18 Септември, 2024 17:52 3 658 46

Арестували пострадалата при удара от кола с мигранти в София

  • пострадала-
  • катастрофа-
  • мигранти-
  • софия

„Оцелях по чудо, в момента живея втори живот“, сподели още пострадалата и допълни, че полицаите са казали, че колата с мигрантите е карала с почти 200 км/ч

Арестували пострадалата при удара от кола с мигранти в София - 1

Антоанета Борисова е шофьорът на автомобила, ударен от кола с 11 мигранти, опитвала да избяга от полицията. Екшънът се разигра в София в понеделник. След катастрофата Борисова е арестувана.

„Прибирайки се от работа по Околовръстното шосе, чух полицейски сирени. Колите почти спряха, след което се случи ударът. Изгубила съм съзнание, не помня нищо до момента, в който видях полицайка до мен. Тя ме попита дали съм добре и дали искам да се обадя на някой близък. Откараха ме в болница, където ми направиха скенер и ми взеха кръв за изследвания. Три часа по-късно дойдоха полицаи, за да ми направят проба за алкохол и наркотици, на което се съгласих веднага. Дадох пробата за алкохол, след това и тази за наркотици. Оказа се, че имам положителна проба за опиати – казах, че съм пила хапче за главоболие на обяд. Предложих да направим и кръвен тест и ме закараха във ВМА. Там дадох кръв и малко по-късно се оказа, че съм задържана за 24 часа в Пето районно”, разказа Борисова пред Нова телевизия.

В ареста тя била настанена при мигрантите и „човекът, който за малко не отнел живота ѝ“. Борисова допълни, че това се случва на фона на травмите, които е получила.

„Оцелях по чудо, в момента живея втори живот“, сподели още пострадалата и допълни, че полицаите са казали, че колата с мигрантите е карала с почти 200 км/ч.

Светлана Найденова, сестра на Антоанета, сподели, че научила за катастрофата от колеги на пострадалата. Тя допълни, че в протокола на МВР е описано подробно какво се е случило и от него става ясно, че Антоанета не е била употребила наркотици.

Адвокат Силвия Петкова определи случилото се с Антоанета като „произвол“. „Един от основните принципи, които трябва да се спазват в случай на задържане, е този на необходимостта. Много често Европейският съд по правата на човека осъжда България по такава причина“, каза още Петкова. Тя допълни, че в случая с Борисова няма обстоятелства, които да налагат нейното задържане.

По-късно от МВР коментираха случая за NOVA, като посочиха, че пътно-транспортното произшествие е квалифицирано като тежко, което налага участниците в него да бъдат тествани за наркотични вещества и алкохол. Затова такива са направени и на водача на пострадалия автомобил, допълват властите.

След данните, представени от потърпевшата, е разпоредена е допълнителна проверка относно законността на действията на служителите на реда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Джо

    97 11 Отговор
    Правилно я задържат, прецакала е бизнеса на некой големец.
  • 2 Да бееее

    84 1 Отговор
    Родната полици...... Прави нещо
  • 3 Баце ЕООД

    109 2 Отговор
    Каналджията е техен човек, за това са задържали жената...
  • 4 честен ционист

    108 1 Отговор
    Автомобил с 200км/ч натъпкан с 11 талибана си е жив терористичен акт. Същите тези сигурно сега вечерят телешко във Военна рампа.
  • 5 Боко Престъпникът

    82 3 Отговор
    Сега, аз като тарикат, бих завел дело в Европейския и да прибера малко пари. Това само като съвет, не е подстрекаване.

    Коментиран от #9, #25

  • 6 замислен

    67 1 Отговор
    Има хапчета за глава които наистина дават положителен тест за наркотици, лошото е че не са обявени!. Проблема в случая е как и къде е бил съхраняван дадения тест? Защото ако го е пекло слънцето няколко дена в някоя патрулка а производителя казва да се съхранява от 5 до 30 градуса много ясно че може да покаже всичко! Сега при положителен тест никой няма да и плати щети по гражданска и каско.
  • 7 Даниел

    87 1 Отговор
    Правосъдие по български:ужас след ужас!
    Колко още присъди трябва да получи България заради лобистки закон за движение по пътищата???
    Кой допусна един полицай да превърне човек от жертва в престъпник?
    Как ще бъде наказан?

    Коментиран от #37, #45

  • 8 разбор

    66 2 Отговор
    Е,чак пък втори живот!Колата е здрава-нали я виждаме,и притежава всички екстри човек да оцелее.Да не е Опелче.Държали са я три часа в болница,натъпкали я с обезболяващи,и айде да Ви вземем проба.Много ясно ,че ще е положителна.Но,случая се раздуха и няма да им успее плана да я изкарат виновна
  • 9 да де

    58 1 Отговор

    До коментар #5 от "Боко Престъпникът":

    достатъчно ще вземе и от застраховката с това безсъзнание , затова са и приложили и "теста за наркотици" за да намалят обезщетението което трябва да платят "братята"им застрахователи
  • 10 Тити

    56 0 Отговор
    Това е реалността е банановата република България
  • 11 Гери

    59 0 Отговор
    МВР- Нагли бездарници
  • 12 хмммм

    52 0 Отговор
    Че защо да я арестуват? Това пак ли е полицейски произвол? Главчовците определено не се справят, а самият Главчо трябва вече да се маха от Сметната палата.
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    77 0 Отговор
    Случаят кърти отвсякъде! Вместо да причакат колата с мигрантите някъде, където няма голямо движение, полицаите ги гонят с 200 км/ч и създават риск за всички участници в движението. И понеже става катастрофа по вина на полицаите, те се опитват да прехвърлят вината за катастрофата на злощастната женица, като я набеждават за наркоманка. Проба се взема на място, а не след 3 часа, в които е била в реанимация и са й вливани силни лекарства! В ареста й свалили превръзките, за да не се самообеси! Пълен произвол!
  • 14 Сатана Z

    54 0 Отговор
    Талибаните са карали с 200 защото българската полиция ги е преследвала ,с което е застрашила живота на останалите участници на пътя
  • 15 Не, наистина

    47 1 Отговор
    Имал ли грам акъл нашите полицаи??? Поне елементарно усещане за адекватност в една житейска ситуация? Май, по-добре е да правят точно обратното на това, което им идва отвътре, че да станат поне малко адекватни!

    Коментиран от #18, #32

  • 16 Софийски селянин,

    5 32 Отговор
    Боже Господи след като и жени станаха трафиканти в тази държавичка до къде е паднал морала и деградацията...!
    При бай Тошо тази по кратката процедура влиза в Женският затвор в Сливен за няколко години!
  • 17 Безобразие

    48 0 Отговор
    Пълно безобразие, полицаи носят стълби, ескортират, прикриват брутални престъпници и убийци и.... арестуват невинни жертвите на престъпления!?
  • 18 Естествено

    32 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не, наистина":

    Естествено че нямат акъл.
    Открай време само тъпаци са полицаи
  • 19 Разбираи жената

    24 1 Отговор
    Но от вчера и по телевизиите и по сайтовете тече едно и също! Не ми е приятно такова нагнетяване!
    Да ги съди!
    Може да онгистрира и някоя фондация!
  • 20 Да питам

    20 0 Отговор
    Защо всички казват на милиционерите, полицаи? Вече повече от 30 години не могат да разберат, че полицията помага на обществото. Докато не разберат това, ще си останат едни пр..... милиционери, които в главата им е само как да накажат съгражданите си и да вкарат 5лв в бюджета, защото така са им наредили милиционерските началници.
  • 21 Яшар

    2 29 Отговор
    Абе тя си мяза на нарко
  • 22 Безпристрастен

    39 0 Отговор
    Пробваха да прехвърлят върху жената свойте проблеми.Играли са си на рали" Монте Карло" .Вместо да информират дежурен офицер,и да се блокира пътя отпред, те гонят с двеста.Га дната мамалига удря жената и финито.Всичките са за дисциплинарно уволнение- до един.Отделно Военна прокуратура да ги подхване по азбучен ред,по веригата.От екипа ,през пето,осмо управление - всичко под ножа.Това не е нарушение,а пълен произвол на държавни служители от най важната структура за сигурност - МВР.Сега ще проличи колко струват Премиер,Министър и главен секретар на МВР,плюс Военна прокуратура.Това е изключително в техния ресор и компетенции.А тяхната жертва,защото наистина е такава,да ги подпука директно в Страсбург.
  • 23 Някой

    0 32 Отговор
    Че понякога задържат без достатъчно основание е вярно. Но да се кара кола след ползване на лекарства и да ти е било лошо, всъщност е нарушение за което са наказва. Така че по-добре да не се казва такова нещо, макар тя вече да е изловена на тест.
  • 24 Криминалист

    35 0 Отговор
    Първопричината за тежката катастофа са служителите на Мвр. И сега за да прикрият незаконосъобразните си действия ще изкарат жената виновна. Едва ли не шофирала/реагирала/ неадекватно, като чула и видяла сирените и приближаващите автом..Що ми е позната тази тактика на бившите ми колеги. По мое време Мин.Петканов беше забранил да се преследват автомобили в чертите на града, именно по тази причина. За да не пострадат случайни граждани. Има и начини и места,където това може да стане безопасно. Ами ако жената и още 2-3 ма бежанци бяха загинали в ПТП-то ??? Младите служители на МВР а и не само те са гледали много филми. Онези колеги в Бургас зорлем се набутаха под автобуса.
  • 25 Мата Хари

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Боко Престъпникът":

    И тия пари за които ти мечтаеш ще ги плащаме ние обикновените хора. Да ти приседнат.
  • 26 Кой ще разследва милиционерите?

    25 0 Отговор
    Как талибаните са стигнали от Турция до София?
  • 27 Мдааааааа

    38 0 Отговор
    Когато полицаите започнаха да ги проверяват с тия тестове те започнаха да вият като вълци при пълнолуние. Тестовете били давали грешни положителни проби и не трябвало да ги тестват с тях. А обикновените граждани може да ги тестват с тях, нали? И доколкото знам проверката на полицаите с тия тестове е отменена, обаче за нас простосмъртните няма проблем, с нас може да се подиграват както си искат.
  • 28 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    14 3 Отговор
    Идиотистан
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пак неразбрал

    27 0 Отговор
    Абе какво стана с катастрофата на НСО до Аксаково ? Кога ще има резултати от разследването ,че ми се изчака чакалото ? Кире и той сигурно вече е много нетърпелив.
  • 31 незаконо

    13 0 Отговор
    съобразни да се каже е спорно, но категорично некадърни, да!
  • 32 мисленето и разсъжденията,

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не, наистина":

    и адекватно действие на устата, ръцете и краката е сложен мисловъчно-разсъдителен процес-почти мозъчно контролируем ....
  • 33 Гост

    10 0 Отговор
    Още ли се мислите за достойни 4ленове на алианца?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мераклиев

    6 0 Отговор
    И що? Що премахнахте коментара?
  • 36 Луд

    19 0 Отговор
    Много ясно че ще я арестуват . Как так ще въспрепятства бедните талибани. Те са тръгнали за европата. Тази е крайно дясна екстримиска , 100% умишлено го е направила. Как може ,знаете ли колко европейци щяха да из ко лят по улиците на европа това са 11 човека .
  • 37 Сега, при осъдителна присъда в

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Даниел":

    Страсбург, плаща държавата, тоест ние. Като започнат да плащат полицаите, депутатите, законотворците, съдиите, прокурорите неща рязко ще потръгнат. Кафа от тези фалшиви тестове за наркотици и от глупавите и неадекватни мерки, срещу "дрогирани" шофьори. Жената да е жива и здрава, да се въоръжи с търпение и добър адвоката и да съди държавата до дупка.
  • 38 Иванов

    21 0 Отговор
    Кой съд ще приеме проби, взети 3 часа по-късно от пострадал в катастрофа, след като е третиран с медикаменти в спешно отделение на болница?
  • 39 Милиционерчета

    17 0 Отговор
    за пореден път се проявиха като безмозъчни!
  • 40 Кали

    1 1 Отговор
    Нали ревеше у фейса колко са хубави тестовете "против наркоманите". Какво стана бе Тони наркоманко тъпа ахахаха
  • 41 Абе

    1 5 Отговор
    Колата защо не е отнета? Ако е счупена да плати остатъка
  • 42 Да,бе

    10 0 Отговор
    Поредният милиционерски произвол,който ще бъде потвърден в съда...Ама трябва те да плащат обезщетенията от заплатите си,иначе никога няма да се научат.Павлов го е доказал с кучета,а тия са мнооого по-зле.
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор
    При положение ,че показанията на наркотест са нелигитимни за полицаите защо са легитимни за гражданите????
  • 44 даМь

    9 0 Отговор
    докато си стоим по къщите и коментираме по форумите считайки, че на нас няма да се случи тюмбелите от парламента и гардовете им в униформи ще справят каквото си искат...
  • 45 Шопо

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Даниел":

    МВР е ОПГ а прокуратурата и съда са продължение на ръката на МВР.
  • 46 бай Иван

    1 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам,че ако фактите са такива в МВР вече работят и.д.и оти. Преди години /1997 г/ момче което бе предизвикало катастрофа по невнимание /и то лека/ беше получило комоцио и вкарано в болница. След четири дни изписан от болница и на следващият ден падна на улица в ж.к Надежда и почина, като причината беше от полученото комоцио . Това го пиша ,че когато човек е пострадал при такова ПТП и то без вина в случая да го вкараш в ареста е ид.иотско и опасно за здравето му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове