Last news in Fakti

6 Март, 2006 00:00 1 150 0

Ново голф игрище ще бъде изградено край морето

  • беремски
Първа копка на поредното игрище за голф по Северното Черноморие ще бъде направена в средата на март. Това съобщи Румен Беремски, представител на инвеститора - международната компания “Тракийски скали голф и СПА”. Той уточни, че съоръжението ще бъде разположено край каварненското село Божурец. Поне 90 млн. евро ще бъдат вложени в комплекса за голф с 18 дупки, твърди Беремски. Той ще е разположен на терен от 1.4 хил. дка и до момента е най-големият по Северното Черноморие. Дружеството закупи земята от частни стопани и от общината. Част от парцелите бяха в регулация, други бяха със статут на земеделски земя, предназначението им беше променено. Предприемачите планират реконструкция на цялата инфраструктура в района, изграждане на 17 км пътища, петзвезден хотел със 150 стаи и къщи с общо около 3 хил. легла. Предвидената плътност на застрояване е 10% при етажност от три етажа, уточни Беремски. Комплексът ще даде работа на 500 до 800 души. Дизайнер на игрището е южноафриканската голф легенда Гари Плеър, а изпълнителят тепърва ще бъде подбран с конкурс.

Гари Плеър е дизайнер и на голф комплекса в балчишката местност Табията, собственост на съдружниците от “Блек сий Рама” Красимир Гергов, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, което ще е готово да посрещне първите играчи през септември тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА