7 Февруари, 2006 00:00 428 0

The Times: България е идеална за инвестиране

  • българия-
  • предлагат-
  • курорти-
  • предлага
България е идеална за покупка на ваканционен имот в ски курорт в планината, се казва в публикация на британския в. "Таймс". За каране на ски повечето хора предпочитат малките планински хижи в Швейцария и Франция. Добри курорти обаче има и в други държави, а като цяло условия за ски предлагат над 2000 курорта в света, но най-подходящата и евтина възможност си остава България, добавя изданието.

Ниски цени на имотите и достъпни ски-услуги - под 10 паунда на ден, правят България идеална за покупка на имот за евтина ски-ваканция, се подчертава в публикацията на вестника. Като степен на трудност пистите са подходящи за скиори с малък опит. Сезонът трае от средата на декември до края на март, дори до април. Предлагат се почти ежедневни полети до Великобритания, но евтините превозвачи още не са стъпили на пазара.

През лятото тази слабо населена, предимно земеделска страна предлага и други развлечения, като лов, риболов, планински маршрути, които са толкова интересни, колкото и почивката на прочутото Черноморие. Историческите градове, запазените селски обичаи, църкви и крепости също чакат да бъдат открити от туристите.

Според експерта по инвестиции в имоти - Assetz, Българските ски курорти предлагат възвръщаемост от наеми от 12% годишно, тъй като предлагат възможности за отдих целогодишно за разлика от морските си еквиваленти. Един от най-добрите ски курорти в България е Банско, където се предлагат едно-, дву- и тристайни жилища на цени до 45 000 британски лири.

Банско предлага най-добрия сняг и най-дългия сезон сред всички зимни курорти в България, казва Амар Соди, управляващ директор на Avatar International, която предлага имоти в курорта. Цените там са доста по-изгодни в сравнение например с Алпите, добавя той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА