Last news in Fakti

19 Май, 2006 00:00 524 0

“Акватек” изгражда ваканционен голф комплекс

  • комплексът
Варненската компания "Акватек" АД ще изгради първия в страната ваканционен голф комплекс, съобщи мениджърът маркетинг и реклама Ваня Попова. Комплексът ще бъде до каварненското с. Топола и ще се намира в непосредствена близост до няколкото голф игрища, които се строят по Северното Черноморие.

Инвестицията е на стойност 10 млн. евро. Една трета от тях са собствени, една трета са осигурени с кредит, а остатъкът от финансирането ще бъде подсигурен с продажби на "зелено" на апартаменти в процеса на изграждане. Комплексът ще бъде разположен на площ от 22.5 дка в землището на с. Топола. Той ще се състои от 10 нискоетажни сгради. Всяка от тях ще бъде с разгъната застроена площ от 2 хил. кв.м. Във всяка сграда ще има между 15 и 20 апартамента. Продажната цена на имотите ще бъде между 1200 и 1300 евро за кв. м.

"Акватек" ще осигурява управлението и поддръжката на имотите във времето, в което са свободни. След завършването на обекта компанията ще поеме твърд ангажимент за гарантирана годишна възвращаемост до 10% от размера на инвестицията, посочиха от фирмата.

Идейният проект на комплекса ще бъде окончателно завършен до четири месеца, а самото строителство ще започне до края на годината. Изпълнител ще бъде друга варненска фирма - "Експрес Гаранцион". Според замисъла голф комплексът ще отвори врати в края на май 2008 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА