16 Септември, 2024 12:31 1 206 19

Ченчев: БСП вече ще бъде използвана за патерица – мечтата на олигарсите в партията

  • иван ченчев-
  • бсп-
  • олигарси

Нинова не позволи това. Не тя отиде на тайни срещи в НДК да прави скрити договорки – Зафиров отиде, без да пита колективните органи. Станишев отиде да се целува с Местан на „Орлов мост“. И той не попита колективните органи, изненада партията неприятно

Ченчев: БСП вече ще бъде използвана за патерица – мечтата на олигарсите в партията - 1

„Не аз, а знакови социалисти преди мен са казвали и, за съжаление, говорят и днес за т.н. хайверена левица“. Така Иван Ченчев отговори на въпроса на Пело Кръстев пред телевизия СКАТ – има ли дерибеи в БСП. И добави:

„Точно това беше битката на Нинова и нас, като екип, който искаше да опази БСП от задкулисието, от олигархията и зависимостите. За съжаление, след решението от 9 септември, БСП вече е една овладяна от Борисов и новото начало на ДПС партия. И тук е голямата тревога. Много скоро след 27 октомври хората ще се убедят. БСП ще бъде използвана за патерица – мечтата на олигарсите в БСП. Защото, тяхното ще си върви, а БСП ще е беззъба, уж опозиция, каза Ченчев като подчерта:

„Разликата: ще припомня, че не Нинова отиде на тайни срещи из НДК да прави скрити договорки – Зафиров отиде. Без да пита колективните органи. Станишев отиде да се целува с Местан на „Орлов мост“. И той не попита колективните органи, изненада партията неприятно“.

Иван Ченчев цитира знаков социалист, написал преди дни: „Един моряк като падне от борда какъв става? Човек. Защото, алармата, която се вдига е „Човек зад борда“. „Би трябвало да важи и за политика – ако има морал и достойнство“, добави социалистът и заяви категорично:

„Няма да участваме в други листи, на други партии. Всичките тези внушения, които се правят, са умишлени – за Корнелия Нинова, за Георги Свиленски, за мен. Ако се борехме за постове – може би щяхме да сме в конфигурацията, която се предлага на социалистите сега. Но ние не сме там“, каза Ченчев. И продължи:

„Всичко им е фалшиво – и обединението, и начина, по който стигнаха до него - през фалшиви Национални съвети без кворум. На последния, в присъствения лист се подписаха хора, които бяха изключени, хора, които не членуват в Националния съвет – само и само да има кворум. И същият този Национален съвет, отмени решение на конгрес – противоуставно“.

Ченчев зададе риторичен въпрос: „Нали са обединители – защо изключват?“

„Аз сега, от вашето студио ще отида на две партийни конференции – защото съм поканен, защото социалистите не признават моето изключване, защото сме били заедно и защото мога да ги погледна в очите. Аз не съм ги излъгал, нито предал. Те ще могат ли – сегашното самонастанило се чрез 50 души в Националния съвет ръководство? Нинова има над 200 номинации от страната, ние със Свиленски - над сто. Това не могат да ни вземат – да, могат да ги заличат, както правят, но не могат да заличат гласа на социалистите“, категоричен бе народният представител.

„Хвърлиха цялата вина върху Корнелия Нинова за загубите. Но социалистите знаят, че Гуцанов е с 5 % във Варна. Че Зафиров е местен 5 пъти от „лошата“ Нинова в 5 области да бъде водач. Отиде последно в Хасково – БСП не взе мандат, получи 5 % и малко след това имаше местни избори, на които БСП падна на 3 %. Това е резултатът от водачеството на Зафиров там“, каза в отговор на въпрос в студиото Ченчев.

И още за процесите в БСП: „Кой разцепи партията? Станишев и Първанов. Първанов отиде ли да играе срещу БСП? Сега, ако ви заведа в един-два района, ето например Етрополе – неистова борба на последните местни избори на на сегашния кмет с кандидата на АБВ, бивш шеф на НСО при Първанов. И сега те, двамата трябва да са в обединена левица“, заяви Ченчев и продължи:

„Красимир Янков, член на Изпълнително бюро - направи партия, напусна парламентарната група. Първанов – преди това. Манолова – колко партии смени? Че тя се прегърна с мега десни, само и само да е в парламента. Дончева – каза, че няма да бъде депутат. Не само, че беше депутат, ами стана и зам.-председател на 45-я парламент“.

В разговора за лявото: „Излиза Станишев и казва – БСП забрави лявото. А безплатните учебници, а безплатните детски градини, а помощта за младите семейства? И цялата мащабна социална програма, която реализирахме като екип на Корнелия Нинова?“, реагира Ченчев и добави:

„Искахме да направим разговор за лявото и що е то модерно ляво. И ако си спомняте на конгреса, който по предложение на Таско Ерменков и докладвано като решение от Атанас Зафиров, изключи социалисти – този конгрес трябваше да реши какво е модерното ляво за нас: да защитаваме джендъри ли, да имаме нови политики в областта на данъчното облагане ли. Такъв не се състоя и то с цел. Тази цел доведе до този край днес“, заключи Иван Ченчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 7 Отговор
    А вие ще сте кобура на меча.

    Коментиран от #8

  • 2 чичо Митко

    16 3 Отговор
    Помним кой върна хартиената бюлетина
  • 3 реру

    18 5 Отговор
    Въобще не ме вълнува, ама... интересно... смешно...

    Коментиран от #13

  • 4 Абе Ченчо...

    9 7 Отговор
    Какво свърши ти и Курнела и другите та от БСП остана има няма 15%.
  • 5 ТаУмВзе

    2 3 Отговор
    Питай Нинова, от кога бе се пе Не е патерица за Гепията при Геноцид! При повече въпросчет, Галя от Посолството гласи останките от Матрял!
  • 6 Р.Овч.

    5 3 Отговор
    Нинова е моят човек.
  • 7 1111

    14 2 Отговор
    Да им строшим патериците на 27-ми октомври!
  • 8 Мечът е гумен

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Освен това мечовете имат ножница, а не кобур!
  • 9 Шумкарски

    6 4 Отговор
    БСП трябва да се саморазпусне и да се влее в редиците НДСВ и РЗС
  • 10 Комунист

    11 1 Отговор
    ПЪЛЕН БОЙКОТ НА СОРОСИТЕ В БСП! ПОД ЧЕРТАТА!
  • 11 Исторически парк

    3 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙ!
  • 12 БСП за България и Радев

    5 5 Отговор
    Другарю Чеченчев, спрете да защитавате сляпо госпожица Нинова. За съжаление предното ръководство на партията не си свършихте работата. На власт са отново неонацистите ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Време е властта да бъде в ръцете на генерал Румен Радев
  • 13 БСП Хасково

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "реру":

    Единствена Корнелия Нинова може да е шофьорът. Останалите трябва да получат билет за таксуване на нередовен пътник
  • 14 Хан Ауспух

    7 5 Отговор
    по принцип тази партия не трябва да съществува. Ама те може и да не влязат в парламента. Дъртите комуняги измират и се разлагат. като мръсни пceта.
  • 15 Курдо Коленков

    4 2 Отговор
    Хайде бе Ченчев! БСП 2- Кога?
  • 16 Рита

    3 3 Отговор
    Подкрепям ви !Но жалкото е,че ще влезнат тез продажници като Манолова ,Добрев ,Дончева .
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 4 Отговор
    БСП ЩЕ БЪДЕ И ZПОЛZBAHA OT .............,..., MИСТЪР КЕШ , ТОВА МУ БЕШЕ ЦЕЛТА ................ ФАКТ !
  • 18 анонимен

    1 4 Отговор
    Не е редно провалили се хора, Нинова и нейните лакеи Ченчев и Свиленски, да говорят и, евентуално, да лъжат. Нинова, с некадърността, ината си и властолюбието си, да сложа и себелюбието, доведе БСП до 6%. Да говорят каквото искат, това е истината.
  • 19 анонимен

    1 3 Отговор
    Лявото има нужда от живот, динамика и модернизиране. Нито Миков, нито Станишев, нито Нинова са му дали тези трите. При Миков и при Станишев БСП все беше втора след ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове