Last news in Fakti

7 Февруари, 2008 00:00 513 0

Страстта към футбола вдига цените в Турция

  • около-
  • долара-
  • между-
  • цените-
  • района
Имотите, разположени около стадионите, на които играят големите турски отбори, се радват на изключителен интерес от страна на феновете, пишат турските медии.Запалянковците се стремят да следят отблизо любимия си отбор и затова буквално наводняват пазара на имоти около стадионите на истанбулски отбори като "Фенербахче", "Галатасарай" и "Бешикташ". Това е довело до оживление на тези места и повишение на цените.

Районът около "Бешикташ" пък е започнал да се оформя като бизнесцентър. С бързи темпове се повишават и цените на жилищата и офисите в района около стадиона на клуба "Галатасарай", въпреки че повечето от сградите са стари.

Цените на наемите на жилищните имоти, превърнати в офиси, са около 10 долара на кв. м, а тези, които са изградени като офиси - между 15 и 20 долара.Продажните цени на първите варират между 900 и 1200 долара на кв. м, а на вторите - между 1200 и 1500 долара.

Въпреки че цените на имотите в района са се повишили през последната година, нивата на наемите са останали непроменени от миналата година.Цената на апартамент с големина 120 кв. м в района около бул. „Ортаклар" варира между 200 и 300 хил. долара, а наемът - между 1000 и 2500 нови турски лири (около 850 - 2150 долара) в зависимост от етажа, състоянието на имота, гледката, наличието на подземен паркинг и поддръжката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА