Last news in Fakti

7 Септември, 2006 00:00 437 0

От януари разширяват пътя Бургас-Слънчев бряг

  • несебър
Разширението с още две платна на пътя Бургас - Слънчев бряг в района на Несебър може да започне още през януари 2007 г., съобщиха от общината.

На заседание на общинския съвет на 14 септември, кметът Николай Трифонов ще внесе докладна записка по повод предприемане на действия във връзка с реализация на поети ангажименти от страна на община Несебър за осигуряване на необходимото трасе. На територията на несебърска община разширение ще се осъществи от КПП - Кошарица до с.Ахелой.

Резултатите от направените предварителни проучвания от арх. Валентин Димов и общински експерти от „Кадастър и регулация" на собствеността на имоти и терени в близост до съществуващото пътно платно показват, че има достатъчно площи в сервитута на съществуващото трасе и няма да бъдат засегнати частни интереси. Ако това се наложи, ще бъде в незначителни размери, като финансовото обезпечаване на евентуални отчуждителни процедури са ангажимент на държавата. Проблемни остават изграждането на мост на р. Хаджийска и завоят при влизане в Несебър (преди светофара).

С оглед започване изграждането на допълнителни две платна в началото на 2007 г., предстои да стартира процедура за инженерингова поръчка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА