19 Септември, 2024 11:46 575 23

Гуцанов: И този парламент не свърши нищо полезно за държавата

  • борислав гуцанов-
  • парламент

Относно предстоящите дебати в пленарна зала за освобождаването на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия Гуцанов обясни, че това е несериозно, тъй като оставали три работни дни на парламента

Гуцанов: И този парламент не свърши нищо полезно за държавата - 1

ДАНС по най-бързия начин трябва да направи разследване по установяване на всички факти и обстоятелства. Не може България да бъде замесвана в подобни действия. Такова мнение изрази депутатът от БСП Борислав Гуцанов по повод появилите се информации за „българска следа“ по случая с взривилите се пейджъри в Ливан.

Относно предстоящите дебати в пленарна зала за освобождаването на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия Гуцанов обясни, че това е несериозно, тъй като оставали три работни дни на парламента.

Сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взима подобни решения? Още повече, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ беше факт една година и те не направиха никакви действия по тази тема, а сега се замерват в последните работни дни. За нас е изчерпан този 50-и парламент, посочи народният представител от социалистите.

На въпрос какво мисли в цялостен план за отиващото си юбилейно 50-о Народно събрание, Гуцанов отвърна, че то е било поредното, което „не свърши нищо полезно за държавата“.

„Не бяха чути призивите ни да се работи за държавата, а не за чуждите интереси“, каза в заключение депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    9 3 Отговор
    Как да не е ??? Забраниха пропагандата на ЛГБТ, в училищата !
  • 3 Баламата

    7 3 Отговор
    Противар
  • 4 Жан Клод ( с двата ножа)

    13 2 Отговор
    Нищо, обяснете на народа пак да гласува за вас защото имате недовършена работа!
  • 5 !!!?

    12 3 Отговор
    Като депутат в същия този парламент Гуцанов също нищо не е свършил за държавата...
    Да връща парите !
    !!!?
  • 6 Точен

    11 1 Отговор
    Ако тези вкарат НЕбългарина Станишев в НС, ще ги мачкам до гроб.
  • 7 0001

    12 2 Отговор
    И следващите няма да свършат нищо освен да тупат брашнения чувал. Ще ни вдигнат всичко и ще стане много труден живота. Вече нищо не може да се направи. Даже да се въведе военно положение и да забранят партиите пак нищо. Нямаме и качествени военни. Всичко е прогнило.
  • 8 Гуци

    5 1 Отговор
    гуци... каква самокритика.
  • 9 Не бе, Гуцанов,

    5 2 Отговор
    За народа, не направи нищо, виж за всички власти направи много, а най-много , за “ народните” представители… Колко хиляди, чисто, ти стана заплатата ? НАГ лост!
  • 10 Вервайте ми!

    8 2 Отговор
    БСП е партийка с под 2% на изборите!
  • 11 .......

    6 1 Отговор
    Aз щях да гласувам за бсп ама се разпадат
  • 12 АЙ СТИГА БЕ

    7 1 Отговор
    Тоя на родния си град не е полезен, тръгнал държавата да оправя.
  • 13 Боруна Лом

    5 1 Отговор
    ГУЦИИ, ТИ КЪДЕ БЕШЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ? ПАРЛАМЕНТЪТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!
  • 14 Турбината

    4 1 Отговор
    Изобщо не си имал намерение да правиш каквото и да е "приятелю"! Нито ти, нито твоите дружки, нито някой друг от 240-те там дето сте. Единствено си увеличавате заплатите и унищожавате България!
  • 15 Верно?

    2 0 Отговор
    И щом не си си свършил работата, за която те е пратил там народа, ще си върнеш ли заплатата, мазнико?
  • 16 Даниел

    2 0 Отговор
    Дори не подозираш колко си прав,98% от състава на парламента е безполезен и в голяма степен опасен за държавата!?
    Изчезнете
  • 17 Анализатор

    2 0 Отговор
    "БСП обединена левица" може да няма депутатски мандат в Трети МИР-Варна, смятат източници от политическите среди и изборджии в морската столица.

    Водач на кандидадат-депутатската листа ще бъде Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП, който досега успяваше да изкара по един мандат в няколко вота.

    Този път може и да не му се получи, въпреки че прави срещи с "комфортни" бизнесмени за бонус корпоративен вот, тъй като партийният е сринат заради разцеплението в партията.

    "Ниновистите" насочват вот към "МЕЧ" на Радостин Василев, която се очаква да направи пробив във Варна, въпреки опровергаването от Корнелия Нинова.

    Опоненти на Гуцанов извън партията също се готвят да отнемат вот от "БСП обединена левица", насочвайки го към "ДПС - Ново начало" и "Величие".

    Коментиран от #18

  • 18 Борислав Гуцанов

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Анализатор":

    отново направил "партия" с Кирил Добрев, но това може да провокира лидери в големия бизнес, които атакуват бившия втори в БСП за "гешефти с горива" във Варна, да убедят свои партньори да не осигуряват корпоративен вот за "БСП обединена левица".

    Гуцанов се опитвал чрез лидери в "Левицата" да привлече ляв вот, дори заявил в ръководството на БСП, че "Румен Петков може да повлияе на Иван Иванов да ни прехвърли своя вот".

    Коментиран от #19

  • 19 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Борислав Гуцанов":

    Бизнесменът Иван Иванов и бивш депутат от "БСП за България" наистина разполага с 5-6 хиляди гласа във Варна и общините в областта, което се доказва с избраните общински съветници.

    Ако обаче Борислав Гуцанов разчита на този вот, за да има депутатски мандат в Трети МИР-Варна, може да бъде много силно разочарован. Иван Иванов е много твърд политически играч.

    Освен това, защо Румен Петков да го убеждава да насочи вот към "БСП обединена левица", след като Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров не му предлагат позиция на водач на листа.

    Затова "БСП обединена левица" може да няма депутатски мандат в Трети МИР-Варна, а Гуцанов, който няма да е водач в Шумен, където листата ще поведе Боян Чуков, трябва да си осигури избираема позиция в софийска кандидат-депутатска листа.

    Коментиран от #21

  • 20 Дика

    3 0 Отговор
    Кво да свърши като всички там са като теб.
  • 21 Войната

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    "ниновисти"-"гуцановисти" и двойната поста на Кирил Добрев с лидери в бизнеса спират БСП за мандат във Варна.

    Войната на "ниновисти" и "гуцановисти" може да спре "БСП обединена левица" за депутатски мандат в Трети МИР-Варна.

    Борислав Гуцанов напира отново да е водач на кандидат-депутатската листа, тъй като популярният русофил Боян Чуков е издигнат от социалисти за водач в Шумен.

    Гуцанов е "партия" с Атанас Зафиров, но не е сигурно, че ще получи водаческа позиция в многомандатен избирателен район в София.

    Освен това, ако БСП няма мандат в Трети МИР-Варна с водач на листата Борислав Гуцанов, а той влезе в парламента от софийски район, лидерската му позиция в партията в морската столица ще бъде компрометирана.

    Коментиран от #22

  • 22 Гуцанов

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Войната":

    обаче няма да води битка само с "ниновистите", Кирил Добрев е стар негов партиен опонент и ще натисне да го спре за мандат от Варна, независимо че дава рамо, не само финансово, на новото ръководство.

    Кирил Добрев играе на двойна поста с лидери в бизнеса и "партията" му с един от тримата лидери може да провокира другите двама лидери в големия бизнес във Варна да са комбина срещу БСП.

    Според изборджии тримата лидери в бизнеса вече са договорили към коя партия и коалиция да насочат корпоративния вот и нито един от тях няма да е в схема с "БСП обединена левица".
    Борислав Гуцанов няма да може да разчита на бонус от мрежовия вот, тъй като за него мизата е на супермакс - 100 лева в началото на предизборната кампания и 200-300 в нейния пик.

    Така че "БСП обединена левица" може да няма депутатски мандат от Трети МИР-Варна, а вотът на коалицията да се разпредели между другите партии и коалиции.
  • 23 Деций

    1 0 Отговор
    Е как Ве Гуци,50 парламент в прелюдия към следващите.Сега виждаш сам ,че питката се пече, Делян ви напазарува като овце,и всъщност реално се оказахте добитък,заедно с онези до болка познати шантонерки от мъжки и женски пол,напуснали или изритани от хранилката .Та сега премалели от властовата диета са готови и ортаци с дявола да станат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове