Last news in Fakti

13 Декември, 2005 00:00 491 0

Жива верига срещу строежа на небостъргач в Бургас

  • стойновски-
  • бургас
Интелектуалци от Бургас обявиха, че ще образуват жива верига, за да спрат строежа на 45-етажния небостъргач в морския парк. Високото здание трябва да бъде издигнато през 2006 г. сред зеленина и горска растителност в центъра на морската градина.

50 поети, писатели, художници, журналисти, актьори и архитекти от града се събраха в Дома на културните дейци в Бургас, за да решат как да противодействат на строежа. "Да изсечеш дърветата в морския парк, за да издигаш там огромна бетонна сграда е голяма глупост. Това е кощунство и грях", каза поетът Борис Бухчев.

Интелектуалците се договориха да се обединят в сдружение, чиято единствена цел ще е да се спре строежът. Инвеститорът Ваклин Стойновски пък обяви, че ще подари един или два етажа от бъдещия билдинг на културните дейци от Бургас, ще учреди и музей. Световна хотелска верига щяла да управлява небостъргача. Според Стойновски той има 85% от комплекса, останалите 15% били на българо-американската кредитна банка.

Ваклин Стойновски нашумя през 2002 г., след като застреля при странни обстоятелства най-добрия си приятел и съдружник Антон Йорданов. Съдът прие версията му, че е действал при самозащита и го оправда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА