Last news in Fakti

19 Януари, 2007 00:00 827 0

Фондът за имоти на ДЗИ взе лиценз

  • имоти
Дружеството със специална иневстиционна цел за имоти "Сердика пропъртис" получи лиценз за извършване на дейност от Комисията за финансов надзор на последното си заседание. Фондът е учреден от мажоритарния собственик на ДЗИ - "Контракт София", и "ДЗИ - Общо застраховане", които имат съответно по 70 и 30%. Дружеството ще инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други текущи плащания, става ясно от съобщението на КФН. В дейността му е предвидено и закупуване, изграждане и реновиране на недвижими имоти с цел последващата им продажба или експлоатация. Набраните средства ще бъдат инвестирани в сгради с разнообразно предназначение - офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделски земи и индустриални имоти.

Изпълнителен директор на фонда за имоти е Десислава Тотева, а председател на съвета на директорите е Весела Кюлева, която стана мажоритарен собственик на "Контракт София" след убийството на съпруга й Емил Кюлев преди повече от година.

Учредените дружества със специална инвестиционна цел в момента са над 40, като от тях само малка част са специализирани в секюритизация на вземания. По закон те правят задължително първоначално увеличение на капитала си през борсата, след което започват да се търгуват на нея. Напоследък обаче последващото набиране на средства през борсата от тези дружества става малко по-трудно паралелно с нарастването на броя им. Наскоро се провали увеличението на капитала на "Премиер фонд" заради незаписване на новите акции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА