Last news in Fakti

8 Януари, 2008 00:00 1 508 0

Самоков откриват лифт и ски писта от нов зимен комплекс

  • комплексът-
  • общината
От петък в югоизточния квартал „Боричо“ на гр. Самоков започна да функционира новоизграденият зимен комплекс „Боричо”, съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното откриване е планирано за 12 януари.

На този етап комплексът включва открит двуседалков лифт и писта с дължина около един километър. В бъдеще се предвижда да бъдат изградени още две писти, както и чайна и панорамен ресторант при горната станция на лифта, уточниха от общината.

Пистата е трасирана по досегашния път към билото и спада към по-леките като трудност.Комплексът е изграден от дружество „Борико 2007”, в което акционери са община Самоков и „Ел Ем Импекс”. Собственик на Ел Ем Импекс е Христо Ковачки, сочи справка в АПИС.

Строителството на комплекса е започнало през лятото на 2006 г. Лифтът е бил готов и за зимния сезон на 2007 г., но поради липса на снежна покривка комплексът не е функционирал.Сега пистата е обработена и вече може да се ползва, съобщават от общината. За следващия сезон се планира и изграждането на снежна инсталация, за да може комплексът да функционира и при по-безснежна зима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА