28 Октомври, 2024 17:09 1 129 31

Слави Василев: Ако Радев не се намеси, следващите години ще гледаме още от същото

  • слави василев-
  • румен радев-
  • президент

Хората не гласуват за Пеевски по политически причини

Слави Василев: Ако Радев не се намеси, следващите години ще гледаме още от същото - 1
Снимка: БНТ

Още от същото ще гледаме в следващите 3 години, ако не се реши президентът Румен Радев да направи нещо друго. Това заяви пред БНР политологът Слави Василев.

Според него влизането на МЕЧ и Величие в Народното събрание показва, че хората търсят алтернатива. Той е на мнение, че единственият, който носи политически капитал е президентът, а всичко останало е едно и също. По думите му тази система се саморазрушава, защото Бойко Борисов не е състояние да направи устойчиво правителство. Василев е скептичен, че лидерът на ГЕРБ може да състави кабинет.

Политологът отбелязва, че не сме близо до излизане от политическата криза. Той подчертава, че шансовете за съставяне на правителство в парламент с девет партии са малки. Василев заяви, че дори и да се стигне до някакъв кабинет, той ще бъде краткотраен и няма да изведе България от тежката политическа, икономическа и социална депресия, в която се намираме.

Слави Василев изтъкна, че Делян Пеевски е постигнал значителен резултат на изборите. Според него властовите ресурси на Пеевски не зависят от това дали ще има правителство, а са се настанили удобно и в настоящия служебен кабинет. МВР, следователи, прокурори ще бъдат пак топлия хляб на Пеевски, това му е бизнеса на него, поясни той.

По думите ми Пеевски е показал, че феодализацията на българското общество е тотална. Може ли Делян Пеевски да е втора политическа сила в редица области - Благоевград, Хасково, Търговище, запита Василев. Според него хората не гласуват за Пеевски по политически причини.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не пасем трева

    25 7 Отговор
    Той се намеси, затова го гледаме! Има такава чалга чии са?
  • 2 гражданин

    22 28 Отговор
    Най-точният политолог . Всичко друго е леш !!

    Коментиран от #3, #6, #31

  • 3 така е !

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    леш си.воняща
  • 4 То нали

    17 6 Отговор
    Това ви беше целра, малки партии, за да бяма правителство
  • 5 българин

    21 17 Отговор
    Ако пРеZидента се намеси ще гледаме не по-лошо, а много по-лошо, точно от откровена путинска подлога имаме нужда според малоумни путински тролове.
  • 6 Българин

    22 11 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    Пуделчето на Радев!

    Коментиран от #16

  • 7 бай Даньо

    11 18 Отговор
    Партия на Радев започва да изглежда все повече като единствения изход от ситуацията и колкото повече се бави той самия ще започне да инкасира загуба на доверие и може да не дочакаме до тая Промяна....

    Коментиран от #9

  • 8 Теб

    15 1 Отговор
    ли да гледаме ?
  • 9 баба дундьо

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "бай Даньо":

    шо не пийнеш белина?да са упокоиш
  • 10 това го кажи на

    12 7 Отговор
    конститунциопроменниците, Радев не е виновен на никой, ядосвай се на ПП-ДБ И техните простотии

    Коментиран от #13

  • 11 Парадокс Бг

    13 3 Отговор
    Президентът Румен Радев имаше интерес да няма Редовни Правителства до промяната в Конституцията...Сега вече няма интерес от Служебни Правителства, защото не са негови, а на ГЕРБ!
  • 12 оня с коня

    14 7 Отговор
    За каква Намеса говори тъповатия политолог- да си напусне Топлото Президентско местенце и да се лищши от 16-17 хил. лв Месецна заплата и да тръгне да прави "Партизанлък",демек да отърве Питомното и да ходи до гони Дивото?Верно че опита да овладее и Изпълнителната Власт чрез създадените си Партии ПП и "Бълг. Възход" на Янев,но първите го предадоха,а Янев се провали.Някой ден,като му свърши Мандата може и да опита късмета си в Политиката,но няма да е по-различно от Участта на Първанов.Странно е заключението на политолога че системата се разпадала,щото ББ не бил в състояние да сформила Правителство...Ама ЗАЩО бе Байно си се вторачил в Борисов - има още толкова Парламентарно представени Партии със Лидери,които СЪЩО не могат да съставят Правителство?Да,ама Системата се разпада баш заради Борисов и никой друг...Бе ваща М... платени гладни Политолози!!!

    Коментиран от #25

  • 13 Мнение

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "това го кажи на":

    Не са простотии, ама с твоя ограничен капацитет за мисловта дейност няма как да го разбереш!
  • 14 Електра

    12 7 Отговор
    Стика с тоя Крадеф бе ланце миризливо, кажи как чичо ти и баща ти откраднаха завод Мраз, 100 декара в сърцето на София...
  • 15 Майора

    9 7 Отговор
    Слави , стига с тази мснтра че Радев ще направи нещо! Видяхме че партиите на президентите са неуспешни! Май забравяш че с вдигнатия пмрук и платените от олигарсите протести свали законния кабинетна Борисов! Това нормално ли е според теб!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Зарко

    10 10 Отговор
    Ако сме президентска република, Радев ще се справя много добре за разлика от престъпниците който са сега.

    Коментиран от #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стара чанта

    4 1 Отговор
    Без думи - 🦴🐕
  • 20 А моля моля

    8 7 Отговор
    Без другаря Кеш пудел на Путлер. Няма да ставаме руска република.
  • 21 Просто човек

    8 7 Отговор
    Резидента - куфара, влака, Блатото...
  • 22 604

    5 0 Отговор
    ако някой си мисли , че Радев е месията много ще се изненада!
  • 23 курнела

    4 0 Отговор
    кога курнела викаше ни 1 патрон, а ВМЗ-тата се пръскаха по шевовете,....тогава къде бяхте бе бесепари ха с рани!? за туй на бонището, лъжци!
  • 24 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    2 1 Отговор
    Радев-Копринков-Гергов и промяна ???? Това не е сериозно
  • 25 604

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    ти пък къде се обаждаш бе сбъркан русофил, фен на тиквата!
  • 26 Радев

    3 3 Отговор
    Кой ше го подкрепи? Предимно комунисти и русофилски боклуци.Той би откраднал гласове от БСП и Възраждане. Избирателите на ПП - ДБ ,няма да го подкрепят.Ние,също.Партиите си имат твърди ядра ,които гласуват само за тях.Той може да тегли гласове или от левия сектор,като го отслабва, или от тия,които до сега не са гласували...

    Коментиран от #30

  • 27 Фори

    4 3 Отговор
    Нашият президент е платен агент на КГБ!
  • 28 ох, Славчо

    1 1 Отговор
    Предлагам Радев да си президентства и да не прави нищо, че още една евразийска псевдопатриотска фигура в политическия ни роден пейзаж само ще тежи.
  • 29 Перко

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зарко":

    Аааа, путинизация опакована в "патриотизъм" и "православни ценности" не ни трябва. Дръжте си Радевпутин в президентството да му изтече мандата и после да изтече и в канала на бг политическия живот
  • 30 ДрБр

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Радев":

    Кои сте вие?
  • 31 Адолф

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    Искаш да кажеш най-верния политолог на Радев нали?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове