16 Септември, 2024 18:12 1 375 13

Веселин Вучков: Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“

  • веселин вучков-
  • мвр-
  • избори-
  • купуване-
  • гласове

Ролята на МВР е ключова по време на избори. В тези дни, още преди да е стартирала предизборната кампания, основна е ролята на оперативно-издирвателната работа на екипите, за да се противодейства на купуването на гласове

Веселин Вучков: Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“ - 1

Ролята на МВР е ключова по време на избори. В тези дни, още преди да е стартирала предизборната кампания, основна е ролята на оперативно-издирвателната работа на екипите, за да се противодейства на купуването на гласове. Това заяви бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Аз съм сред хората, които смятат, че МВР не играе роля при явлението „купуване на гласове“. Може да му противодейства, но много трудно. За да го направиш, трябва да откриеш лице, което е готово да свидетелства пред съдия за тези криминални практики“, обясни той.

Бившият вътрешен министър обясни защо се получава така. „По-голямата част от повечето постъпления срещу политическите права на гражданите не се класифицират като тежки престъпления. Използването на СРС-та не би било удачно, тъй като може да се приеме, че е пряка намеса в изборите и нарушаване на политическите права на гражданите“, подчерта Вучков.

„Предстои след Нова година предстои драстично увеличение на заплатите за персонал в МВР. Става въпрос за над 1,2 млрд. лева, а парите все още ги няма. Така бюджетът на вътрешното министерство ще стане над 4 млрд. лева. Това е по вътрешни отчети на МВР. Хубаво е, че ще има увеличение на 30% на заплатите в МВР, но важно е и да поискаме едни по-драстични реформи в МВР. Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“, смята бившият вътрешен министър.

Вучков заяви, че очаква увеличаване на мигрантския поток след затягането на граничния контрол по границите в Шенген. Той бе категоричен, че е време страната ни да стане пълноправен член на свободното пространство за придвижване и изтъкна, че за да го постигнем се нуждаем от стабилно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичака

    13 1 Отговор
    МВР става само да пази политици и прайдове.
  • 2 Система е на памперси

    20 3 Отговор
    Пенсионерите на работа в МВР правят системата неефективна. Няма незаменими, трябват нови и нахъсани, а не демотивирани старчоци получаващи десетки хиляди от заплата и пенсия
  • 3 никола гешев

    10 7 Отговор
    80% от милиционерите са с татуирани сърп и чук под фуражките и са зомбирани с любов към СССР! Ако има реформа, тя трябва да е по грузински модел.
  • 4 ТаУмВзе

    8 5 Отговор
    Да се Закрие ОПГ ме ве ре! Шапкарите и без тва са на ръчно, който е на Власт за да Бият Протестиращите срещу уж Власт де
  • 5 Се командори

    7 2 Отговор
    В Северозападна България МВР се командори от Шиши и ромеите.
  • 6 розово

    6 1 Отговор
    Реформа тука оставете и на Пеевски се подчинете. Ами то това само за МВР ли се отнася?
  • 7 Пилиция

    5 4 Отговор
    Тя все още фактически си е милицията.
  • 8 Стига книжни плъхове

    10 4 Отговор
    Този завърши някъде 91-92 г повечето му служба е чантаджия преподавател зам министър и министър. По негово време се изхарчиха милиони за непотребна техника която докато я получат по места остаря. Всеза пенсионерите говори че пречат но не е така. Пречат тези които са контролни и методически отдели и структури. Вижте кой по класифи катора какео прави и какви заплатои взема. ИНСПЕКТОР В ГДНП взема повече с 300 лв от началник на районно в страната а не прави кой знае какво. Вучков не е човек който знае каква реформа да направи бидейки завършил ВИПОНД и министър. Не е бил навсякъде а само встрани и горе. Всичко което приказва е от книжки. Не е мирисъл и газил кръв. Вече дразни. Други хора които нямат общо с мвр повече знаят и имат по разумни предложения.
  • 9 нунчо

    7 3 Отговор
    Политизираха МВР каква реформа пълно и с д ър ти пу яци на заплата и пенсия и ползват служебни а-ли за лични нужди като бурджиев
  • 10 Лазо

    5 2 Отговор
    Стига бе, 4 млрд. лв., това е четворно увеличение в рамките на 10-15 г. Не им ли пресяда, или искат още. Е ... и хрантутниците. Вече имаме още една привилегирована класа - съдии, прокурори, полицаи - супербогати, но работещи само за себе си и за олигархията, която ги прави още по-богати. Обществото, обикновените хора не получават абсолютно нищо. Водят се наказателни дела за кражби за няколкостотин лев, а ако обикновен човек заведе гражданско дело за 100-200 лв. съдията нарочно го порязва, заради това, че му губи времето.

    Коментиран от #11

  • 11 Защо се чудиш

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Лазо":

    на тези 4 млрд. лева, човек?! Личният състав на МВР е около 4 пъти по-голям от цялата българска армия!! Военните могат само да си мечтаят за техниката, въоръжението и оборудването на жандармерията примерно! Нали се сещаш - който пази властта (която и да е тя!), лапа големите кинти!
  • 12 Може би Оригиналния израз!

    2 0 Отговор
    Може би Оригиналния израз! " Надежда тука Всяка Оставете!" Е .... По - Меродавен!
  • 13 мнж

    1 1 Отговор
    Вече само като чуя за „демократични“ промени и реформи - косите ми направо настръхват от ужас!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове