3 Януари, 2007 00:00 567 0

Комплекс "Цариградски" отваря врати през лятото

  • комплекса-
  • златев-
  • цариградски-
  • около-
  • комплекс
Първите новодомци в жилищния комплекс "Цариградски" ще могат да се нанесат през лятото на тази година, съобщи Петър Златев, директор продажби в "София билдинг къмпани", която е инвеститор на комплекса. Всичките 312 апартамента в първата част вече са продадени. Близо 90% от жилищата във втората част, които са 408, също вече са купени, каза Златев. По думите му преди Нова година е имало изкупуване и на търговските помещения в комплекса, като средната продажна цена е била от 1000 евро/кв.м.

През май ще започне и строителството на третата част от комплекс "Цариградски". Около 500-те апартамента ще бъдат пуснати в продажба през март. Цените ще са по-ниски от средните в района, около 600 евро/кв.м, каза Златев. Предвижда се в третата част да има още офисни и търговски помещения с обща площ от 35 хил. кв.м.

Комплекс "Цариградски" е разположен в непосредствена близост до бул. "Цариградско шосе", зад Международния изложбен център. Най-малкото жилище е 30 кв.м, а най-голямото - 160 кв.м. По думите на Златев най-голямо е търсенето на жилища от 60 - 70 кв.м. Първата копка на комплекса беше през май 2005 г. Плановете са той да бъде завършен окончателно до лятото на 2009 г. Общата му разгъната застроена площ ще бъде 120 хил. кв.м, а броят на живеещите - над 4 хил. души. Очаква се инвестицията да надхвърли 120 млн. лв. Предвижда се да се изгради и улица, която да свърже комплекса с бул. "Цариградско шосе". Плановете на общината са да удължи маршрута на трамвай №20, като той ще спира директно пред комплекса. Освен това бъдещата спирка на метрото се планира на около 300 метра от "Цариградски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА