Last news in Fakti

8 Януари, 2008 00:00 3 454 0

Руски сайтове пълни с оферти за български имоти

  • имоти-
  • руснаците-
  • предпочитат-
  • братушките-
  • брокери-
  • българия-
  • продажба-
  • най вече-
  • според наши брокери
,Руските сайтове за недвижимости са пълни с обяви за продажба на имоти в България. Според наши брокери това е показател за интереса на братушките към нашия пазар, най-вече в сегмента на ваканционните имоти. За разлика от ирландците и англичаните, руснаците не купуват със спекулативна цел, а за да ползват имотите. Те не инвестират в каквото и да е, а предпочитат качествените имоти, разположени на първа линия до морето или с изглед към планината, ако са в ски центровете. При руснаците продажба на ваканционно жилище в апартаментен комплекс на шпакловка и замазка трудно минава.

Братушките искат за парите си имотът да е готов "до ключ", споделят брокери. Над 7000 от общо 24 000 оферти са за недвижимости в България. Предлагането в интернет страницата за нашата страна е във всички сегменти, като най-голям е делът на ваканционните имоти. Интересни обяви има за Несебър, където се продават ваканционни апартаменти "на зелено" на цени от 750 евро за квадрат. Една от офертите е за имот от 64 квадрата, за който е обявена цена от 48 000 евро.

Според наши брокери руснаците предпочитат България за инвестиция в имот, заради близостта на страната и по-лесното общуване. Другата причина е носталгията на много от братушките по нашите черноморски курорти, където те са летували на младини. Немалко от гражданите на РФ и другите бивши съветски републики се интересуват от жилища в апартаментните комплекси в балнеологичните центрове у нас, най-вече в утвърдените курорти - Сандански и Велинград. Някои от тях предпочитат да купуват имоти и в близкото до Банско с. Баня.

Друг фактор, който играе голяма роля за интереса на руснаците към нашия имотен пазар е бързото поскъпване на недвижимостите в Русия и най-вече в Москва. Хората с по-ниски финансови възможности предпочитат да инвестират в имот зад граница, за да запазят парите си от обезценяване.

От страните от ЕС единствено Латвия ни конкурира, но прибалтийците са с над 2 пъти по-малко оферти. Кипър, който е стара слабост на руснаците за инвестиции във ваканционни имоти е представен в сайта с над 2200 предложения за продажба. Испания, Черна гора и Турция също са далеч зад нас по брой на офертите, съответно 1981, 1089 и 1081.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА