Last news in Fakti

3 Август, 2007 00:00 1 163 0

Над 1 млн. лв. дават българи за вили в голф-игрището край Каварна

  • рама-
  • игрището-
  • будева-
  • комплекс-
  • гледка-
  • виолета-
  • сий рама-
  • блек сий-
  • голф игрището-
  • виолета будева-
  • съобщи виолета будева
Темпът на продажби на луксозни вили с цена от над един милион лева в последните месеци изненадва и самите нас, съобщи Виолета Будева, маркетинг директор на голф комплекса "Блек Сий Рама" между Каварна и Балчик. В сравнение със старта на продажбите преди 9 месеца, сега има ръст на цените от над 30 процента. От маркетинговия отдел са изненадани и от състава на купувачите.

Ние очаквахме над 80 процента да са чужденци, и то главно англичани. В действителност българите са половината ни членове, а сред чужденците англичаните са едва 10 %, каза още Виолета Будева. Преди десетина дни "Блек Сий Рама" реализира най-скъпата си продажба за момента. Вила с панорамна гледка към морето била купена на цена от 1,4 млн. лева. В списъка с българските клиенти вече са имената на шестима от най-богатите хора у нас, но компанията няма право да съобщава имената им, уточни Будева.

Голф-комплексът "Блек Сий Рама" е в най-напреднала фаза на реализация от трите голф селища между Балчик и Каварна. Инвестициите само в „"Блек Сий Рама" са за 100 млн. евро. Дизайнер на голф-игрището в "Блек Сий Рама" е легендата в голфа Гари Плеър, а инвеститори са Българската голф-асоциация - в лицето на Красимир Гергов, социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, както и международната инвестиционна компания "Лендмарк пропъртис".

Парцелът е с площ 996 813 кв.м, разположен е върху скалите, надвиснали над морето, към което се открива панорамна гледка. 650 декара от тях се използват за голф-игрището и спортните съоръжения. "Блек Сий Рама" е първото у нас голф селище от затворен тип, състоящо се от 500 ексклузивни вили с басейни и гледка към залива на запад от нос Калиакра и към игрището. Комплексът разполага с голф академия, множество други спортни съоръжения, като тенис кортове, игрища за баскетбол, волейбол, футбол. Четири големи изкуствени езера на обща площ от над 100 декара позволяват водни спортове и риболов, а собствен минерален извор ще захранва СПА центъра. Предстои изграждането на бутиков хотел от категория над пет звезди.

Първото вилно селище "Bell Tower" (Камбанарията) вече е готово. То е разположено е в югоизточния край на "Блек Сий Рама" и представлява комплекс от 25 вили с две, три и четири спални. 80 на сто от готовите вили вече са продадени, съобщи Виолета Будева. Минималната цена на квадратен метър е 1000 евро, максималната непрекъснато се повишава. Красимир Гергов и Гари Плейър също ще имат жилища в луксозния комплекс. Ограден е теренът за вилата на Плейър, предстои той да си избере дизайна. Съвсем наскоро китайски милионер също си купи имот в комплекса. Освен богати българи и европейци, негови съседи са тайландец и арабин.През юни 2008 година голф игрището ще започне да функционира, а целият комплекс "Блек Сий Рама" ще бъде завършен през 2010 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА