18 Септември, 2024 18:11 662 20

Светлин Тачев: Омразата между политиците пречи на развитието на държавата

  • светлин тачев-
  • политици-
  • избори

Проблемът не е в системата, а в политическия елит, който е изгубил основната си функция, която е да управлява

Светлин Тачев: Омразата между политиците пречи на развитието на държавата - 1

Предвид ситуацията, в която се намираме, е много трудно с нещо да бъде привлечен българският избирател, защото това е безпрецедентна политическа криза. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев.

По думите му от 2021 г. у нас няма реални предизборни кампании, а от изборите през няколко месеца се изкарва единствено негативното и се прекрачват червени линии, които не би трябвало да се прекрачват.

Според Тачев има два изхода от ситуацията – или партиите да намерят пресечната точка и да формират форма на управление, или да се продължи по пътя на популизма и да се говори за смяна на избирателната система, за президентска република и т.н.

Проблемът не е в системата, а в политическия елит, който е изгубил основната си функция, която е да управлява. Трябва да се намери начин да управляват заедно, защото омразата помежду им пречи на развитието на държавата, коментира политологът.

Фактът, че ни управлява служебно правителство, че нямаме редовно избран главен прокурор и че нямаме дори омбудсман е категоричен знак, че държавата не функционира нормално, отбеляза още Светлин Тачев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 0 Отговор
    Некой да го светне, че заради политягите няма държава отдавна, то и матрял не остана на територията де!
  • 2 дедо Герчо

    8 1 Отговор
    ТЕЗИ,ДЕТО СЕ МРАЗЯТ,ВЕДНАГА ДА НАПУСНАТ ПОЛИТИКАТА !
  • 3 ха ха

    7 1 Отговор
    тоя съзнава ли че иска обединен отбор бандити ? за певиците и свирачите им ще е добре , на за целия народ ще е зле
  • 4 хмммм

    9 1 Отговор
    Омразата на политиците към българския народ! Всички вкупом са за изправяне пред стадион.
  • 5 У.Ю

    9 0 Отговор
    ГЕНЕТИЧНИ ИЗПРАЖНЕНИЯ СА ВСИЧКИ ПАРТИИ ДС И ИНСТИТУЦИИТЕ ПРОСТИТУТКИ НЕКАДЪРНИ И КРАДЛИВИ
  • 6 бай Даньо

    3 6 Отговор
    Източника на омразата е един казва се ПП ПП . Докато Ганчо не осъзнае това няма оправия.
  • 7 К.К.

    8 1 Отговор
    Не омразата м/у политиците, а омразата на всички хора към определени политици/ Борисов, Пеевски, Доган/, които години се подиграват с българите. Те спират развитието на България. И разни невнятни анализаторчета, спрете да ръсите лъжи, манипулации и врели-некипели. На всички им е пределно ясна причината за безбройните избори и материалната нищета. Продто тези тримата трябва да изчезнат от българската политика.
  • 8 тиквата

    7 0 Отговор
    пречи на развитието на държавата с неговите сериали на брулене на дървото с предсрочни избори и временни правителства и те дъряащи яки държавни заеми
  • 9 Фффф

    6 0 Отговор
    Ако ние клетия електорат не поискаме да отзоваваме депутати от НС с подписка ще продължим да ги храним ето по този начин

    Коментиран от #18

  • 10 Жипко Бибитков

    2 2 Отговор
    Ама как бе момче, как да си затворим очите и да се съгласим да плеснат пак с ръце, да се прегърнат и да ни управляват шарлатаните-ренегати ПП/ДБ и мафиотите-крадци ГРОБ/ДПС?
  • 11 оня с коня

    1 0 Отговор
    Отново глуповат политолог с Първолашко отчитане на Фактите.Как пък не се сети Завалията да се запита ЗАЩО има умраза между Политиците?А отговорът е повече от елементарен- защото СА ДЛЪЖНИ да се мразят след като ЕЛЕКТОРАТИТЕ ИМ се мразят!А ще гласувам ли аз за партията си ако тя си общува "Приятелски" с друга партия която имам желание да удавя в Капка вода?Та разтревожил се Политологът че нямало Предизборни кампании...Ама какви Кампании бе Аланколу,след като всичко е ИЗДЪРДОРЕНО и вече сме се хванали за гушите на принципа "Или Ние да сме живи,или Вие - Умрели"!Не пропуска политикът да Изплаче,че предвид нажежената Полит. ситуация щяло да бъде много трудно Избирателят да бъде привлечен да гласува.Ама на гласовете на ГЪБАРИТЕ ли ще разчита държавата,или на Организираният и Дисциплиниран ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ,който ако ще и Трета световна да настъпи,ПАК ще отиде до Урните вместо в Бобмоубежищата?!

    Коментиран от #14

  • 12 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    2 1 Отговор
    Много им се иска ОГРАБЕНИТЕ да харесват грабителите !!!!!!!!! И ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН ИМ СЕ ПОЛУЧАВА !!!
    Иначе нямаше да има в парламента ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    По-скоро - лакомията им пречи.
  • 14 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    "А ще гласувам ли аз за партията си ако тя си общува "Приятелски" с друга партия която имам желание да удавя в Капка вода?" ----- Е, мамин убавец, ще гласуваш ли за ГЕРБ, щом се бяха прегърнали с кир40вците и к0к0р40вците, които ги свалиха от властта? Да те видим сега!

    Коментиран от #16

  • 15 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Има ги..... получава им се, но само с 20% 3абл0дени.
  • 16 оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Пропускаш най-важното :ПП НЕ БЯХА ТАКИВА,,после се изкривиха.
  • 17 българка

    3 0 Отговор
    Това даже на непрофесионалистите е ясно, но как някои, чиято цел е да се реформират всички структури в държавата, за да функционира тя нормално, могат да се помирят с други, чиято цел е да ограбват обществото в своя полза или пък с други, чиято цел е властта като форма за лична изява и надмощие? Кой е виновен е въпросът - дали пък обикновените граждани на тази държава не са главните виновници, защото лековерно подкрепят своите палачи и тръгват след всеки мошеник, който ги залъгва със сладки приказки?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Омразата между

    1 0 Отговор
    Омразата между Политиците се дължи на Омразата им към Българския Народ!

    Цялата игра е кой ще опъва Хомота на този Народ! За Да Пълни Джобовете си на Негов Гръб!

    И Въпроса е!

    Докога ще продължава Този Феодализъм Тук?

    Докога Тази Феодална Епархия Ще продължава да Съществува?
  • 20 Хаха

    1 0 Отговор
    АМИ ОМРАЗАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ??? хората вече не си говорят гледат се накриво..бият се псуват се ..ние потъваме бързо.... демографски морално икономически...и всякак...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове