18 Декември, 2007 00:00 729 0

Най-скъпите ски имоти в света

  • долара-
  • имоти-
  • спални-
  • басейн-
  • сауна-
  • аспен-
  • форбс-
  • млн долара
,Най-скъпият ски имот в света струва 135 млн. долара и се намира в Аспен, Колорадо, сочи класация на сп. Форбс. В Hala Ranch има ВИП апартамент със салон за красота и масажи, както и тенис корт, плувен басейн, автомивка и дори бензиностанция. Целият терен от 385 дка е под постоянен видеоконтрол и всичките 15 стаи имат гледка към планините наоколо.

В селекцията на американското списание попадат както имоти за продажба, така и за отдаване под наем, като списъкът е съставен на база оферти и информация от брокери.

По-голямата част от най-луксозните ски имоти се намират именно в Аспен, както и около езерото Тахо на границата между Калифорния и Невада или в швейцарските Алпи.

Уединеният комплекс Tranquility в Зефир Коув на брега на езерото Тахо се продава за 100 млн. долара и включва 8 сгради. Сред тях са основно жилище, оранжерия, къща за гости, помещения за обслужващ персонал, конюшня, арт студио, фитнес салон и заслон за яхта. Комплексът се простира върху терен с обща площ близо 850 дка и е собственост на Джоуел Хоровиц, съосновател на Tommy Hilfiger. Разполага с 9 спални, 14 бани, киносалон с 19 места, частно езеро и мини голф игрище.

Луксозните европейски вили обикновено не се обявяват публично за продажба, като много от сделките се сключват между частни лица, пише Форбс. В Швейцария пък в някои кантони има закони, които ограничават възможността чужденци да притежават имотите, затова преобладават офертите за наем.

Така да се наеме вила Chalet Eugenia в Клостерс в швейцарските Алпи струва 13 297 долара на нощ по време на пиковия сезон, но пък вилата отстои само на 2 минути от основните ски писти. Тя има 6 спални и 6 бани, сауна, изба за вино, пиано и DVD библиотека.

В италианските Алпи в село Прегелато в региона Пиемонт има вила, която дори разполага със собствен лифт до планината. Имотът има две спални, отопляем басейн и спа център. Там може да се отседне срещу 2100 долара на вечер на човек.

Във Франция в Куршевел също има доста луксозни ски имоти. Chalet Montana са намира до пистата Face de Bellevarde в Ле Кара и седмичният й наем е 95 хил. долара по време на пиковия сезон. Има шест спални, спа център, сауна, басейн, както и частен готвач и портиер.

Най-високият сегмент от пазара на луксозни имоти има най-голям имунинет към общите тенденции, защото се влияе най-силно от предлагането. В света няма твърде много имения от този клас в непосредствена близост до пистите и лифтовете, коментират от Форбс.


В селекцията са попаднали още имоти в Аспен и други щатски курорти на стойност от 43,8 млн. долара до 18,5 млн. долара. Във всички от тях има минимум сауна и камина, голяма част имат басейн и фитнес зала, а някои разполагат със съоръжения и удобства и за летни спортове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА