23 Май, 2006 00:00 554 0

Супер Боровец набира скорост – по-скъпо, лукс

  • боровец-
  • кътев-
  • супер-
  • проекта-
  • супер боровец
Цените на имотите в курорта Боровец, добил гражданственост като Супер Боровец, продължават да се покачват, което е ясен сигнал, че интересът към проекта не е намалял и той има бъдеще. Това заяви депутатът Олимпи Кътев.

, Кътев е сред създателите на проекта и координираше работата по него при предишното правителство, когато заемаше поста управител на София-област.

Как да няма интерес, има, и още как. Помислете - 3 зони по вертикала, всичките супер лукс. За местното население - кокетни къщички покрай пътя за лифтовете. На ниски, поносими цени.

Кой български и чуждестранен инвеститор ще бяга от тая благина? Хем курортът може да домакинства и Зимните олимпийски игри през 2014 г. Заедно с Банско, но все пак.

С международната известност, която Боровец ще придобие, ще се разрасне и бизнесът на мобилните оператори, на обслужващия персонал, на хранително-вкусовата промишленост. Изобщо ефектът ще е почти като българските военни бази, които братята янки ще ползват по няколко месеца, в стремежа си да допринесат за укрепването на местната икономика, както и на генофонда.

Освен това международният характер на Супер Боровец ще помогне и за интеграцията на ромите в България към света. И без това местни хора разправят, че ромското население вече е придобило застрашителни размери и концентрация в град Сандански, а като стане той международно туристическо средище - щат, не щат ще се интегрират и още как. Може и на обмен да отидат, нищо че първите пратки Норвегия ни ги върна преди 2 години.

И после крайно време е да развиваме и зимния туризъм, стига с това море. По думите на Олимпи Кътев преди цените в Боровец са били 30-40 стотинки на кв. м, а сега са вече 30-40 EUR.

Това не е добре, направо е слабо. Далеч са от олимпийските цени. Но време има - ще пораснат.


Печатът помага

колкото може - тия дни в централен всекидневник се появи огромно заглавие “Продават Супер Боровец за 30 млн. EUR”. Каква е тая евтиния? Вие знаете ли, че в Москва кв. метър жилищна площ струва 3500-4000 EUR. А човек не живее в единия квадрат. Не е спаднал и интересът на чуждестранни компании към проекта, нито изпълнението му е спряно, коментира Кътев по повод публикациите, че акционерите си продават дяловете.

Да, това е двигателят на всяка успешна търговска операция: купуваш евтино - продаваш скъпо. Сега е моментът да се инвестира в недвижимости в района на Боровец и Сандански, защото после ще стане непосилно, особено на родните бизнесмени, с едно-две изключения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА