на Луната!
  • 3 456

    48 14 Отговор
    Стига глупости. Само до преди година Нинова беше министър. И какво направи? Докопа се до кресло то и нищо. Тази ламти и е болна за власт, а сега ми разправят, че ако спечелена щяла да се бори срещу Шиши и Баце. Миналата година имаше този шанс и го пропиля.
  • 4 Майора

    42 10 Отговор
    Ало Баджанак и ти и Нинова се облагодетелствахте от приватизацията , както и много ваши колеги! Вие се превърнахте в партия на олигарсите и нищо социално не се вижда! И по стар начин както вие така и вашите наследници от ПП , не виждате вината у себе си , а в другите!
  • 5 Приказки от кокошарника

    34 9 Отговор
    Пеевски се е пъхал , къде ли не. А и видимо Нинова работеше и работи с него и Тиквата организирано срещу Президенството.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    11 21 Отговор
    На калпав Пеевски му пречи! Застанахте на проруски позиции и оставихте инициативт на Сатаниш. Той е Давоско отроче и моментално ви прекара. Да сте мислили! Сто пъти ви се повтори - идва време разделно! Сами заложихте на куция кон...
  • 9 Мая Манолова - част от БСП нова левица

    30 4 Отговор
    Предлагам за Председател на ДАНС - депутатът от ДПС Делян Пеевски . Благодаря .
  • 10 без съмнение

    21 4 Отговор
    Еххх , лицмери , лицемерииии !!! Когато съдът се произнесе във ваша полза и в ущърб на Нинова , не беше ли пак за нула време ???!!! За вас - може , за другите - не може , а ?! Истински социалисти (комунисти) сте ,няма съмнение .
  • 11 Айде

    15 2 Отговор
    Този не беше на Чомолунгма!? Няма никой в БСП, който да заслужава внимание!
  • 12 Марио

    9 11 Отговор
    Винаги на вас комунистите някой ви е виновен!
    То не беше чичо Сам, международното положение, климата, съда, сега е Пеевски.
    Просто си " изПеяхте" времето, другари и другарки.
  • 13 Стефчо Янев

    13 1 Отговор
    Не само БСП купи, купува всички малки партийки за продан
  • 14 Прф Др Ахмед Доган

    6 1 Отговор
    От едно котило сме ва
  • 15 Продан Христов

    17 8 Отговор
    Корнела почти ликвидира БСП, по-надолу няма накъде. Сега без този воденичен камък, само напред и нагоре!

    Коментиран от #26

  • 16 Артилерист

    11 3 Отговор
    Много жалко, че една голяма и революционна, някога, Партия, беше разбита и опустошена...
  • 17 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    11 2 Отговор
    Ми то тиквата бойко си го призна в последното му режисирано изказване пред журналисти - смята да прави правителство с Пеевски, БСП и ИТН. Каза си го.

    Коментиран от #18

  • 18 Учуден

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Събрахме се ... вече явно 🐖🎃":

    С това съгласни ли са избирателите на ГЕРБ ?
  • 19 Пешо z

    2 0 Отговор
    Подготвя се правителство на ОФ.
  • 20 Град Козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    👏👌 вярно
  • 21 Травиата

    7 3 Отговор
    Проданов, пропускаш удобно много неща. Първо, защо въобще Нинова подава оставка, след като знае, че тя се одобрява от конгреса? Второ, колко депутати имаше Станишев и колко Нинова? Трето, кое наложи Нинова да стане министър на Кирил Петков???
  • 22 Момчелюбец

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Момчелюбец":

    Христо Проданов.
    Прекрасна комбинация от име и фамилия за българина!
    🙂🙂🙂
  • 23 Недева

    5 3 Отговор
    Проданов милия иска да каже нещо смислено,но не му се получава.Жал ми е за него защото Нинова го магери,както си иска за да я брани,а той не се усеща.Мая и Станишев му пречат говори за Пеевски колко е опасен,а не знаели,че кака е негов човек.Ами да пита да прочете и да разбере….Булгартабак бе др.Проданов🤪С мънкане,запъване и говорене на чисти глупости ще си останеш просто Проданов.Успех👍
  • 24 Драги ми Смехурко,

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Народният съд е унищожил интелектуалният елит на нацията. Знам, че за теб това няма значение, защото интелектът в твоята рода се е смятал за буржоазна черта. Само че когато ние с връзки търсихме път към Кореком оттатък Корекомът беше до бакалията във всяко малко градче.
  • 25 Много евтино се дадохте бе, този...

    3 0 Отговор
    Проданов ли беше?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Какъв Пеевски какъв Борисов бе Проднов и за цигaниите в БСП ли са виновни тия двамата полубогове !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол