19 Януари, 2006 00:00 210 0

Премахват 22 обекта в “Слънчев бряг”

  • които
Близо 22 обекта, които са изградени върху плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг ще бъдат разрушени, съобщи зам.-министър Савин Ковачев. Той е признал, че не е дал ход на над 80 преписки за вдигане на устройствените показатели на парцели в района, защото инфраструктурата няма капацитет.

Правителството ще обсъжда проектозакона за Черноморското крайбрежие на редовното си заседание днес, съобщи още агенцията. В последните години се обсъждаха в публичното пространство няколко варианта на специализираната нормативна уредба. При едно от последните обсъждания на законопроекта пред кметовете на черноморските общини, Ковачев каза, че границите на плажните ивици ще се определят според границите, в които те са се разполагали при последното заснемане на тези територии в периода 1997-1998 година. Частните обекти, които се намират в тези граници подлежат на премахване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА