Last news in Fakti

6 Февруари, 2006 00:00 488 0

Трето ваканционно селище строи “Векоестейт” в Пампорово

  • векоестейт-
  • forest-
  • момента-
  • купувачите-
  • селища-
  • селище-
  • фирма-
  • forest nook-
  • във forest nook
Трето ваканционно селище в курорта Пампорово започва да изгражда през май фирма "Векоестейт". Forest Nook 3 ще се намира на 600 м от Студенец, който е главният ски-център в зимния курорт. Парцелът, върху който ще се строи селището е с площ от 10 дка. На него ще бъдат разположени 36 еднофамилни къщи и сграда с 58 апартамента, която ще бъде на 5 нива. Застроената площ на сградата ще е 4800 кв. м, а на цялото селище 10 000 квадрата. От "Векоестейт" са решили да градят и здание с ваканционни апартаменти, за да се използват по-пълно възможностите на терена.

Първите две селища вече са разпродадени, каза Валери Крушовлиев, съсобственик на фирма "Векоестейт". От купувачите само един е българин. От другите инвеститори десетина са от Ирландия, а останалите от Великобритания. Те купуват имотите в Пампорово с цел да ги отдават под наем, каза още той. Очакванията им са да се увеличи интересът на техните сънародници към зимните ни курорти. Част от купувачите сигурно изчакват момента, когато тези имоти ще поскъпнат и ще могат да ги продадат с добра печалба, подчерта предприемачът.

За разлика от други наши курорти, като например Слънчев бряг, тук в Родопите няма опасност от презастрояване, обясни Крушовлиев. Просто характерът на терена не го позволява.

В момента цените "на зелено" на апартаментите във Forest Nook 3, обявени в сайта на инвеститора, са от 790 до 900 евро за квадрат. Еднофамилните къщи се предлагат по 790 евро/кв. м. Всички имоти ще се предават на купувачите в напълно завършен вид.

За разлика от първите две селища, къщите във Forest Nook 3 са с променена архитектура. На втория им етаж са разположени две спални и две бани с тоалетни, вместо с по една, както е било при предишния вариант. Вилите в третото селище са с площ от 199 кв. м и са с 5 квадрата по-големи. Отоплението на еднофамилните къщички е предвидено да става с камини с водна риза.

Селището трябва да бъде готово до края на годината. В момента инвеститорите усилено търсят строителна фирма, която да изпълни проекта. Първоначалните планове за Forest Nook 3 бяха там да има 45 къщи и строителството да завърши през лятото на 2007 г. Големият интерес от страна на британските инвеститори е довел до изтеглянето на сроковете за завършване на строежа. Ускоряването на реализацията на проекта става възможно и благодарение на съдействието от страна на общината в Смолян.

Фирмата "Векоестейт" има идея да построи още няколко ваканционни селища в района. В най-скоро време ще започне разработката на проект за ваканционен комплекс до Смолянските езера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА