Last news in Fakti

30 Август, 2006 00:00 514 0

Отрязаха малките фирми от конкурс в Пловдив

  • конкурса-
  • кандидатите-
  • общинската
Общинската администрация в Пловдив наложи финансов праг за кандидатите да застроят терена на бившия парашутен полк в квартал Отдих и култура. Условията за продажба на 10 парцела и за получаването на още 14 с безсрочно право на строеж бяха обявени вчера. Ограничението до конкурса да се допускат фирми, регистрирани най-малко преди 5 години и построили над 50 000 кв.м. площ с жилищно и обществено предназначение, е отпаднало.

На 60 000 лева са оценени конкурсните документи. Още 300 000 лева депозит за участие трябва да внесе всеки от кандидатите по сметка на общината в ДЗИ Банк.Няма грешка, сумата действително е тази, заявиха по повод шокиращата цена на конкурсната документация от дирекция "Управление на общинската собственост". Решението на имуществен ценз на кандидатите е било взето, за да не се пречкат случайни играчи, които с процедурни хватки и оспорване пред съда биха опорочили конкурса. Който е готов да плати минимум 16.5 милиона лева, за да изгради инфраструктурата на квартала, трябва да има и 360 000 за участие в конкурса, допълниха служители на дирекцията. Общинарите очакват на конкурса да се явят и регистрирани в чужбина инвестиционни фондове.

Документацията ще се продава до 18 септември, а до 16 часа на същия ден ще се приемат офертите. Пликовете ще се отворят на 19 септември, като всеки участник ще има възможност да представи проекта си пред комисията.

Устройственият план на тази част на кв. Отдих и култура предвижда върху 60-те декара да се изгради жилищен комплекс. От сделката пари в общинската хазна няма да влязат. Бъдещият собственик ще получи терена срещу изграждане на инфраструктурата и озеленяването му. Минималната сума, определена от общинския съвет за това, е 16 427 350 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА