Last news in Fakti

29 Ноември, 2006 00:00 318 0

До Коледа отварят отново “Билла” в столичния квартал Подуяне

  • билла-
  • веригата
До Коледа отново ще бъде отворен супермаркетът на веригата "Билла" в столичния кв. Подуяне, съобщи Емил Стефанов, изпълнителен директор на "Билла България". Преди новогодишните празници ще заработи и вторият ни магазин в Плевен, каза още той.

Магазинът на веригата в столичния кв. Подуяне се прочу със срутването на покрива, което стана по време на лятна буря през юни. Все още се води разследване и по случая няма официално становище.

Ремонтът на магазина вече е завършен и се очаква в най-скоро време комисия от ДНСК и другите оторизирани органи да дадат разрешение за ползване на обекта, съобщи още Стефанов.

В края на миналата седмица софийският районен прокурор Пламен Георгиев е наредил с писма на кметовете на населените места, където се намират 18 магазина на търговската верига, да ги проверят.

На своя пресконференция вчера от ръководството на "Билла-България" категорично отрекоха да има опасност за магазините на австрийската верига в страната. Мнението бе подкрепено и от проф. д-р Димитър Назърски от УАСГ, който е ръководил експертна група, на която е било възложено да направи обследване на всички магазини на веригата в България. Не бива да се забравя, че обектите са били пуснати в експлоатация след надлежна проверка от оторизираните органи, подчерта професорът.

Повечето от суперите на "Билла", както и немалка част от другите градежи с подобни конструкции у нас, са изпълнени от фирма "МИКС ПС".

Никой не поставя под съмнение сигурността на конструкциите на останалите обекти, изградени от нас в цялата страна, а само на магазините на "Билла", което показва, че се води целенасочена кампания, каза инж. Пламен Христов, управляващ съдружник в "МИКС ПС". Всички проекти от нас са изпълнени според стандартите и законовите изисквания. За всеки обект се правят отделни изчисления и се дават гаранции. За конструкцията те са 10 години, уточни бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА