Last news in Fakti

19 Декември, 2006 00:00 622 0

Влагат 1,5 милиона лева за пречиствателна станция в Каварна

  • станция-
  • каварна-
  • канализация-
  • общината
1 525 000 лв. са средствата, които са вложени за реконструкция на пречиствателната станция в Каварна. От тях 1 325 000 лв. са по проект на общината, финансиран от фонд "Публични инвестиционни проекти" АД София, а останалите 200 000 лв. са от общинския бюджет. Променена е част от технологията на биологичното стъпало като аерирането ще се извършва чрез принудително вкарване на свеж въздух от компресорна станция. Изградена е изцяло нова комбинирана сграда като първо стъпало за механично пречистване на едър добавъчен материал и пясъци.

Оборудвана е изцяло нова контролна измервателна апаратура с компютърно управление на процесите. Променени са и част от площадковите комуникации, електроинсталациите и основните задвижващи механизми.

До края на юли 2007 година трябва да завърши изграждането на канализация в Крайбрежната зона на Каварна, за направата на която общината е заделила общо 2 600 000 лв. от бюджета си през 2006 и 2007 г. Новата канализация ще бъде включена към пречиствателната станция и така вече около 40 % от населението на Каварна ще ползва канализация. Откриването на реконструираната пречиствателна станция за отпадни води в Каварна ще стане днес, съобщиха от пресслужбата на общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА