Last news in Fakti

30 Ноември, 2006 00:00 1 111 0

Сертификат за инвеститор клас А взе Бизнес парк Варна

  • варна-
  • бизнес-
  • сгради-
  • георгиев-
  • христо-
  • сертификат-
  • бизнес парк-
  • парк варна-
  • христо георгиев-
  • бизнес парк варна
Сертификат за инвеститор от клас А връчи изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев на председателя на съвета на директорите на Бизнес парк Варна Христо Георгиев вчера. Сертификатът бе даден за проекта Бизнес парк Варна, който е най-модерният високотехнологичен парк в страната.


Мащаб
Бизнес паркът е най-големият проект от този сектор в Източна България, като общият размер на вложените средства ще надмине 50 млн. EUR, а след завършването му в него ще работят над 4 хиляди души. За получаването на сертификат първи клас инвестициите в проектите трябва да надхвърлят 70 млн. лв. и да отговарят на изискванията за местоположение и достъпност, компоненти и свойства на зданието, управление и качество на предлаганите услуги. Документът дава възможност за индивидуално административно обслужване и отпускане на целеви средства от държавния бюджет за изграждане на елементи на техническата инфраструктура на обекта. Бизнес парк Варна се състои от 9 сгради с обща разгъната площ от 160 хил. кв. м и се предвижда да бъде завършен в рамките на четири години.


Наемателите
Комплексът вече има авторитетно портфолио от наематели и партньори. Наематели са компании като: германското електроразпределително дружество E.ON, Schneider Electric, Hilti, инженерната фирма SKF, Carlsberg, Globul, Prestige Business, AON, Maersk. Porsche-България има шоурум на територията на парка. Водещи банкови и застрахователни институции са разположили своите представителства тук. Сред тях са HVB Bank Biochim, ОББ и Витоша Живот, QBE. Проектът привлича и нови компании с високи изисквания към бизнес средата, които искат да развиват дейност във Варна. Започна подготовката за строителството на следващите две сгради.


Собствениците
- Връчването на сертификат за инвеститор първи клас е подкрепа на един стратегически проект с ключова роля за развитието на икономиката на региона, коментира Христо Георгиев, председател на съвета на директорите;
- Бизнес парк Варна отговаря на най-съвременните световни стандарти за този клас сгради;
- За изминалите три месеца след откриването на първата сграда от него той се превърна в атрактивна бизнес локация без конкуренция на пазара на офис площи във Варна и в региона;
- Бързата реализация на първата фаза от проекта нямаше да е възможна без подкрепата на община Варна и лично на кмета Кирил Йорданов;
- Радвам се, че сега и държавата в лицето на Българската агенция за инвестиции застава с институционална подкрепа зад Бизнес парк Варна, заяви още Христо Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА