Last news in Fakti

11 Май, 2006 00:00 753 0

6 млн. евро инвестират във водолазен център в Царево

  • къмпинг-
  • около-
  • фирма-
  • царево
6 млн. евро ще бъдат инвестирани за строителството на специализиран център за водолазен спорт и подводен риболов край Царево, се казва в съобщение на общината.

,Водолазният център, който ще се казва "Лалов егрек", ще е разположен в местността Диньов гьол непосредствено до южната граница на къмпинг "Оазис". Изпълнител на проекта е строителната фирма "Среги" ООД.

Изграждането ще завърши за около 18 месеца върху площ от 16 дка, които се намират непосредствено до брега на морето.

Според Генадий Узун, управител и един от собствениците на фирма "Лалов егрек" ЕООД, комплексът няма да има аналог не само в България, но и в цяла Европа. Комплексът ще бъде с ниско строителство, разположен сред много зеленина, като в него ще има хотелска част, състояща се от няколко къщи с общо 18 стаи, ресторант и басейн, предназначен за обучение на водолазите. За водната площ се съобщава, че ще бъде втората по големина след делфинариума във Варна.

В началото на юни в района на Царево ще отвори врати и първият директно финансиран и изграден от германския концерн ТУИ хотел с капацитет 600 легла. Той се строи в бившия къмпинг "Нестинарка".

Очакванията са бившият къмпинг да се оформи като отделен туристически квартал на Царево с капацитет около 5000 легла, разположени в хотели и апартаментни сгради.

Подобни проекти вече се реализират около хотела на ТУИ - в строеж са още два хотела и няколко сгради с апартаменти за продажба. Изграждане на 4-звезден хотел в бившия къмпинг започна и ползвателят на плаж "Нестинарка" - фирма "Оазис тур".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА