Last news in Fakti

13 Октомври, 2005 00:00 1 492 0

Концесионер на бургаски плаж премахва част от заведенията

  • плажа-
  • дружеството-
  • други-
  • управител
Концесионерът на бургаския плаж - компанията “Онтайм” ЕООД, ще премахне три от заведенията на плажа - ресторант "Казабланка", снек-бар "Тризъбеца" и пицария "Уно". Това съобщиха ръководителите на дружеството Павел Чепов - управител направление „Северен плаж гр. Бургас” към „Онтайм” ЕООД, Георги Велков - управител, и Ваклин Стойновски - собственик, на пресконференция в Бургас.

Решението е взето в резултат на оплакванията на граждани от гъстото застрояване, шума и мръсотията. Според наемателите на плажа “граждани са изразили оплаквания, че част от заведенията от плажната алея им закриват пейзажа към морето”. Те заявиха, че събарянето ще започне “в най-кратки срокове”.

От дружеството обявиха, че смятат да инвестират общо 11 милиона лева в плажа в Бургас за следващия сезон. Около 4 млн. трябва да бъдат вложени в благоустрояването на стария северен плаж и други 7 млн. лева - в централния.

От фирмата бяха направили същите обещания и за изминалия сезон, но това не се случи. Причината е, че “Отнайм” спечели концесията на плажа пред Министерство на регионалното развитие, но не можа да влезе във владение поради обжалване на други от кандидатите за плажната ивица. “Онтайм” стопанисва плажовете временно - за една година, чрез договор, подписан с ексобластния управител Иван Витанов. През лятото концесионерът заяви, че ще инвестира 4 млн. лева, но след приключване на съдебните спорове. За тогава се отложи и отвеждането на отпадните води от канала на плажа. След реализирането на проектите дружеството смята да участва за престижното европейско отличие “Син флаг”, което се дава за плажове със защитени показатели за чист пясък, вода и въздух и защитена природна среда, заявиха от дружеството при обявяването на резултатите от конкурса за концесионер.

“Ако успеем да спечелим дългосрочна концесия, ще увеличим през следващото лято броят на спасителните постове по брега от 13 на 18. Други 4 ще бъдат разположени върху закотвени в морето салове. Това се прави за първи път в България. За първи път от следващата година ще има много спасители и на мостика под бургаското Казино”, каза още управителят Георги Велков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА