Last news in Fakti

31 Март, 2014 08:43 6 380 5

Две катастрофи затапиха „Тракия“ (обновена + снимки)

  • тракия-
  • катастрофи
Две катастрофи затапиха „Тракия“ (обновена + снимки) - 1
Снимки БТА

Две тежки верижни катастрофи станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия" край Пловдив - с рекорден брой участвали автомобили. Единият инцидент се е случил в посока Бургас, а другият - в посока София, в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново.

Осем автомобила, които са пътували към Бургас, са се ударили един след друг. По първоначална информация двама души са загинали, а един е ранен.

Професор Лилия Кръстева, директор на Института по розата и етерично маслените култури – Казанлък е едната загинала, съобщи електронното издание Kazanlak.com.

Втората жертва е подп. Анатолий Първанов, командир на полигона в с. Корен, на 44 г. Той е карал тъмносиньо рено, което се е заклещило в задната част на тир. По купето на лекия автомобил се виждаха парчета от мозъка на водача и огромни петна кръв.

От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила, при която четирима са пострадали, уточнява бТВ. На място са изпратени екипи на Спешна помощ и служители от секторите "Пътна полиция" и "Престъпления по пътищата".

Сред пострадалите в тежкото ПТП има и младо семейство. Става въпрос за 37-годишен мъж, който е с контузия на гръдния кош, неговата 35-годишна съпруга с фрактура на таза и двегодишната им дъщеря, която е със счупено ляво бедро. Това съобщи пред медиите началникът на Спешно приемно отделение в Университетската болница „Свети Георги“, д-р Кирил Атлиев. По думите на майката, семейството е пътувало към столицата за преглед на малкото дете, което има кардиологичен проблем.

В болничното заведение са прегледани общо 15 души, а приетите за лечение са 7. Средната възраст на пострадалите е между 32 и 52-годишна възраст. Най-възрастният хоспитализиран е на 56 години. Повечето приети са със сериозни фрактури на крайниците, таза, с множество порезни рани по цялото тяло. Състоянието им обаче остава стабилно, без опасност за живота. До дни се очаква изписването на по-леко пострадалите.

По думите на д-р Атлиев, първият ранен е приет в 7:25 сутринта, а в спасителната акция се включват всички налични екипи на УМБАЛ "Св. Георги".

Към 15:00 часа движението при 135-тия км. на АМ „Тракия", в посока София –Бургас е възстановено, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

От полицията съветват водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи. Ограничението за движение в участъка в посока Бургас-София продължава да е в сила.

В Сутрешните часове от МВР уточиха, че до приключване на огледите на двете местопроизшествия движението и в двете посоки ще бъде затруднено на автомагистралата.

В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочваха през околовръстния път. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Прави ми впечатление, че Българина не е обучен какво да прави при катастрофа. Виждал съм по магистралите катастрофирали автомобили които препреват скоростните ленти и никой не си прави труда да ги обезопаси с аварийни триъгълници и хора които да сигнализират другите докато дойдат органите на реда.Да не говорим,че пътуващите в катастрофиралите автомобили най безотговорно си седят в колите,че навън било студено и не ги е страх,че някой автобус или ТИР може да ги направи на кайма.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Монго

    2 0 Отговор
    Някои хора си мислят, че са на пистата "Нюрбургринг", за съжаление заплащат с живота /свой и чужд/. И аз съм карал с над 200 по нашите магистрали /усещаш адреналина в гърлото си/, но за кратко, само, като си помисля, че мога да спукам гума в този момент...А и нашите магистрали не са за такива скрости, това ще ми е "обица на ухото"...
  • 3 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Бай Иване, впечатлението ти няма значение, ти самия не знаеш какво да правиш при катастрофа, не за друго, ами има хиляди начини на действие при хилядите контузии и травми при човека, такива като тебе лесно пълнят гащите при действителен случай, виждал съм ги с очите си, иначе във форума или на маса сме силни, айде поздрави и се замисли.
  • 4 Dess Po

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Дори и да нямат идея как да се справят хората в БГ при катастрофи, днес и по БТВ ще го кажа същото: катастрофите станаха, защото тук в България са свикнали да карат на метър разстояние от другата кола, да притискат другия и като има мъгла, ми това е низбежно! Също имаше ударени, понеже бях там и го преживях, поради липса на аварийни светлини от страна на камионите. Поне това беше ситуацията по пътя Бургас-София. Това е държава, в която никой няма уважение към собствения си живот или този на детето му. Това е!
  • 5 Dess Po

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    О, да, нямаше как да се слоби триъгълник и аз се сетих да го сторя, но след секунда от мисълта ми, се разбиха до мен на парчета. Нямаше видимост как да тръгнем да маркираме, защото рискувахме да ни размажат, нито ние тях можехмеда видим, нито те нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове