25 Септември, 2024 22:12 660 17

Eмилия Милчева: От ПП-ДБ не чуваме отговора на най-важния въпрос: "С кого бихте управлявали?"

  • емилия милчева-
  • пп-дб-
  • въпрос-
  • управление

Доц. Наталия Киселова и доц. Атанас Мангъров са експерти в своята област, но това не помага особено на ретро облика на листите, които изглеждат като едно БСП от началото на прехода, но с пъти по-малко избиратели. Проблемът е, че БСП не може да поднесе автентични леви послания и политики", коментира журналистът

Eмилия Милчева: От ПП-ДБ не чуваме отговора на най-важния въпрос: "С кого бихте управлявали?" - 1
Снимка: Нова телевизия

Мисля, че ще имаме две различни крила на ДПС в парламента. Такава прогноза направи пред БНР журналистът Емилия Милчева, след като станаха ясни водачите на листи на всички партии и коалиции, които ще участват на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Тя коментира обвиненията на Делян Пеевски към Ахмед Доган, че бяга от пряк двубой с него.

"Това е много добра тактика от страна на господин Пеевски. Да остави "новото начало" в лицето на кмета на Кърджали – Ерол Мюмюн, който кара своя първи мандат и който с цялостното си поведение и публични изяви до момента се противопоставя на сегашното управление на господин Хасан Азис, който е свързан с крилото на господин Доган. От една страна - нямаме лидерски сблъсък, но от друга - виждаме битка между автентичното ДПС и т.нар. "ново начало" на господин Пеевски.
Там ще видим борба между общинската администрация. В листите на Делян Пеевски са кметовете на Кърджали, Черноочене и Джебел. Общинските администрации, техните семейства и свързаните с тях бизнеси ще работят усилено за тези избори. От другата страна, имаме общините Момчилград, Крумовград и Кирково, които ще се противопоставят на фракцията на господин Пеевски. В крайна сметка ще видим една битка "моите общини по-добри ли са от твоите общини".

Тя коментира факта, че бившият вътрешен министър Калин Стоянов е водач на листа на "ДПС – Ново начало", консолидирано около Делян Пеевски.
"Мисля, че той по някое време е бил рекетиран от господин Пеевски. Но това ни показва и колко много хора биха искали да бъдат зависими от господин Пеевски, за да имат по-добра кариера".

Милчева анализира и включването в листите на "БСП – Обединена Левица" на имена като доц. Наталия Киселова, доц. Атанас Мангъров и Евгени Минчев, както и опасенията, че там пак са надделели хората, които имат отношения с Делян Пеевски. Пред БНР Татяна Дончева дори посочи Драгомир Стойнев и Кирил Добрев като такива.
"За господин Кирил Добрев отдавна има много обосновани предположения. Неговият бизнес работи чудесно и с кръговете на ГЕРБ, и с кръговете на ДПС.

Доц. Наталия Киселова и доц. Атанас Мангъров са експерти в своята област, но това не помага особено на ретро облика на листите, които изглеждат като едно БСП от началото на прехода, но с пъти по-малко избиратели. Проблемът е, че БСП не може да поднесе автентични леви послания и политики".

Милчева анализира въпроса за потенциалните партньори на ГЕРБ след изборите.

"Знакът, който ГЕРБ дава, номинирайки кметове, всъщност е един доста позитивен сигнал към електората на партията. Не само защото се ползват с голяма подкрепа, но в известен смисъл са и символ на стабилността. Нямаме местни избори по няколко пъти в годината. Това е добра политическа тактика.
Господин Борисов обаче показва една доста голяма политическа всеядност, която не мисля, че би харесала на европейските партньори на ГЕРБ. Разтваряйки широко ветрилото, има и известна безпомощност, която струи от партията. Ако не успеят да съставят за пореден път правителство, това ще е доста лошо за техния политически имидж и репутация".
Тя анализира листите на ПП-ДБ и възможността с тях да си върнат част от гласоподаватели.

"Като цяло, листите не предлагат нещо кой знае колко ново. Единственото ново е, че в техния опит за публично говорене се промъква едно обръщане към младите хора. Но не чуваме отговора на най-важния въпрос: "С кого бихте управлявали". Колкото по-рано изяснят на избирателите този факт, толкова по-добре".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    Генерал Гном и мишока Денков казаха ясно че ще правят сглобка с ГЕРБ!Тази на снимката къде е спала?

    Коментиран от #9

  • 2 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Приключенията на Галя от посолството със местния Матрял! ХАХАХАХАХА
  • 3 Останалите групово

    6 1 Отговор
    Кики с Лена, Кокорчо с Божанка
  • 4 инфлуЛенца

    4 1 Отговор
    Е то се знае по дифолт с приятелите на Кирчо от гpиндер с тях, ще сежуправлява, както и досега!
  • 5 стоян георгиев

    5 1 Отговор
    С когото и да е, само да имат залък ит баницата!
  • 6 Кирчо и кокорчо

    4 2 Отговор
    Коалиция правим според чекмеджето на канд3
  • 7 Киро Шприца

    4 2 Отговор
    Требе да се крадне.
  • 8 Питам аз и отговор не искам

    3 3 Отговор
    От ПП-ДБ не чуваме отговора на най-важния въпрос: КОГА ЩЕ СЪБЕРЕТЕ ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА ИЗМЕТ ОТ ЕВРОПА И ЩЕ Я ДОКАРАТЕ В БЪЛГАРИЯ?
  • 9 Червената шапчица

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ПП-ДБ и Герб защо направо не се обединят? Може да вземат и Вили Лилков за заместник на Румбата Христов и Нойзи да им кара предизборния микробус
  • 10 Хохо Бохо

    4 2 Отговор
    Eмилия Милчева, а с кого могат да управляват?
    С оня, с чекмеджетата и пачките ли?
    С г-н Магнитски ли?
    Или може би с г-н Копейкин Меч и Величие ли?
  • 11 име

    1 2 Отговор
    Аз залагам, че ще се хванат с шиши под ръчичка! Шиши е най-разпознаваемия и авторитетен евроатлантик, скъсал е синджъра на руския дс агент сава, значи Посолството дава благословия да щипне по дупето ПП-ДБ и да се вземат!
  • 12 Нон сенс

    4 2 Отговор
    Предателите от ПП и ДБ няма да управляват, успокойте се, този въпрос не е актуален за тях.
  • 13 ПП се държат прогресивно,

    1 3 Отговор
    но са деца в пряк и преносен смисъл - на РУМНО и РУГЩ, едни тихи и незабележими участници в криминалния преход, за които много не се чу. Ако се разрови чиляк, ще намери много кал за тия, и то от "открити източници". Някак си българина е уважавал армията, и не е допускал, ......... нали. Но фактите са си факти.
  • 14 Емилио, Емилиооо

    3 1 Отговор
    Куха си като хралупа.
  • 15 Любознайко

    2 1 Отговор
    Не знаем за Кирчо и Асен да са откраднали нещо , но знаем от снимковият материал за едно нощно шкафче пълно с евра и златни кюлчета на баш политика на България . От много години знаем за един много богат бизнесмен който пък няма никаква фирма да му се води на името авно е богат от подаръци. Сега пък научаваме че живеел под наем в наети няколко къщи , вили и апартаменти че и хотели и карал много коли под наем ама кой му плаща наема не се знае просто за съжаление . Това е за информация на драскачите по надолу да направят сравнение за Банкята и Феномена
  • 16 Гост

    1 1 Отговор
    Какво ви засяга вас кой с кого ще управлява и то преди да са преминали изборите.. Защо не информирате българите за политическата обстановка в Германия и по специално за резултатите от изборите там.
  • 17 Този Въпрос Не е Важен!

    0 1 Отговор
    Този Въпрос Не е Важен!

    По важното е за какво биха Управлявали!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол