Last news in Fakti

18 Януари, 2008 00:00 440 0

Държавата обеща да се задейства за царските гори

  • имоти-
  • прокуратурата
След като прокуратурата обяви, че при възстановяването на царските имоти Симеон Сакскобургготски е получил 4500 дка гори в повече, Държавната агенция по горите обеща да се задейства. В съобщение до медиите от агенцията вчера обявиха, че ще предприемат съответните законови действия в рамките на своите правомощия да защитят държавния интерес.Макар че при реституцията има нарушения, няма престъпления, заключиха от обвинението и препоръчаха агенцията по съдебен ред да си потърси обратно горите.

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев се закани обаче да обжалва постановленията на Софийска градска и окръжна прокуратура, тъй като са по негови сигнали. Той смята да се обърне първо към апелативна, а после и към Върховна касационна прокуратура. Янев нарече становището на прокуратурата "политически фарс на уж деполитизирана съдебна институция" и заподозря политически натиск. Първият сигнал бил подаден още на 27 март 2003 г. и 5 г. прокуратурата не си свършила работата. Според Янев не става въпрос за реалните имоти по нотариалния акт, които били пасища, мери и чукари и впоследствие са заменени за 4500 дка първокласни гори. От един декар излизали 40 кубика дървесина. Експерти на партията изчислили, че от изсечени от реституираните имоти гори Сакскобургготски е спечелил поне 20 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА