Last news in Fakti

12 Октомври, 2006 00:00 611 1

Литовска компания с проекти за 190 млн. евро в недвижимия сектор в Румъния

  • europa-
  • букурещ-
  • group-
  • млн евро-
  • europa group
Литовската строителна група и верига хотели Europa Group смята да инвестира 190 млн. евро в сектора на недвижимите имоти в Румъния през следващите три години, съобщава ACT Media.

Около 48 млн. евро от сумата ще бъдат собствени средства, а останалата част ще бъде осигурена чрез банков кредит.

Няколко от проектите ще бъдат осъществени в Букурещ, като е предвидено първият да бъде приключен през октомври 2007 г. Той е на стойност 18 млн. евро и включва изграждането на шест сгради на терен от 20 хил. кв. м, като досега е завършена около една трета от него.

Компанията притежава парцел от 4 300 кв. м в Букурещ, върху който планира да построи 50 апартамента, както и друг терен от 6 200 кв. м, предназначен също за жилищен комплекс с 300 апартамента.

Плановете на Europa Group включват и реновирането на историческа сграда в центъра на Букурещ, която ще бъде превърната в петзвезден хотел, част от веригата на групата Europa Royale.

Планира се той да бъде открит през пролетта на 2007 г. Сградата на хотела е построена през 19 век и е разположена в близост до централния площад на столицата "Унирий Плаца". Хотелът ще предлага 35 паркоместа и ще разполага с условия за посрещане и на домашните любимци на гостите срещу допълнително заплащане.

Дейността на компанията е фокусирана върху управлението на хотели и строително предприемачество. Тя притежава, управлява или е сключила договор за отдаване на франчайз за 6 хотела в Балтийския регион, част от веригите Europa Royale и Europa City.

Строителната дейност на групата е съсредоточена главно в Румъния, където тя оперира чрез дъщерното си дружество Europa Group Investment.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.