Last news in Fakti

20 Януари, 2008 00:00 743 0

Global Finance строи многофункционални сгради и в София

  • global-
  • румъния-
  • finance-
  • проекта-
  • инвестиция-
  • пазара-
  • фонда-
  • млн евро-
  • global finance-
  • румъния global finance
Инвестиционният фонд Global Finance планира да инвестира в различни многофункционални и бизнес проекти на пазара в България. Проектите предвиждат главно обекти със смесено предназначение, офиси и търговски сгради в София, като за момента жилища и индустриални обекти не са планирани.

Проучват се и възможностите за инвестиция на пазара в Сърбия. По-конкретни са плановете на фонда в Румъния, където той вече има няколко проекта. Гръцкото издание Imerisia съобщава за планирана нова инвестиция на фонда в Румъния в размер на 550 млн. евро. Миналата година компанията обяви намерението си да създаде нов фонд за имоти с капитал 350 млн. евро. Според изданието конкретната инвестиция предвижда Global Finance да осигури финансиране на гръцка компания, която развива дейност в Румъния.

Global Finance е инвеститор в три проекта в Румъния, един от които е комплексът Global City. Той ще има застроена площ от 60 хил. кв. м и се очаква да бъде завършен през 2010 г. Комплексът включва две офис секции, както и жилищна част и ще бъде разположен на север от Букурещ. Първата фаза на проекта, която предвижда изграждането на офисите, ще бъде на стойност 80 млн. евро и ще бъде завършена през първото тримесечие на 2009 г.

Другите два проекта на фонда са Global Gardens и Global Plaza Floreasca, които ще включват жилища, офиси, търговски площи и луксозни апартаменти.В Румъния Global Finance инвестира чрез своя фонд Global Emerging Property Fund, именно който проучва и българския и сръбския пазар.

От създаването си до днес фондът е привлякъл капитал на обща стойност 850 млн. евро и е осъществил 68 инвестиции в 10 държави. Те включват проекти и компании както на пазара на имоти, така и дялово инвестиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА