Last news in Fakti

13 Юли, 2007 00:00 1 101 0

Инвеститорите се насочват към Вършец

  • вършец-
  • център-
  • комплексът-
  • строителството-
  • драгомир гатев комплексът
Строителството на голям SPA и балнеоложки център с хотелска и апартаментна част започна в центъра на Вършец дружеството Стаскомерс Инвест, съобщи изпълнителният директор Драгомир Гатев. Комплексът е един от първите в курортния град, където въпреки наличието на минерални извори проблем е остарялата хотелска база.

Възможности

Районът на Вършец е благоприятен от природна и логистична гледна точка, а инвестициите в SPA комплекси са бъдещето на българския туризъм, коментира Драгомир Гатев. Комплексът ще бъде завършен до август 2009 г. Той ще бъде разположен на терен от 5 дка до централния парк на курортното градче. Разгънатата му застроена площ ще е 15 хил. кв. м и ще включва 4-звезден хотел със SPA и балнеоложки център и комплекс от ваканционни апартаменти. Хотелът ще разполага със 70 двойни стаи, 9 апартамента и специално пригодени помещения за инвалиди, а ваканционната част - с 33 жилища, 9 студия, подземни гаражи, магазини и пицария със 70 места. Предвидени са също лоби и нощен бар, европейски и национален ресторант, както и детски кът. Плановете са комплексът да се ползва и за конгресен туризъм, тъй като ще разполага с мултифункционален център с четири зали и бизнес център с два офиса за срещи.

Развитие

Районът на Вършец е богат на подпочвени води и минерални извори с лечебни свойства, което предполага мащабни инвестиции в SPA и балнеология. Той е известен и като едно от любимите места на цар Фердинанд, който дори планирал да изгради лятна резиденция в курортния град. В момента един от най-перспективните проекти в близост е мегакурортът под връх Ком, в който инвеститори са община Берковица и строителната компания Главболгарстрой. В самия Вършец вече също се планира строителството на още няколко малки хотела и почивни станции, нараства и търсенето на земя и къщи. Инвестиционен интерес има както към Вършец, така и към Берковица, коментира Андриян Ангелов от видинската агенция Имоти Еделвайс. Според него обаче вниманието на инвеститорите още е насочено към морските курорти и развитите ски центрове в планините. От есента очаквам по-осезаемо раздвижване на пазара на имоти в цяла Северозападна България, отчасти и покрай строителството на втория мост на Дунав, прогнозира Андриян Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА