Last news in Fakti

22 Ноември, 2007 00:00 602 0

Отчуждават имоти за строителството на автомагистрали

  • бъдат-
  • кърджали-
  • отчуждени-
  • имоти-
  • бъдат отчуждени-
  • бъдат отчуждени имоти
Да бъдат отчуждени имоти, необходими за изграждане на участъци от автомагистралите "Хемус" и "Марица" и пътя Кърджали - Маказа, реши на днешното си заседание Министерският съвет. Проектите са включени в оперативна програма "Транспорт" и ще бъдат съфинансирани от кохезионния фонд на ЕС.

Отчуждените частни имоти за магистрала "Марица" са на територията на областите Стара Загора и Хасково, за Софийския околовръстен пътен възел Яна - в квартал Враждебна, селата Челопеч, Долни Богров, Ботунец, Горни Богров в Столична община; а за Кърджали-Маказа - в общините Момчилград, Джебел и Кирково в област Кърджали.

За изграждането на нов пътен възел по проекта за реконструкция и електрификация на ЖП-линията Пловдив - Свиленград ще бъдат отчуждени имоти в община Първомай.

Върху земеделски земи за държавни нужди ще бъдат изградени и 5 км път от автомагистрала "Хемус" в участъка Белокопитово-Каспичан. За целта ще бъдат отчуждени общо 307 дка земи в землищата на селата Струйно, Градище, Белокопитово и Панайот Волов.

Държавата ще подпомогне инвестиционния проект на италианската фирма Миролио край гр. Ямбол с близо 2,1 млн. лв., реши още МС. Средствата ще отидат за изграждането на общински път в индустриалната зона на града, който ще стига до новата фабрика на фирмата, официално открита през август тази година. Общата дължина на новия път ще бъде 1,2 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА