Last news in Fakti

21 Август, 2006 00:00 882 0

Нов комплекс ще заработи в Добринище за зимата

  • добринище-
  • обяви-
  • години-
  • последните-
  • петров-
  • комплекс-
  • изграждането-
  • през последните години
До септември трябва да бъде завършен първият етап от изграждането на най-новия комплекс в зимния курорт Добринище - "Лира термал". Това съобщи инвеститорът във ваканционното селище Ивайло Петров, който е собственик на "Лира Атон". Вложението в целия проект достига 10 млн. лв.

,Изграждането на комплекса е разделно на четири етапа. Първият включва строежа на 18 къщи, по които в момента се правят последните довършителни работи. Предвидено е те да бъдат отворени за новия зимен сезон. Около 30 на сто от къщите вече са продадени, обяви Петров. Основната група купувачи са от Великобритания.

Целият комплекс заема 18 хил. кв.м разгъната застроена площ. Той ще включва и сграда с 37 апартамента. Всички те са предназначени за продажба, като при желание на собствениците може да бъде подписван договор за управление с инвеститора.

Компанията планира да инвестира във втори обект с апартаменти за продажба, който пак ще се намира в Добринище, обяви Ивайло Петров. В момента тече процедура по издаване на разрешително за строеж и според предварителните планове изграждането на комплекса трябва да започне през есента. Планира се цялостното му изпълнение да продължи до две години. Разгънатата застроена площ ще е 12 хил. кв.м.

Новият комплекс ще предлага и богат избор от възможности за спорт и забавление, обяви инвеститорът. Ще бъдат изградени и спа и балнеоложки център.

През последните години се наблюдава сериозен инвеститорски интерес към Добринище според представителите на пазара на недвижими имоти. Причината е във възможностите там да се развива активен зимен туризъм. Курортът е близо и до Банско, което е сред най-предпочитаните ски дестинации в България. Експертите дори наблюдават пренасочване на инвестициите от Банско към съседните Разлог и Добринище. Това води и до поскъпване на земята през последните години, казват още представителите на пазара на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА