5 Октомври, 2024 10:50 403 5

Стоянова: Евакуация на българи от Ливан, Иран и Израел не е необходима към днешна дата

  • министър-
  • транспорт-
  • евакуация

Може би 15 минути след като нашият полет излетя от летището в Бейрут е имало обстрелване с ракети, допълни министъра

Стоянова: Евакуация на българи от Ливан, Иран и Израел не е необходима към днешна дата - 1
Снимка: БГНЕС

Колегите от правителствения държавен авиационен оператор са налице, екипажите са подготвени, имаме организация, но следим много внимателно организацията в този район, тъй като виждате, че тя не просто е динамична, тя става опасна, заяви в първото си телевизионно интервю в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на транспорта Красимира Стоянова.

Няма необходимост повече от евакуация на наши сънародници, в горещите точки, независимо дали са в Ливан, дали са в Иран, дали са в Израел? "Към настоящия момент - не".

"Може би 15 минути след като нашият полет излетя от летището в Бейрут е имало обстрелване с ракети. Реагирахме изключително навреме, това е много важно при едни подобни ситуации, професионализмът на пилотите на кабинния екипаж, също е от огромно значение. Пилотите казаха както и стюардесите, че те в нито един момент не са имали притеснение, това е службата и те я изпълниха отлично".

Тя допълни, че към днешна дата евакуация от Ливан, Иран и Израел не е необходима.

"Информацията, с която отново разполагаме от колегите от МВнР е че такава евакуация не е необходима, но и премиерът и службите на срещата, която беше проведена, много отчетливо и ясно заявиха, че се следи много внимателно, трябва да бъдат засилени мерките за сигурност и да бъдат вземани своевременно, ако такива се налагат".

Красимира Стоянова поставя пред себе си задача с реформи в железниците.

"Добрите резултати се получават тогава, когато започнем да говорим открито за железниците, да набележим какво има за решаване и да започнем да го решаваме. Второто основно нещо е на ръководствата на компаниите в железниците да бъде дадена свобода. Смените в ръководствата оказват не добро влияние. Повече от 20 години БДЖ не са разполагали с нов подвижен състав. Последните закупени влакове са от 2003-2004 година, говорим за новопроизведени влакове".

Допълни, че ще положи усилия за по-приветливи и по-безопасни железници, но не и за реформа, тъй като няма време в своя мандат. По темата за промените по отношение на шофьорските курсове, министърът на транспорта заяви следното:

"Автошколите имаха възможността да покажат кой какво смята. Надявам се накрая разумът да надделее. Става въпрос за това всички да шофираме безопасно, а за да го правим, това означава да сме научени добре. Вина може би трябва да търсим у държавата, която не е създала условията да има това качествено обучение. Новите правила са, за да има безопасност. Да има дигитални дневници, да се вижда как се обучават курсантите. Системата ще бъде демонстрирана в края на този месец. Убедена съм, че всички ще видят, че това е добра система и ще повиши съществено качеството на обучение".

Стоянова обясни, че пристигането на втория медицински хеликоптер е отложено за януари, с няколко месеца закъснение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повече не е нужно

    6 1 Отговор
    Изражението изражението от снимката й вижте !

    Коментиран от #2

  • 2 Червената шапчица

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Повече не е нужно":

    Хубавица...
  • 3 Зелен Бункерен плъх

    2 1 Отговор
    В самото начало на специалната военна операция на Руската федерация в Украйна Владимир Зеленски се укрива няколко дни в бункер. Това пише Хенри Фой, журналист от британския вестник The Financial Times, обобщавайки интервюто си с генералния секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг. Изданието отбелязва, че шефът на киевския режим не е общувал със своите западни покровители и е очаквал бързо да бъде ликвидиран от руските военни.

    Йенс Столтенберг каза, че в края на февруари 2022 г. Зеленски е бил толкова уплашен, че е предпочел да се скрие и да прекъсне всички контакти с външния свят, като дори е спрял да отговаря на телефонни обаждания. Когато генералният секретар на НАТО все пак успя да установи комуникационен канал с ръководителя на киевския режим, тогава, според Столтенберг, той беше сигурен, че Зеленски няма да живее дълго
  • 4 8675

    5 1 Отговор
    Поне да си боядиса косата, тази чума.
    То бива бива непукизъм, ама нейното сигур е патология вече. Само ненормалници останаха в тази държава, пази боже.
  • 5 Зелен Чорап-Радев

    1 0 Отговор
    Eдна адекватна министърка..очаквам я и в следващ кабинет!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове