Last news in Fakti

2 Август, 2006 00:00 1 190 0

Братя Диневи откриха ваканционно селище "Етъра"

  • етъра-
  • комплекс-
  • диневи-
  • комплекса-
  • селище-
  • етъра-
  • свети-
  • етъра ii-
  • свети влас
В Свети Влас беше открито вилно селище "Етъра". Инвеститор на обекта е дружеството "Венид", собственост на строителните предприемачи братя Диневи, а изпълнители са "Престиж билдинг" и ТАУ ООД - Бургас.

Имотът, върху който е изградено селището, е съществуващо дере и е със силно изразен наклон в южна посока. Той се намира в южното регулационно разширение на курортното селище Свети Влас и под главния път, свързващ Свети Влас с курортен комплекс "Елените". В селището е пресъздадена атмосферата на възрожденската българска архитектура с характерните за този период просторни тераси над първия етаж, тесни прозорци, големи стрехи, еркери към улиците и двора, високи каменни зидове и кули, дървени порти, парапети и стълбища.

Поради голямата си дължина от 344 м комплекс "Етъра" е разделен на две части - "Етъра I" и Етъра II". Те са с изглед към залива и старинния Несебър.

В северния край на комплекс "Етъра I" има ресторант, представляващ полувкопана едноетажна самостоятелна сграда с тераса, а в основното тяло - пиано-бар. Апартаментите са дву- и тристайни с големина от 52 до 115 кв.м и мезонети от 148, 161 и 183 кв.м. Жилищата се предлагат в изпълнение "до ключ".

Ваканционно селище "Етъра II" се намира на 130 м от брега, над "Етъра I". То разполага с ресторант и магазин в основния корпус на комплекса. Апартаментите са структурирани по схеми за дву- и тристайни жилища. Те са с големина от 49 до 91 кв.м. В източната част на комплекса са разположени шест еднофамилни къщи на три нива от по 250 кв.м, които разполагат с вътрешни дворове с барбекю и - по желание на собственика - с малък басейн.

Жилищата в комплекс "Етъра II" също се предлагат в изпълнение "до ключ". Клиентите сами могат да изберат материалите за жилището и да решат дали да го обзаведат, или ще предоставят това на инвеститорите.

По време на откриването на "Етъра" предприемачите Динко и Йордан Диневи отбелязаха 17 години от създаването на първото си дружество "Диневи и сие".

Общата инвестиция в комплекса е на стойност близо 35 млн. лв. Това е шестият комплекс на братя Диневи за този сезон, като до края на 2006 г. предстои откриването и на "Манастира 2" - София. Средствата, вложени в изграждането на шестте вилни селища, са около 120 млн. лв., а общо застроената площ е 80 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА