Last news in Fakti

22 Ноември, 2006 00:00 768 0

Строят логистичен център за 100 милиона евро

  • камор-
  • квадрата-
  • логистичен-
  • груп-
  • техникон-
  • логистичния-
  • българия-
  • първата-
  • дивелъпмънт-
  • автомобили-
  • 000 квадрата-
  • камор груп-
  • техникон дивелъпмънт-
  • логистичен парк
Логистичен парк за 100 млн. лева започва да изгражда компанията "Камор и Техникон Дивелъпмънт". Дружеството е на израелската "Камор груп" и българската "Техникон груп". Съдружниците имат по 50 процента от съвместната фирма.Теренът, върху който вчера започна да се гради модерният логистичен център е с площ 52 000 квадрата и се намира в западната част на промишлената зона до Казичене, непосредствено до околовръстния път на столицата.

Застроената площ на "Логистичен парк София" ще е 34 000 квадрата, като 24 000 кв. м от тях ще са складове, обясни изпълнителният директор на фирмата инвеститор Евгени Янков. Офисите ще заемат между 8000 и 10 000 квадрата, а автомобилните шоурумове - 4000-5000 квадратни метра. Избрахме да реализираме проекта си в промишлената зона до Казичене, защото тя се намира между магистралите "Хемус" и "Тракия". В първата фаза на сторителството ще бъдат инвестирани 50-60 млн. лв., добави той.

Първата сграда ще бъде отворена през лятото на следващата година, каза още шефът на "Камор и Техникон Дивелъпмънт". Тя ще е на площ от 5000 квадрата и в нея ще се разположи централата на "Камор Виикълс интернешънъл", вносител на китайските автомобили Chery за България, Македония, Сърбия и Черна гора. Към площите в логистичния център вече има интерес от страна на много фирми, но все още не сме определили на какви цени ще ги даваме под наем. Те ще бъдат според нивото на обслужването, което ще бъде европейско. Засега нямаме намерение да продаваме площите в логистичния парк, само ще ги даваме под наем. Към продажба бихме прибягнали, ако се появи някакво много изгодно предложение от чужд инвеститор , уточни бизнесменът.

Готов е проектът за първата сграда, чиито строеж отпочва сега, каза арх. Даниела Янкова. В процес на работа е и проектът за шоурума за китайските автомобили. Останалите сгради от логистичния парк ще се проектират в зависимост от желанията на фирмите, които ще ги наемат.

Евгени Янков съобщи още, че смесеното дружество има намерение да закупи още земя до сегашния парцел и той да стане с площ около 100 000 квадрата. Имаме идея за изграждане на подобни логистични паркове и в други краища на страната, на първо време в Бургас и Варна, уточни той.

В израелската "Камор груп", която държи половината от "Камор и Техникон Дивелъпмънт", като съдружници участват Рон Бен Йосеф, Рони Вайс, Йоел Вайс и Дани Бренер, като последният има най-голям дял от фирмата. Групата е създадена през 1989 г. в Израел, където се занимава с внос на автомобили, недвижими имоти и финансови услуги. В Европа "Камор груп" има инвестиции в Германия и Швейцария. Операциите им в тези страни са били свързани главно с покупка на готови обекти. За първи път в България те участват в покупка на терен и инвестиция в строителство на логистичен парк. Групировката е собственик и на "Камор ауто" - вносител в България на BMW и Mini.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА