Last news in Fakti

8 Юни, 2006 00:00 531 0

Община Ловеч продава терен за супермаркет

  • продажби-
  • продажба-
  • ловеч
Община Ловеч ще обяви за продажба терен с площ от близо 5.5 дка, предназначен за изграждането на супермаркет. Решението беше взето на поредната сесия на местния парламент. Задължително изискване към кандидат-купувачите ще бъде те да са част от международна или национална търговска верига за продажба на хранителни стоки и да притежават верига от магазини. Според решението на общинския съвет, началната цена за обекта е 187 хил. лева, а депозитът за участие е 50 хил. лв.

Кандидатите трябва да внесат и 200 хил. лева гаранция за изпълнение на условията на договора по продажбата. Парцелът, който ще бъде обявен за продажба, е до бившето училище "Любен Каравелов", обясниха от отдел "Икономическа политика" на община Ловеч. Един от очакваните инвеститори е веригата "Хранителни стоки" ООД, която е започнала кампания към подновяване и ремонт на магазинната си мрежа в региона.

Друг желан купувач е мултинационалната компания "Кауфланд", която обаче е насочила интереса си към покупката на сградата на бившия РУМ, обясниха от общината. Оттам допълниха, че за миналата година в Ловеч са отчетени приходи от над 1 млн. лв. от наеми и продажби на общински имоти. От тях близо 570 хил. лв. са от продажби на общинско имущество, а 466 хил. лв., са от продажби на недвижима собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА