Last news in Fakti

15 Април, 2014 08:03 2 199 0

Овчар с инфаркт след нападение на 250-килограмова мечка

  • печата-
  • мечка-
  • нападение

Преглед на печата

Овчар с инфаркт след нападение на 250-килограмова мечка, разказва в. „24 часа”

78-годишният Атанас Стайков беше откаран в понеделник сутринта с високопроходима линейка към болницата в Смолян заради труднодостъпния терен до местността.

Човекът отишъл пеша до обора си, притеснил се от похищенията на огромен мечок над стадото му и му прилошало, докато извеждал на паша оцелелите от звяра животни.

Съпругата му Тотка дошла с линейката, след като  се обадил, че е много зле. Стайков има високо кръвно и е настанен в кардиологичното отделение, обясниха от “Бърза помощ” в Чепеларе.

 

Гурбетчия съди партии за кражба, разкрива в. „Стандарт”

Гурбетчия ще съдии партии за кражба на подпис, научи "Стандарт". 32-годишният Александър Николов разкрил, че три формации, регистрирани за евроизборите, са използвали данните му без негово разрешение и знание. Той разбрал за кражбата вчера, след като Централната избирателна комисия даде възможност  всеки да провери чрез ЕГН-то си за злоупотреба с данните му. За часове интернет форумите се напълниха с гневни коментари на партийни "жертви".

Александър Николов първи обяви, че е решил твърдо да търси възмездие в съда.

"Не съм стъпвал на родна земя повече от година и не съм се разписвал в подкрепа на нито една партия", категоричен бе Николов пред "Стандарт". Той работи във Франция и не се интересува от политическия живот у нас.

 

БНБ отчете срив на чуждите инвестиции за първите два месеца на 2014 г., тревожи се в. „Сега”

Сериозен срив на чуждите инвестиции в България през февруари отчете вчера БНБ. Тогава у нас са влезли едва 41.3 млн. евро. Това е със 72.9% по-малко в сравнение със 152.5 млн. евро през миналия февруари. Инвестициите са значително по-скромни и в сравнение с коригираните и завишени нагоре данни за януари, когато бяха отчетени 72.8 млн. евро. Така за януари и февруари у нас са влезли общо 114.1 млн. евро. В сравнение с първите два месеца на миналата година, когато инвестициите са били 223.3 млн. евро, намалението е с 48.9%.

 

Такситата на преглед на всеки три месеца, брои в. „Труд”

Такситата може да започнат да минават на технически преглед на всеки три месеца. Такава възможност се разглежда, ако депутатите решат да удължат живота на жълтите коли от 10 на 15 години, съобщи в интервю за “Труд” зам.-министъра на транспорта Антон Гинев. В момента такситата минават на технически преглед два пъти годишно.

 

Съд за купена шофьорска книжка, обещава в. „Монитор”

Инспекторите ще бъдат давани на прокурор, ако се установи, че не отбелязват коректно грешките на курсиста при практическия изпит за книжка. Това е най-тежката мярка, която ИА „Автомобилна администрация” може да предприеме при сигнал за нередност. „На изпитвача е дадено правото да каже дали човек получава книжка и той носи отговорност за своите действия”, посочи Димитър Ганев, шеф на агенцията при представянето на новости в шофьорските изпити. И допълни, че дали има закононарушение, може да реши само съдът. А дали ще се отнема свидетелството за управление на автомобил, зависи от конкретния случай. 

Проверката на изпитващите се прави чрез преглеждане на записа от изпита, като такава практика има и в момента. По думите на Ганев и сега има докладни, които ни информират, че конкретни хора не работят както трябва.

 

Започват масирани проверки на аптеките, обобщава в. „Дума”

Изпълнителната агенция по лекарствата планира масирани проверки по аптеките и на търговците на едро с лекарства. Ще бъдат проследявани произходът, наличността и продажбите на най-често изнасяните лекарства, съобщават от агенцията. При установяване на нерегламентирани продажби от аптеки, включително и на търговци на едро, ще бъдат налагани максималните санкции, включително отнемане на разрешения за дейност.

Изпълнителната агенция по лекарствата започва и разработване на специални правила, чрез които да бъде определен редът и начинът на събиране и обработка на информация след постъпване на уведомление за износ на лекарствени продукти. Стремежът е да се осигури максимална прозрачност в действията на държавния орган при вземането на решения за разрешаване или забраняване на износ на даден медикамент.

 

Злоупотреба с лични данни или огромен гаф на ЦИК, пише в. „Капитал дейли”

След като в понеделник избухна скандал заради съмнения за злоупотреби с лични данни при регистрацията на партиите и коалициите за изборите за Европейски парламент (ЕП), по-късно се появиха и други съмнения - че проблемът е в програмата, използвана от ЦИК.

За първи път с новия Изборен кодекс стана възможно всеки да провери дали фигурира в подписките, представяни в ЦИК за вота през май. Всяка формация, която иска да участва или всеки инициативен комитет, който регистрира независим кандидат трябва да представи 2 500 валидни имена на избиратели с техните лични данни и подписи.

 

Държавата харчи много, но без ефект, анализира в. „Преса”

България убедително държи антирекорда по доходи на населението и благосъстояние на държавата в Европейския съюз. Преди кризата да удари и родното стопанство, се радвахме на икономически ръст от 5-6 на сто годишно. Прогнозите за 2014 и 2015 г. също са оптимистични. И все пак не отлепяме от дъното на европейските класации - имаме некачествено здравеопазване, затъващо образование, обидно ниски пенсии...

„Преса“ реши да провери къде изтичат парите на държавата. За какво харчи и по какво бюджетните разходи се различават от тези на други членки на Евросъюза.

 

Качват шофьорските изпити в нета, пише в. „Новинар”

Практическите изпити за получаване на шофьорска книжка ще се следят с таблети от 1 юни и ще се качват в интернет.

Това съобщи транспортният министър Данаил Папазов. Той уточни, че грешките и крайният резултат от изпитите ще се въвеждат електронно чрез таблет, като това автоматично ще бъде отразено в изпитните протоколи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове