9 Октомври, 2024 11:44 1 018 27

Стойчо Стойчев: Кандидатите за депутати са уморени, a 1,8 млн. ще гласуват

  • стойчо стойчев-
  • избори-
  • кандидати-
  • мандати

Ако трябва да се сглоби мнозинство, ще се наложи разговор с поне 3 или 4 партии

Стойчо Стойчев: Кандидатите за депутати са уморени, a 1,8 млн. ще гласуват - 1
Снимка: Архив

Кандидатите за депутати са уморени да правят кампании. 1,8 млн. души ще гласуват на предстоящите предсрочни избори. Най-вероятно и двете фракции на ДПС ще бъдат представени в парламента. Ако трябва да се сглоби мнозинство, ще се наложи разговор с поне 3 или 4 партии.

Тази прогноза направи пред "Нова телевизия" политологът Стойчо Стойчев.

"Очаква се участниците в парламента да бъдат по-малко представени. Ако трябва да се сглоби мнозинство, ще се наложи разговор с поне 3 или 4 партии", добави Стойчев.

"Това е реалистичната оценка. За парламентарни избори това е рекордно ниска стойност. Политиците не само не могат да мотивират гласоподавателите, а и не искат. Самите кандидати за депутати са уморени да правят кампании. Поради тази причина липсват послания и динамика. Няма как да е друго, при положение че това е седма кампания в рамките на няколко години", смята той.

"Най-вероятно и двете фракции на ДПС ще бъдат представени в парламента. Въпросът е дали те ще бъдат във форма да участват в хипотетично бъдещо мнозинство. Най-вероятно ще подкрепят заедно или по отделно някакъв кабинет, без да участват формално в него по най-различни съображения", каза още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    16 0 Отговор
    Затова трябва да има повече депутатски ваканции и отпуски, за да не са преуморени като дойдат следващите избори.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 0 Отговор
    Кандидатите били уморени 🥸🤔🥸🤔
    Стойчо, те бетон ли са бъркали или ниви са копали🤔❓🤔❓
    А ти умори ли се , да показваш средния си пръст ❔❓❔❓
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 2 Отговор
    Гаден 5едал!

    Коментиран от #16

  • 4 САНДОКАН

    18 0 Отговор
    Стойчо от какво се умориха ....
  • 5 Тома

    7 0 Отговор
    Браво на професора че точно позна бройката на 80% д.....ли
  • 6 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Тоя ако не размахва обидното пръстче не мога да го позная! Иначе врачките по телевистан си метат боб, леща и карти кое кво щело да бъде, чак и цифри халюцинират. ХАХАХХАХ
  • 7 ПКП

    6 0 Отговор
    Стойчо - ПШП / същото което нарече за мен кумеца ми Боко от Банкя/.
  • 8 РАЧКОВ

    3 0 Отговор
    НЕ Е СИГУРНО ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Попа

    4 2 Отговор
    За Бога Братя, не гласувайте. Нека кафявите и тия с фесовете да избират Бочко, Просточко и сие крадци. Вие крадци ли сте!
  • 11 Червената шапчица

    6 1 Отговор
    100йчо, гоУем си.... Обичай си майката...
  • 12 Дядо Гъдю

    7 0 Отговор
    Как няма да са уморени?!
    Преди работеха усилено един месец преди избори и четири години си разхождаха скъпите костюми напред-назад.Сега им се налага на всеки три,четири месеца да се напъват да убеждават хората в неща,в които сами не вярват.Това е много изморително,но какво да се прави.
  • 13 Смях

    9 0 Отговор
    Ами като са уморени кандидатите, защо не се оттеглят и да дойдат други? Уморени са за кампании, явно са уморени и за работа , но за заплати не са.
  • 14 Дедо Джо

    1 1 Отговор
    Квото искате си приказвайте аз гласувам до дупка.
  • 15 Изкукуригал

    3 0 Отговор
    Това на баце социолога ли беше където се държеше на протеста срещу ментора му?
  • 16 на стойчо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    най му приляга да показва среден пръст на дами и пред множество от хора. Иначе говори баналности. Как не са забелязали това в сУ та още го държат?

    Коментиран от #21

  • 17 да да

    2 0 Отговор
    Друг път!Няма даже да го вадя.....
  • 18 българка

    2 0 Отговор
    Другарят от снимката с пропаганда да не гласуваме. Много негодници са се народили в тази държава. Какво да се прави - 45 години властваха негодници и тяхното котило няма как да не е прихванало от маята.
  • 19 Стойчо

    2 1 Отговор
    Само ти умора немаш! Разчекна се да се влачиш от студио в студио. С нищо няма да те звпомним, освен със средният пръст, който показа на протестиращите!
    От ме нмаш един зад врата и марш в кръчмата!
    Аман от никаквци!
  • 20 Ехо, Факти

    2 0 Отговор
    Пуснете отговора на кокежката ви Евелина Гечена на самозабравилия се наглец, макар и премиер, Мицкоски, за злобарите трябва отпор
  • 21 тук личният

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "на стойчо":

    приятел на стойчо се е засегнал и ми сложил минус. Няма лошо. Но това не променя стойчо-средния пръст. Това е нивото му. Знаем го в СУ.
  • 22 Народа

    6 1 Отговор
    Народа се умори от крадливите и лъжливи кандидати.
  • 23 MIНКЕ

    3 0 Отговор
    Никой не е изморен ,просто като по български всеки чака някой друг да му свърши работата ! Такъв селски манталитет си имаме ,после седим пред телевизорите и псуваме що пак се оsr@хме ! А сме такива пичове та дрънкаме ..... няма гражданско общество в държава от селяни !
  • 24 MIНКЕ

    2 0 Отговор
    Едни и същи се предлагат за гласуване ,колко пъти настъпваме една и съща мотика и в крайна сметка защо все пак се ходи да се гласува ??Видя се че и с 30% пак се намърдват същите !Или се гласува с 80% поне или никакъв глас , пълен отпор !Или ги изриваме силом и по затворите !Ма последното никога нема да стане ,,,
  • 25 Яяяяя

    1 0 Отговор
    Голям смях. Били уморени нашите вечни кандидт депутати. А не се уморяват да се кандидатират и да си вземат тлъстите заплати. И ние се уморихме от тях, ама на, не се отказват, че да дойдат някой други. Като Йордан Цонев направо живота им мина в нродното събрание. Да вземат да направят мандатност и в тоя парламент. Като президента - две народни събрания и у дом. Ще ги видим тогава ще има ли предсрочни избори. Ще драпат за пълен мандат. Толкова изморени са, че ни писна да ги гледаме и слушаме по медиите.
  • 26 Еееее!

    2 0 Отговор
    Били уморени! Като са уморени,да се пенсионират и да дадът път на младите.
    Омръзнахани едни и същи муцуни с години наред. Нароът вече не иска,нито да ги гледа,нито да ги слуша.Затоваи не отива да гласува.
  • 27 Уморени крадци

    1 0 Отговор
    Като са уморени да се откажат тогава, но кокала ги привлича, толкова много крадци. и никой не се отказва. И аз искам да съм уморен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове