15 Октомври, 2024 17:40 772 41

Стефан Янев: Страната ни е на ръба да влезе в дългова спирала. Трябват бързи и адекватни мерки

  • стефан янев-
  • българия-
  • дъгова спирала-
  • мерки

"Български възход" има Икономическа програма за развитие на България. "В нея център са българските граждани, хората, които са бъдещето на България. Програмата ще даде възможност смислено отношение относно семействата и децата им, ще даде възможност на България за начало на решаване на демографската криза", каза още Янев

Стефан Янев: Страната ни е на ръба да влезе в дългова спирала. Трябват бързи и адекватни мерки - 1
Снимка: NovaNews

"България е на ръба да влезе в дългова спирала. Трябва да се вземат бързи и адекватни мерки". Това заяви Стефан Янев, председател на "Български възход", в студиото на "Пресечна точка". Според него балансът между разходната и приходната част на държавния бюджет е нарушен. "Ние като политици в парламента трябва да се погрижим за парите на българите – когато говорим за бюджета, това са нашите данъци", добави той и посочи, че балансът може да бъде постигнат с по-добра прозрачност и намаляване на разходите, както и мерки за увеличаване на събираемостта, без повишаване на данъците.
Той посочи, че "Български възход" има Икономическа програма за развитие на България. "В нея център са българските граждани, хората, които са бъдещето на България. Програмата ще даде възможност смислено отношение относно семействата и децата им, ще даде възможност на България за начало на решаване на демографската криза", каза още Янев.
Като специалист във военната сфера и бивш министър на отбраната Янев коментира загубата на двамата пилоти край "Граф Игнатиево": "Винаги в своята дейност съм се стремил да поставям интересите на България и българската армия на първо място. Най-големият грях на политическата класа е недофинансирането на армията", заяви той. Според него възникват проблеми, когато програмите за модернизация и подготовка не се водят своевременно.

„Съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това не е първият такъв инцидент през последните 3 години. Те загинаха, изпълнявайки задълженията и службата си като офицери от българската армия в мирно време. Това тежи на всички, тежи на системата. Всички ние знаем, че това е рискова професия. Всеки, който облича военната униформа, символично казва, че е готов да даде живота си за страната", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво разбира

    22 5 Отговор
    един шапкар от финансии?

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    3 9 Отговор
    Ердоган ще ги плаща.
  • 3 честен ционист

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "Какво разбира":

    Не е важно да разбира, а да повтаря, каквото са му заръчали. Цифровата рубла/лира само може да спаси пробитото от 96 год левче.

    Коментиран от #16

  • 4 Ночко

    6 4 Отговор
    Тоя СВО ли беше?
  • 5 Дами и Господа,

    21 3 Отговор
    Индивидът, въвел фашистките зелени сертификати. Чака го Трибунал.
  • 6 авантюра

    13 3 Отговор
    Стефан Янев с служебни министри Б.Рашков, Ас.Василев, К.Петков - "успешна" кадрова политика???!!!

    Коментиран от #18

  • 7 Гост

    16 1 Отговор
    Пак ли ще теглим нов заем, да погасим старият?

    Коментиран от #10

  • 8 гробар

    1 8 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 9 нашия

    19 3 Отговор
    видяхме те и теб....ти танцува само едо лято....и няма да имаш шанса да повториш предателството си....амин...
  • 10 Те и заемите по някое време спират

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ще има - Повръщай !
  • 11 Някой влязоха в свредел вече

    13 2 Отговор
    Фатмак говори за неща от които разбираш моля
  • 12 България е продадена на Турция!!!!!

    5 1 Отговор
    Чрез договора с турската компания “БОТАШ”. По този договор на България се фактурират плащания от по 500 000$ на ден, което годишно прави 18 милиарда $!!!!!!!! Ето от къде е тази спешна нужда на допълнителни 18 милиарда$ във бюджет 2025 година!!!! Този загробващ за България договор е подписан от Радев и служебното правителство през 2022 година и е с валидност 13 години, във него няма клауза за предсрочно прекратяване!!! Дори България да прекрати договора с турската държавна газоразпределителна компания “БОТАШ” тя ще продължи да дължи 500 000$ на ден!!!, след 13 години ще бъде обявена във несъстоятелност и ще бъде купена от Турция!!!! Хак ни диверсификация от отказа от руския газ, за да внасяме “турски” от Русия!!!!! Трябва всички договори подписвани от служебните правителства да се обяват за невалидни и съдебно да се разтрогнат, тъй като България е парламентарна република и без НС не се подписват никакви договори!!!!! Служебното правителство е само за да подготви следващите избори и няма правомощия да подписва “договори” и “зелени” сделки които подписа Пеканов от служебното правителство в Париж, за да загроби българската енергийна суверенност!!!! По договора “Триморие” във който Радев вкара България, по времето на мандата на Тръмп, сме партньори по неволя с Украйна, която я присъединиха, 1 година след подписването на договора, за да ѝ дадат всичко с което разполагаше нашата армия за отбрана!!!!!! Стават СТРАШНИ неща по време на “царуването” на служебните пр

    Коментиран от #15

  • 13 Дедо Пене

    7 3 Отговор
    Доживях “фуражка” да прави финансов анализ на бюджета и да дава съвети за развитието на държавата!
    Следващата стъпка е да питаме кака Пена-чистачка в МС дали да листваме на борсата външният дълг на страната или да искаме заем от Мъск?!? Журналята съвсем полудяха.
  • 14 46533

    4 2 Отговор
    Ще се повторя с предишните, но от кога шапкар разбира от финанси и?
  • 15 Научи смятане със сметало

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "България е продадена на Турция!!!!!":

    Не можеш да смяташ драги....за година е 182,5млн.$,т.е. 100пъти по-малко, което също не е малко и трябва да се пише на сметката на Президента-“зелените чорапки”- назначил Правителството на Гълъб Донев разписало убийствения договор!

    Коментиран от #17

  • 16 Ванга

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    СКОРО ПРОБИТОТО ЛЕВЧЕ ЩЕ Е РАВНО НА 100рубли(сега е 1лв.=62рубли). Купувай ги за тоалетна хартия!

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Статистик

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "авантюра":

    Бъркаш правителствата! Договорът с Боташ беше разписан от Служебното Правителство на Гълъб Донев, където този чорап беше военен министър под егидата на Радев!!!
  • 19 Под този ник

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ванга":

    се крие МаГ Аренко, който трупа гривни в дюшеци, явно ще ги вади кога Зеля влезе на бяло магаре в Москва.... :)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Спираме парите за НАТО и Украйна

    7 5 Отговор
    Щом страната ни е на ръба да влезе в дългова спирала. Просто е.....кво умуваш?

    Коментиран от #37

  • 22 От Възраждане

    4 3 Отговор
    Гербаджийски слуга, популизъм, празнословие и още нещо!
  • 23 Айде

    7 0 Отговор
    И този да изчезва! Видяхме го колко струва!
  • 24 Бай араб

    4 0 Отговор
    Про Кремълския -едно и също като създателя си ,националния ПРЕДАТЕЛ Румен Радев ,празно говорене,нищо да каже,освен да връщал казармата, той семейството си не може да изхрани без рубли,щял държавата да храни
  • 25 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор
    Евроатлантически сървул е др .Янев !
  • 26 ХА ХА ХА

    4 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! БЪЛГАРИЯ Е В ДЪЛГОВА СПИРАЛА ОТ 1999 ГОДИНА Г-Н ЯНЕВ ! И В ПОСЛЕДНОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ ТЪЙ СЕ ЗАБЪРЗА , ЧЕ НЕ РАЗБРАХМЕ КАК ЗАДЛЪЖНЯХМЕ СЪС 50 МИЛИАРДА !

    Коментиран от #27

  • 27 Ми то.....

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "ХА ХА ХА":

    Задлъжняхме щото доганя не разпределя порциите правилно.....нали той раздава парите .,.....затуй !!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 28 Пепи еврото

    4 1 Отговор
    Абе Янев ние сме потънали в корупция лъжи кражби и измами обществото ние тежко болно.,..
  • 29 Възход

    1 0 Отговор
    с продажни интересчии е кауза "пердута".Не сме бавноразвиваши се опита.Помним!
  • 30 Хи хи хи

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ми то.....":

    Да ама Доган изкара диплома за хидроинженер( фалшива ) и опоска два милиона със съгласието на хайдуците от ПАРЛАМЕНТА .....сега дайте да събираме пари , че го изгониха от старайте горкия ,бездомник е !!!!
  • 31 Уса

    4 0 Отговор
    Не вярвайте на евроатлантици изучили в Москва от типа на Дневални готови и майките си да продадат,какво остава за народ и родина
  • 32 Kaлпазанин

    1 1 Отговор
    Е па ти не изтегли ли ли и ти едни там 10 милиарда или забрави ,заради такива пионки като вас ще теглим всички и шепа продажници които само си хвърлят кал едно към други и използват народа за оправдание ,за да ни вкарате във филма на Ротшилд с напечатана та шума за да ни продадете
  • 33 МАФИОТ

    2 0 Отговор
    Щом нашите сегашни приятели са в парламента , ще си правим каквото си искаме ......пачката оправя положението !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кухар

    2 0 Отговор
    (увеличаване на събираемостта, без повишаване на данъците) .....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Това е разумното

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Спираме парите за НАТО и Украйна":

    но в България разум няма а само подлоги. Щом страната ни е на ръба да влезе в дългова спирала. Първо от парите за Украйна и НАТО трябва пестене. Някой има ли по добра идея? От образование ли да е или от здравеопазване ? Или от "богатите" пенсионери да ги вземем може би ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 от бранша

    2 0 Отговор
    ЧЕ ТО ОТДАВНА НЯМА ДЪРЖАВА БЕ МА ЛО УМНИК;
  • 41 Истината е тая

    1 0 Отговор
    Янев засрами се!Ти беше най слабия служебен премиер и то от неграмотност!
    През твоите две правителста се замразиха строитествата и ремонт на пътища.
    Най голямото престъпление към българските граждани обаче беше,че при наличие на ваксина срещу ковид 19 последните есени месеца умираха по 4 500-5 000 български граждани за един месец и то благодарение на теб и здравният ти министър!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол